به گزارش می متالز، محمدحسین بصیری بابیان این مطلب گفت: در همین حال عملکرد شرکت گهر پویش گام (معدن ۲ گلگهر) در ۶ ماه نخست سالجاری نشان میدهد که میزان تولید در این شرکت در نیمه نخست امسال با ۱۹ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به یکمیلیون و ۶۸۰ هزار و ۶۸ تن رسیده است.
شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ ماهان و بازوی اجرایی آن در بخش معدن است که در حال حاضر عملیات استخراج و فروش سنگآهن از توده معدنی شماره ۵ گلگهر سیرجان را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بهرهبرداری از معدن شماره ۵ گلگهر با سهامداری ۹۵ درصدی در اختیار هلدینگ ماهان و مجری آن، شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان است. همچنین این هلدینگ دارای سهم ۱۸درصدی در بهرهبرداری از معدن شماره ۲ گلگهر است که مجری آن شرکت گهر پویش گام است.
بصیری درباره برنامههای هلدینگ ماهان که یکی از شرکتهای گروه مالی گردشگری است، تاکید کرد: از اهداف اصلی این هلدینگ تولید با حداکثر ظرفیت و اشتغالزایی و تکمیل زنجیره تولید از معدن تا صنایع معدنی پایین دستی است. با توجه به ذخیره محدود معادن فعلی، یکی از اولویتهای ما خرید معادن و سرمایهگذاری در این بخش در داخل و خارج از کشور، برای افزایش ظرفیت تولید سنگآهن است.
وی با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره ارزش سنگآهن شامل کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی از راهکارهای افزایش سوددهی و ایجاد اشتغال بیشتر است، افزود: بر این اساس برای تامین ۵/ ۲ میلیون تن خوراک کارخانه گندله نیاز به احداث کارخانه کنسانتره در مجاورت معدن شماره ۵ گلگهر است.
بصیری ادامه داد: هلدینگ ماهان در تکمیل زنجیره تولید، دو طرح احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی به ظرفیت یکمیلیون تن و کارخانه گندلهسازی به ظرفیت ۵/ ۲ میلیون تن در شهرستان بافت را در دست اجرا دارد.
معاون هلدینگ ماهان اظهار کرد: همچنین در فولاد صنعت بناب طرحهای توسعه متنوعی در برنامه داریم که عمدهترین آنها شامل مجتمع بناب، انواع شمشهای فولادی و آلیاژی در قالب دو واحد ذوب شاهین، ذوب شهریار و میلگرد آجدار در اندازههای مختلف باکیفیتهای AII و AIII انواع محصولات آلیاژی در مقاطع مختلف، تیرآهن، نبشی و ناودانی در قالب هفتخط تولید نورد گرم است. وی گفت: طرح توسعه فولاد گسترش شهریار نیز شامل چند طرح است که سرمایهگذاری در این طرحها از طریق فاینانس تامین خواهد شد. این طرحها شامل احداث کوره قوس الکتریکی با ظرفیت یکمیلیون و ۴۵۰ هزار تن در سال برای ذوب، احداث خط نورد سنگین تولید تیرآهن با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در سال، احداث خط تولید اسلب و ورق در سایزهای مختلف به ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در سال است که میزان سرمایهگذاری موردنیاز آنها ۵۰۰ میلیون یورو و میزان اشتغالزایی ۱۲۰۰ نفر بهطور مستقیم است. بصیری درباره طرح توسعه فولاد شاهین اظهار کرد: ازآنجا که پروژه احداث واحد فاز دوم ذوب ۱۵۰ شاهین در مجتمع فولاد صنعت بناب و در کنار فاز اول ذوب ۱۵۰ شاهین اجرا خواهد شد، برخی از هزینههای سرمایهگذاری مانند زمین، انشعابات، سیستم انتقال مواد و قسمتی از ماشین ریختهگری پیوسته CCM بهصورت انجام شده در نظر گرفته شده است.
این طرح دارای یک کوره قوس ۷۰ تن با ظرفیت تولید ۴۵۰هزار تن شمش فولادی در سال است. در مجموع پیشبینی میشود که ۱۸۹ نفر نیروی انسانی در فاز دوم ذوب ۱۵۰ شاهین مشغول به کار شوند.