به گزارش می متالز، علیرضا رزم حسینی شامگاه پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمان افزود: تفویض اختیارات به استان ها حتما انجام می شود اما مشکلات بسیاری دارد زیرا این مهم منافع افرادی را به خطر می اندازد و ایجاد لرزه برای ساختاری که دهها سال ایجاد شده حتما با مقاومت افرادی همراه است اما آن را انجام می دهیم.
وی اظهار داشت: نظام تصمیم گیری وزارت صمت و هرگونه تصمیم سازی با بخش خصوصی، دولت و نمایندگان است و سعی می کنیم در این راستا ابتدا به اجماع برسیم، سپس آن را اجرا کنیم لذا در حوزه فولاد به اجماع رسیدیم که به زودی اعلام می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای بسته صادرات و واردات، با مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی گفت و گو کردیم و بسته آن مشخص و اعلام شد.
وی بیان داشت: معادنی که فعال نیستند و پروانه گرفتند سه ماه فرصت دارند که احیا و ادامه فعالیت دهند و در صورت اجرایی نشدن این قانون، سازمان های صنعت، معدن و تجارت در استان ها مختارند که یک طرفه پروانه را لغو و آن را به افراد جدید واگذار کنند.
وی با اشاره به شرایط تحریم ها و کرونا افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت ۴۰ درصد تولید ناخالص و ۳۸ درصد اشتغال کشور را در اختیار دارد لذا به سیاست ارزی و پولی کشور نمی تواند بی تفاوت باشد.
رزم حسینی تاکید کرد: بر اساس برنامه افزایش صادرات، تامین مواد اولیه برای تولید و صادرات جزو برنامه های اصلی این وزارت خانه بوده که در دولت مورد اقبال تمامی اعضا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سیاست های جدید صادراتی و وارداتی جزو وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است و می توانیم رفع تعهدات ارزی را با واردات جبران کنیم و مشکلی برای صادرکنندگان نباید به وجود بیاید و مشکلات آنان رفع کنیم زیرا آنان مجاهدین اند.
وی افزود: تمام کارخانه های تولیدی نیاز به تامین مواد اولیه دارند که می توانند کالاهای اولویت دار خود را از طریق استان کرمان تامین کنند و رفع تعهدات ارزی خود را انجام دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به کرمانی بودن خود افتخار می کنم گفت: امیدواریم مبارزه با جهل و فقر را همه با هم به سرانجام برسانیم و بخش مسوولیت اجتماعی شرکت های بزرگ فقر و جهل را کاهش می دهد زیرا ثروت به وفور در کشور و استان کرمان وجود دارد.
وی تاکید کرد: ۹۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی طی سال گذشته در کشور داده شده که ۹۰ درصد آن متعلق به ۱۰ درصد افراد بوده که این امر توزیع عادلانه ثروت را زیر سئوال می برد و موجب عدم توسعه در کشور می شود.
وی افزود: ۲ میلیون نفر از ۳.۵ میلیون نفر جمعیت استان کرمان در مناطق محروم زندگی می کنند در حالی که استانی صنعتی و معدنی و ثروتمند است.
رزم حسینی عنوان کرد: مسوولیت اجتماعی حرکتی بود که در کرمان آغاز و در خراسان رضوی بلوغ پیدا کرد و هر استانی که داوطلب شود با همکاری امام جمعه، دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نهاد اقتصاد مقاومتی شکل می گیرد و مسوولیت اجتماعی ایجاد می شود اما ضابطه مند شدن آن را پایدار می کند.
وی یادآور شد: امروز معافیت مالیاتی صادرات آب و خاک در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته لذا قطعا علاقمند به اشتغال و توانمندسازی جوامع محلی هستند که می تواند کارنامه درخشانی برای آنان باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه پروژه انتقال آب از خلیج فارس طرحی بی نظیر در منطقه خاورمیانه و جزو افتخارات ملت ایران و مردم کرمان است گفت: داشتن این آب پایدار در استان کرمان باید جشن گرفته شود.
وی افزود: پروژه انتقال آب خلیج فارس می تواند در فازهای بعدی نقاط دیگر را نیز سیراب کند و امروز باید ایرانیان و کرمانیان برای اجرای این طرح به خود ببالند.
وی ادامه داد: در سال های گذشته قنوات جوپار و بم را ثبت جهانی کردیم و اینچنین طرح ها شبیه پروژه انتقال آب را برای نسل های آینده می توان استفاده کرد.
رزم حسینی با اشاره به سه مطلب مشوق گرداوری کتاب قوانین مزاحم تولید و سرمایه گذاری گفت: ابتدا در دوران دفاع مقدس اتفاقات کم نظیری افتاد که به علت عدم ثبت اطلاعاتی از آن در اختیار نیست.
وی افزود: در عملیات آزادی خرمشهر پس از ورود نیروهای ما سردار شهید حسن باقری یادداشتی به من داد که از من خواست که به شهید حاج احمد کاظمی و شهید احمد متوسلیان بدهم و در این عملیات ساعت ۲ نیمه شب جنگ بسیار سنگین بود و در یک سنگر متوسلیان مجروح شده بود و بحث هایی مطرح شد که برای انجام کار توافق کردیم و یادداشت را نیز به او دادم و ۱۰ سال پیش فردی تماس گرفت که در مورد این یادداشت توضیح بدهم.
رزم حسینی خاطرنشان کرد: مشوق دیگر در موزه جهان اسلام خارج از کشور بودم و تصویر گنبد جبلیه کرمان آنجا بود اما یادداشت و توضیحاتی نداشت و پس از صحبت، مدیر موزه در این راستا تشکر و قدردانی کرد برای قول بررسی موضوع را داد.
همچنین کتاب وقف وقت با گردآورنده گلاب زاده (عملکرد پنج ساله دولت تدبیر و امید در استان کرمان) نشر مرکز کرمان شناسی و بنیاد ایران شناسی نیز در این آیین رونمایی شد.