به گزارش می متالز، ولی نادی قمی با بیان این مطلب گفت: بسیاری از افراد از ترس ناچیز شدن قدرت خرید پولشان و برخی به طمع کسب سود کوتاهمدت، منابع مالی خود را تبدیل میکنند. اما بازار سهام کمتر مورد توجه و اقبال سرمایهگذاران است و از قضا، چشمانداز انتخابات ریاست جمهوری امریکا فقط در این بازار پیشخور میشود.
وی توضیح داد: البته با توجه به شفافیت بازار سهام و سرعت انتقال اطلاعات و نقش معاملهگران نویزی، جای تعجبی هم ندارد که این بازار به پیشواز نتیجه احتمالی انتخابات رفته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: سرمایهگذاران انتظار دارند که با انتخاب حزب دموکرات، انتظارات تورمی فروکش کرده و نرخ ارز به عنوان محرک اصلی بازار سهام، رو به نزول رود و بدین ترتیب همه بازارها به رکود بلندمدت تن دهند.
نادی قمی ادامه داد: البته رشد سریع بازار طی ۵ ماهه ابتدایی سال جاری و متورم شدن قیمت سهام شرکتهایی که برخی از آنها لزوما از بنیاد قوی و محصول رقابتی برخوردار نیستند، باعث شده که افراد چندان به کلیت بازار خوشبین نباشند. این در حالی است که سهام برخی از شرکتها، هم از حیث قیمتها در بازارهای جهانی و هم از حیث قیمت بازاری ارز، ارزنده شده است.
وی تاکید کرد: اگر بپذیریم که بازار سهام یک بازار بلندمدت است که ارزشهای بلندمدت را منعکس میکند، قیمت برخی از شرکتهای کامودیتی محور بر اساس دلار ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان هم، ارزش سرمایهگذاری دارد. گزارش عملکرد فصل دوم این گروه از شرکتها نیز حکایت از چنین موضوعی دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه انتظار میرود وضعیت اقتصاد از سال آینده سروسامان بگیرد، یادآوری کرد: در صورت موفقیت سیاستگذاران پولی و مالی کشور در تامین مالی کسری بودجه از طریق انتشار اوراق بدهی و فروش سهام، تورم به عنوان منشاء اصلی ناپایداری اقتصاد، تحت کنترل قرار خواهد گرفت.
نادی قمی همچنین افزود: بنا به پیشبینی صندوق بینالمللی پول، نرخ تورم ایران برای سال جاری میلادی ۳۵ درصد و برای سال آینده میلادی ۲۵ درصد و نرخ رشد اقتصادی برای سال جاری منفی ۴.۵ درصد ( پیشبینی قبلی حدود منفی ۷ درصد بود) و برای سال آینده مثبت ۳ درصد پیشبینی میشود.