تاریخ: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۲۶۱
کد خبر: ۱۳۹۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:

تقویت بورس کالا، رونق تولید را در پی دارد

می متالز - آبرو و دماسنج اقتصادی هر کشوری از جمله ایران، رونق بورس آن کشور است. اگر این فرهنگ ایجاد شود که همه به سمت بورس حرکت کنند، سرمایه ها را به سمت بازارهای مولد سوق خواهد داد که این امر به طور قطع تحقق حمایت از کالای ایرانی را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
تقویت بورس کالا، رونق تولید را در پی دارد

به گزارش می متالز، نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه ضمن بیان این مطلب گفت: اگر هدایت نقدینگی از بستر بازار سرمایه و بورس به سمت بخش مولد اقتصادی هدایت شود، قطعا به رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی محقق خواهد شد. این در حالی است که اگر این هدایت نقدینگی به سمت بازارهای مولد سوق پیدا نکند، قطعا به سمت هایی حرکت خواهد کرد که غیرمولد بوده و این نقدینگی به سمت بخش هایی خواهد رفت که غیر مولد است که این امر رشد اقتصادی، شاخص اشتغال و ابعاد مختلف کشور را با چالش جدی مواجه کرده و رفاه اجتماعی را دچار مشکل خواهد کرد.

سید فرید موسوی افزود: بورس کالا نقش اساسی در شفافیت اقتصادی، عدالت مرتبط با این حوزه و حذف رانت های مختلفی که در حوزه مبادلات کالایی وجود دارد، ایفا می کند. در این زمینه بورس کالا اقدامات مثبتی انجام داده و با افزایش نظارت ها می توان نتیجه مطلوبی در خصوص افزایش شفافیت های قیمتی در فضای رقابتی کسب کرد.

وی در خصوص چشم انداز اقتصادی کشور با توجه به نوسانات ارزی اخیر اظهار کرد: دولت در اقدام اخیر خود جهت تک نرخی شدن دلار، بازار ارز را خیلی خوب مدیریت کرد. البته این اقدام باید ماه ها پیش از این اجرایی می شد و گرچه اقدامی دیرهنگام بود ولی نتیجه ای مثبتی در برداشت.

وی ادامه داد: به هر حال بخشی از نابسامانی های اقتصاد ما منتج از بازار غیر رسمی ارز بود که در کشور وجود داشت. بطوریکه اتفاقاتی که از طریق پولشویی در این بازار رقم می خورد و فسادی که در نظام اقتصادی ما در جریان بود، منابع مالی خود را از طریق این بازار نابسامان تامین می کرد. همچنین بخش دیگری از نظام تامین مالی مورد نیاز فعالیت های قاچاق نیز از این بستر صورت می گرفت و تمام این موارد بخشی از این نابه سامانی ارزی را سبب می شد.

موسوی تاکید کرد: این در حالی است که اقدام دولت برای ورود جدی به بازار غیر رسمی ارز می تواند با ایجاد ثبات در قیمت ها مشکلات بخش های مختلف تولیدی را نیز تا حدودی مرتفع کرده و به نوعی حمایت از تولی داخلی باشد. گرچه هنوز جامعیت لازم برای اجرای این طرح و موفقیت کامل آن وجود ندارد.

نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با شروط لازم برای موفقیت این طرح اظهار کرد: رمز موفقیت این طرح بحث سرمایه اجتماعی و حمایت آحاد مردم از اجرای این طرح است. این طرح صرفا به صورت دستوری، صدور بخشنامه و اطلاعیه های بانک مرکزی به نتیجه نخواهد رسید. اگر ابعاد این موضوع و مزایای آن برای مردم به درستی تبیین شود، طرح موفق خواهد بود.

وی ادامه داد: در این رابطه کمیسیون اقتصادی ابعاد این طرح را با حضور وزرا و رییس کل بانک مرکزی بررسی خواهد کرد که اگر ابعاد آن را به درستی ارزیابی کنیم می توانیم از چالش ارزی ایجاد شده خارج شویم. اما چنانچه به این موارد توجه لازم صورت نگیرد، به مشکلات پیش از ساماندهی بازار دچار خواهیم شد. این اتفاق درس دیگری هم داشت؛ بطوریکه این نتیجه حاصل شد که با ورود و عزم جدی دولت می توان سایر چالش های اقتصادی را نیز مرتفع ساخت.

عناوین برگزیده