تاریخ: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۸
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۱۴۰۶۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو شورای عالی بورس گفت:

انتظار برای کاهش قیمت ارز عامل ریزش شاخص بورس

می متالز - عضو شورای عالی بورس معتقد است که یکی از دلایل کاهش شاخص بورس در روزهای گذشته، انتظار برای کاهش قیمت ارز با پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا است و در این خصوص توضیح داد: اگر بایدن رئیس‌جمهور امریکا شود، بخش بزرگی از تأثیرات آن در بازار سرمایه پیش‌خور شده است.
انتظار برای کاهش قیمت ارز عامل ریزش شاخص بورس

به گزارش می متالز، سعید اسلامی درباره اثرات نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازار سرمایه در ایران گفت: اثر سیاست‌های اقتصادی داخلی است که در بازار سرمایه تعیین‌کننده است و هر یک از این افراد اگر رئیس‌جمهور شوند و به‌طورکلی نتیجه انتخابات آمریکا به‌خودی‌خود در بلندمدت تأثیری در شرایط بازار سرمایه ایران نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه نتیجه انتخابات آ‌مریکا در کوتاه‌مدت اثرات روانی در بورس می‌گذارد چراکه تغییر انتظارات ایجاد می‌کند گفت: باید توجه داشته باشیم که اگر بایدن رئیس‌جمهور امریکا شود بخش بزرگی از تأثیرات آن در بازار سرمایه پیش‌خور شده است و یکی از دلایل کاهش شاخص در روزهای گذشته به دلیل انتظارات کاهش قیمت ارز با پیروزی بایدن بوده است.

انتظارات از کاهش قیمت ارز، در بازار ارز تاثیر نداشت

عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: جالب این است که این انتظارات اثر خود را در بازار ارز نشان نداد و باعث کاهش نرخ ارز نشد و احتمالا دلیل‌ آن کمبود عرضه است یعنی دولت توانایی کنترل بازار فیزیکی و حواله ارز را ندارد.

اسلامی ادامه داد: اگر ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شود به‌طور قطع با افزایش نرخ دلار بخشی از این آثار برمی‌گردد.

وی توضیح داد: اما اگر با نتیجه انتخابات آمریکا گشایش اقتصادی به نفع ایران ایجاد شود با چشم‌انداز گشایش در صنایعی که تحریم‌ها اثرات سنگینی بر روی آن گذاشته به‌طور قطع تأثیرات انتظاری خود را نشان خواهد داد و اثرگذار خواهند بود

بایدن برای ایران امید زیادی به همراه ندارد

عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه به‌طور در بلندمدت وقایع اقتصاد واقعی اثرات جدی در بازار سرمایه می‌گذارد و بازار از این بخش تاثیر می‌پذیرد گفت: متاسفانه امیدواری زیادی وجود ندارد که اگر بایدن هم رئیس‌جمهور آمریکا شود، ایران بتواند به سرعت به بازارهای جهانی برگردد.

اسلامی ادامه داد: نتایج انتخابات آمریکا رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه ایجاد می‌کند و اگر بایدن رئیس‌جمهور شود اثرات انتظاری را در کاهش تحریم‌ها در بازار سرمایه می‌بینیم و ممکن است برخی از صنایع مانند بانک و پتروشیمی اثرات انتظاری را بپذیرند.

وی با تاکید بر اینکه تحلیل بازار سرمایه و پیش‌بینی آن بسیار دشوار شده است، گفت: امروز بخش بزرگی از بازار سرمایه از آن غیر حرفه‌ای‌هاست که رفتارهای مطابق با تحلیل انجام نمی‌دهند و دنباله‌رو جریان بازار هستند و به آن سمت حرکت می‌کنند بنابراین به صورت قطعی نمی‌توان گفت بعد از اعلام نتایج ا انتخاباتی آمریکا بازار سرمایه چه واکنشی را نشان می‌دهد.

حقوقی‌ها بر اساس روند طبیعی بازار رفتار می‌کنند

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه حقوقی‌ها عامل ریزش شاخص هستند و تعمدی صف فروش ایجاد می‌کنند، گفت: اول اینکه تفکیک حقیقی‌ها و حقوقی‌ها در بازار سرمایه ایران عجیب‌وغریب است چراکه هر فرد حقیقی می‌تواند سهامدار یک شرکت باشد و فعالیت حقوقی هم داشته باشد یعنی می‌تواند شرکتی تاسیس کند و صد در صد سهام آن را داشته باشند و هم با کد حقیقی و هم با کد حقوقی معامله کنند.

اسلامی توضیح داد: از سوی دیگر حقوقی‌ها ذینفعانی دارند و باید به سهامداران پاسخگو باشند بنابراین نمی‌توان انتظار داشت مخالف منافع سهامداران خود عمل کنند و به سهامداران خود ضرر بزنند.

وی افزود: اینکه می‌گویند حقوقی‌ها با قیمت بالا فروختند و در قیمت‌های پایین می‌خرند روند طبیعی بازار است و اگر حقوقی‌ها چنین مدیریتی دارند مدیران آنها شایستگی پاداش خواهند داشت چراکه به نفع ذینفعان رفتار معاملاتی داشته‌اند.

جبران رفتار معاملاتی حقیقی‌ها از طریق حقوقی‌ها اشتباه است

عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: اینکه انتظار داشته باشیم حقوقی‌ها زیان می‌کنند تا حقیقی‌ها بتوانند در این شرایط با کمک حقوقی‌ها رفتار معاملاتی خود را جبران کنند صد در صد اشتباه است.

اسلامی تصریح کرد: البته حقوقی‌های دولتی جدا از این موضوع هستند چراکه در عملکرد خود مسائل سیاسی امنیتی و اجتماعی را در نظر می‌گیرند و همچنین ممکن است مانند تمام سال‌های گذشته که رانت‌پاشی شده است دولت تصمیم بگیرد در این بخش هم رانت‌پاشی کند اما حقوقی‌هایی که سهامدار حقیقی دارند نمی‌توانند ضد منافع سهامداران خود عمل کنند.

وی گفت: البته بحث تخلف و دستکاری معاملاتی حقوقی‌ها موضوع دیگری است و چه در شرایط صعودی بازار و چه نزولی نهاد ناظر باید به این مسائل رسیدگی کند.

مسوولیت‌پذیری مسوولان بسیار کم است

عضو شورای عالی بورس درباره آخرین تصمیمات از اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه گفت: دراین‌باره باید تفاهم‌نامه‌ای بین صندوق توسعه ملی و سازمان بورس نوشته می‌شد که این اقدامات در حال انجام است و سازمان این موضوع را پیگیری می‌کند اما این هماهنگی‌های بین نهادی بسیار سخت صورت می‌گیرد.

اسلامی در پایان گفت: از سوی دیگر مسوولیت‌پذیری مسوولان کشورمان بسیار کم است چراکه ممکن است با تغییر مدیران نهادهای نظارتی، درباره این تصمیمات و اجرای آن تحت‌فشار قرار بگیرند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین