تاریخ: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۱۷
بازدید: ۱۴۰
کد خبر: ۱۴۰۲۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران:

٢ هزار واحد صنعتی راکد تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

می متالز - سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از برنامه‌ریزی جدید برای راه اندازی مجدد 2 هزار واحد صنعتی راکد تاپایان سال جاری در کشور خبر داد.
٢ هزار واحد صنعتی راکد تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود

به گزارش می متالز، اصغر مصاحب با اعلام این خبر گفت: پیش از این مقرر بود که تا پایان سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۵۰۰ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگردند که در راستای اهداف جهش تولید و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در بخش صنعت، این تعدادافزایش یافت.

وی با بیان این ‌که ‌جلوگیری از غیرفعال شدن واحدهای صنعتی فعال، از دیگر برنامه‌های اصلی این سازمان است، افزود: رصد واحدهایصنعتی غیرفعال مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در سطح کلان و ساختاری نشان می‌دهد که می‌توان علت عمده غیرفعال شدنآن‌ها را در چهار گروه «تأمین نقدینگی»، «تأمین مواد اولیه»، «تأمین ماشین آلات» و «فقدان بازار» دسته بندی کرد.

اجرای طرح‌های حمایتی از صنایع کوچک

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: در راستای تحقق این اهداف، اقدامات بسیار گسترده‌ای درقالب توانمندسازی واحدهای صنعتی صورت پذیرفته است که از آن جمله می‌توان به خدمات ارائه شده در کلینیک‌های کسب و کار،‌ تقویتشبکه‌سازی در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و پیوند آن‌ها با صنایع بزرگ در قالب برنامه‌‌های توسعه خوشه‌های کسب و کار و نظاممبادلات پیمانکاری فرعی،‌ ارتقاء دانش و مهارت شاغلان واحدهای صنعتی، حمایت از حضور و پذیرش SMEها در فرابورس، حمایت ازتولید محتوا برای بازاریابی در سامانه فروش محصولات، توسعه بازار در قالب حضور در نمایشگاه‌های مختلف و … اشاره کرد.

بنا به گفته مصاحب، نتایج اجرای طرح‌های حمایتی از صنایع کوچک و متوسط را می‌توان در کاهش ۵.۲ درصدی روند غیرفعال شدنواحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی طی یک سال گذشته، کاهش ۱.۷ درصدی طی شش ماه و افزایش ۵۴ درصدی نرخ رشدواحدهای مجدد راه اندازی شده طی هفت ماهه سال جاری در مقایسه با هفت ماهه سال گذشته به وضوح مشاهده کرد.

وی تعداد واحدهای راه اندازی مجدد تا پایان مهر سال جاری را ۸۱۹ واحد صنعتی اعلام کرد که در نتیجه آن، برای ۱۴ هزار و ۴۵۸ نفربا میزان سرمایه گذاری ۲۶ هزار و ۷۴۳ میلیارد ریال، معادل میزان سرانه اشتغال ۱۸ نفر و سرمایه گذاری ۳۳ میلیارد ریال شغل ایجادشده است.

لزوم استفاده از کلینیک‌های کسب‌وکار

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران استفاده از خدمات ارائه شده در کلینیک‌های کسب و کار در جهتعارضه‌یابی دقیق و کارشناسانه واحدهای صنعتی را بهترین گزینه پیشنهادی برای صاحبان صنایع به منظور افزایش بهره وری، ارتقاءظرفیت تولید و یا راه اندازی مجدد کسب و کارهای راکد عنوان کرد.

عضو هیات‌ مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به عوامل تأثیرگذار در جلوگیری از غیرفعال شدنواحدهای صنعتی فعال نیز اشاره و بیان کرد: افزایش تجربه و مهارت آموزی کارکنان، کسب منابع مالی بیشتر، سرشکن شدن هزینه‌هایبازاریابی در بازارهای وسیع‌تر و بهبود فنآوری می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های ثابت واحدهای تولیدی، افزایش صرفه ناشی از مقیاس ورشد بسیاری از صنایع شود.

مصاحب ادامه داد: اصل اساسی در شاخص «صرفه ناشی از مقیاس»، بهره‌ وری، فنآوری و تخصص است که در کلینیک‌های کسب وکار با جزئیات کامل بررسی خواهد شد. بنابراین در کنار هدایت به سمت مسیر صحیح تولید، واحدهای صنعتی می‌توانند از حمایت‌هایمالی انجام این پروژه‌ها تا ۸۰ درصد بهره‌ مند شوند.

وی یادآوری کرد: در حال حاضر ۲۸ کلینیک کسب و کار راه اندازی شده در کشور در ده گروه عارضه یابی، ‌فنآوری اطلاعات،‌ زیرساخت،‌تأمین ورودی و مواد اولیه، ‌بازاریابی و بازرگانی، توسعه محصول و فنآوری،‌ توسعه نظام مدیریت حقوقی و سیاستگذاری، امور مالی،بیمه‌ای و مالیاتی به ارائه خدمات به منظور عارضه یابی، ارتقاء و افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تمام شده و همچنین آماده سازیبنگاه‌ها در جهت حرکت به سمت انقلاب صنعتی چهارم می‌پردازند.

جلوگیری از غیرفعال شدن واحد‌های صنعتی

عضو هیات‌ مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در پایان ابراز امیداوری کرد: با نهادینه شدن فرآیندانجام عارضه‌یابی کلینیکی که منتج به ایجاد تغییر و تحول به‌موقع و بهبود کسب و کار در راستای ارتقاء بهره وری و رقابت ‌پذیری خواهدشد، بتوان به‌صورت چشمگیری از غیرفعال شدن واحدهای صنعتی در کشور جلوگیری کرد.

گفتنی است سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۱ شهرک و ۳۲۲ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فنآوری، ۳۷ مرکز خدماتفنآوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فنآوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۸۷ هزار و ۸۶۳ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۶ هزار و ۴۱۳ واحد صنعتی و سه هزار و ۵۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۳۵ هزار و ۵۵۷ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

عناوین برگزیده