به گزارش می متالز، "محمد ساتکین" روز شنبه افزود: ظرفیت نیروگاه های بادی کشور در مهرماه امسال به رقم ۳۰۲.۸۲ مگاوات رسیده که با بهره برداری از نیروگاه بادی میل نادر زابل که ۵۰مگاواتی است، این ظرفیت افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: تلاش براین است برنامه ریزی برای بهره برداری از کل ۵۰ مگاوات ظرفیت انجام شود، اما به طور خاص ۳۰ مگاوات آن تاپایان امسال در دستورکار است.
ساتکین گفت: احداث این نیروگاه در منطقه زابل زیرساختی است برای توسعه این گونه نیروگاهها توسط مردم و بخش خصوصی که میتوانند اقدام کنند.
معاون وزیر نیرو توضیح داد: بهره برداری از نیروگاه بادی میل نادر می تواند به بازار این نوع نیروگاهها در منطقه سیستان و بلوچستان کمک کند و نمونه ای برای جذب سرمایه گذاران است.
وی افزود: برنامه ای برای تبادل انرژی تولیدی این نیروگاه با افغانستان درحال حاضر وجود ندارد، اما نمونه ای است برای توسعه ظرفیت های مشترک اینچنینی که به توسعه هم کمک خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران ۲۵ خردادماه امسال به شناسایی ظرفیت بادی بسیار عالی در شرق کشور اشاره کرد و گفت: بر این اساس و با هدف استفاده از این ظرفیت برای تولید برق، اطلس باد کشور تدوین شد.
«محمد ساتکین» با اشاره به اینکه کارشناسایی ظرفیت انرژی بادی شرق کشور از سال ۱۳۸۳ انجام شده و میدان بادی مشترکی با کشور افغانستان شناسایی شد، ادامه داد: بزرگترین حوضه بادخیز جهان در شرق کشورمان قرار گرفته که ظرفیتی بالای ۴۰درصد دارد، البته بخش عمده آن در کشور افغانستان واقع شده که پانزده هزار مگاوات شناسایی شده وپنج هزار مگاوات آن در ایران واقع شده است.
ساتکین ظرفیت کشورمان در انرژی بادی را بینظیر توصیف کرد و خاطرنشان ساخت : بخش انرژی خورشیدی ایران از بهترین مناطق جهان است و تلاش میشود از این ظرفیتها به بهترین نحو استفاده شود.
معاون وزیر نیرو گفت: شمال زابل، خواف و دوروح سه منطقه بادخیز در شرق کشورمان هستند که بخش زابل ارزشمندترین بخش از نظر تولید انرژی بادی است و ظرفیت تولید حدود سه هزارمگاواتی برای آن پیشبینی شدهاست.
وی خواف را دارای یکی از بی نظیرترین بادهای جهان توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: پیش بینی تولید بیش از هزار مگاوات برق از این بادها در دستور کار است.
ساتکین منطقه دورح را هم از بهترین مناطق بادخیز شرق کشور توصیف کرد که در هفتههای گذشته یک نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی در آن نصب شده و توضیح داد: پیش بینی میشود بتوان از این ناحیه نیز چند هزارمگاوات برق تولید کرد.
معاون وزیر نیروبه تدوین اطلس باد کشور توسط سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق اشاره کرد و آن را یکی از دقیقترین اطلسهای تدوین شده در سطح جهان توصیف کرد.
وی افزود: هنگام تدوین اطلس برای بدست آمدن دقیق ترزوایا حتی به خاک افغانستان نفوذصورت گرفته و با کمک شرکتهای آلمانی و دانمارکی این اطلس که در نوع خود بینظیر است تدوین شود.
ساتکین گفت: احتمال انجام پروژههای مشترک در زمینه تولید برق از ظرفیت بادی در آینده دور از انتظار نیست.