تاریخ: ۰۷ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۱۰
بازدید: ۳۰۹
کد خبر: ۱۳۹۴۵۳
سرویس خبر : محیط زیست

تصمیمات دولت برای رفع آلودگی‌های محیط‌زیستی در منطقه ویژه پارس

می متالز - هیات دولت در جلسه امروز چهارشنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، تصمیماتی به منظور رفع آلودگی‌های محیط‌زیستی ناشی از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اتخاذ کرد.
تصمیمات دولت برای رفع آلودگی‌های محیط‌زیستی در منطقه ویژه پارس

به گزارش می متالز، در جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد، تصمیماتی به منظور رفع آلودگی‌های محیط‌زیستی ناشی از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اتخاذ شد.

هیات وزیران با توجه به بررسی‌های کارگروه منتخبی که به دستور رییس جمهوری متشکل از وزیران نفت، کشور، راه و شهرسازی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رؤسای سازمان های برنامه و بودجه کشور و حفاظت محیط زیست و استاندار بوشهر درخصوص رفع آلودگی‌های محیط زیستی ناشی از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تشکیل شد، وزارت نفت را موظف کرد در قالب طرح یا پروژه‌های اجرایی مورد نیاز و منابع مربوط (شامل منابع داخلی شرکت های تابعه و سایر شرکت‌ها و واحدهای فعال در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس)، اقدامات لازم را برای کاهش آلودگی‌ها انجام دهد.

همچنین مقرر شد از محل عوارض آلایندگی منطقه توسط استانداری و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از محل منابع مشارکت ‌های اجتماعی شرکت نفت، نسبت به احداث و تجهیز بیمارستان جدید ۱۱۰ تختخوابی عسلویه طی مدت دو سال و در چارچوب استانداردها و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل مرکز جامع فوریت های پزشکی، مرکز مدیریت و درمان مصدومین حوادث (تروماسنتر)، بخش درمان سوختگی و بخش های مرتبط با آلاینده‌ها و بیماری‌های تنفسی با هدف ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به کارکنان صنعت و ساکنان، اقدام شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز موظف شد ضمن پایش سلامت ساکنان در معرض آلودگی‌های صنایع گاز و پتروشیمی برای ۶ هزار نفر در سال، نسبت به راه‌اندازی مرکز پایش سلامت در منطقه در چارچوب ساختار، تجهیزات و منابع انسانی موجود اقدام کند.

هیات وزیران همچنین وزارت راه‌وشهرسازی را موظف کرد با توجه به مکان‌یابی طرح جامع مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، نسبت به تکمیل و اجرای طرح جامع شهر جدید سیراف از طریق شرکت عمران شهرهای جدید، اقدام کرده و کلیه دستگاه‌های اجرایی، ملزم به همکاری در این فرایند و ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز هستند.

این وزارتخانه همچنین مکلف است ظرف ۶ ماه نسبت به تکمیل و بازنگری مطالعه سامان‌دهی سکونت‌گاه‌های منطقه و تصویب آن در شورای عالی شهرسازی و معماری، در قالب طرح جامع مصوب اقدام کند.

به موجب مصوبه دولت، کلیه دستگاه‌های اجرایی و واحدهای وابسته و تابعه آنها و سایر شرکت‌های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس موظف به همکاری کامل و ارائه اطلاعات موردنیاز به سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور انجام وظایف نظارتی، بازدیدها و نمونه‌برداری‌های میدانی و پایش های مستمر مورد نیاز هستند.

سازمان حفاظت محیط زیست هم مکلف شد با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه کشور، لایحه مربوط به نحوه توزیع و هزینه کرد عوارض آلایندگی را با هدف استفاده مناسب و ارتقای اثربخشی آنها در شهرها و روستاهای مربوط، کاهش اثرات سوء محیط زیستی و رفع آلودگی ها، ظرف مدت سه ماه برای تصویب به هیات وزیران ارائه کند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت