به گزارش می متالز، علیرضا رزم حسینی از سامانه جامع تجارت ایران به صورت سرزده بازدید کرد و از نزدیک در جریان مراحل نهایی شدن و تکمیل این سامانه و پروسه تکمیل پروندههای مرتبط با تامین ارز متقاضیان قرار گرفت.
وی فرآیند ثبت سفارش را که در قالب سامانه جامع مجوزها انجام میشود، مورد پیگیری قرار داد و در گفتوگو با متقاضیان ثبت سفارش و اربابرجوعهای این سامانه، در جریان مهمترین مشکلات و مسائل قرار گرفت.
گفتنی است بازدید از میز خدمت سامانههای الکترونیکی وزارت صنعت از دیگر برنامههای رزم حسینی بود و کارشناسان میز خدمت در این بازدید از کاهش چشمگیر مراجعهکنندگان حضوری با راهاندازی سامانههای الکترونیکی خبر دادند.
راهاندازی سامانه جامع تجارت یکی از اقدامهای بسیار مهم دولت دوازدهم است که در وزارت صنعت راهاندازی شده و طبق دستور رئیسجمهور نهم آذرماه امسال باید از سامانه جامع تجارت رونمایی شود.
وزیر صمت گفت: به دلیل کمبود منابع ارزی تعدادی از افراد در صف ثبت سفارش و تعدادی در صف تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی هستند که این اعداد قابل ملاحظه است؛ بر همین اساس در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مصوب شد مدیریت ثبت سفارش در وزارت صمت انجام شود که این موضوع انجام شد و ما کالاهای ضروری را در اولویت ثبت سفارش قرار دادیم.
حسینی ادامه داد: از این هفته افرادی که نیاز به ارز ندارند و ارز در خارج از کشور دارند مجاز هستند تا کالا وارد کنند و علاوه براین صادرکنندگانی که از سال ۹۸ تعهد ارزی داشتند میتوانند از محل تعهد صادراتی مجوز واردات کالاهای اولویتدار دریافت کنند این موضوع باعث میشود صادرات افزایش یابد و نیاز واحدهای صنعتی به مواد اولیه تامین شود.
وی افزود: در هفتههای گذشته با تشکلهای بخش خصوصی هماندیشی داشتیم و تا ماههای پایانی سال شاهد رشد صادرات و افزایش کالاهای وارداتی خواهیم داشت.
وزیر صمت ادامه داد: سامانههای معاملاتی یکی از مسیرهای کاهش حضور فیزیکی افراد است، زیرا بروکراسی اداری مخل توسعه کشور است و ما در وزارت صمت تلاش کردیم این بروکراسیها را حذف کنیم تا مسیرهای تولید و تجارت را آسانتر کنیم.
حسینی افزود: اگر بخش خصوصی اشکالاتی در سامانه توسعه تجارت الکترونیکی میبینند حتما به وزارت صمت اطلاع دهد.
وی درباره کالاهایی که در گمرک باقی مانده است گفت: کالاهای وارداتی ۲ گروه هستند گروه اول ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکنند که این کالاها در گمرک باقی میماند و تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را از بانک مرکزی دریافت کنند و بعد از گمرک ترخیص میشوند و گروه دوم نیز متقاضیانی هستند که ارز نیمایی دریافت میکنند و منتظر دریافت ارز از سوی بانک مرکزی برای ترخیص کالا هستند.
رزم حسینی افزود: بر اساس سیاست جدید، متقاضی که اعلام کند نیاز به ارز نیمایی ندارد اجازه ترخیص داده میشود و افرادی که نیاز به ارز دارند باید در سامانه نیمایی ارز خریداری کنند تا ترخیص کالا صورت گیرد.