تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۵۶
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۱۴۱۶۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
غلامحسین شافعی در نشست هیات رئیسه اتاق ایران با هیات نمایندگان اتاق کرمان

اتاق‌های بازرگانی در تدوین برنامه هفتم توسعه اثرگذار باشند

می متالز - رئیس اتاق ایران در نشست هیات رئیسه اتاق ایران با هیات نمایندگان اتاق کرمان گفت: اتاق‌های بازرگانی سعی کنند در مراحل تدوین برنامه هفتم توسعه اثرگذار باشند، پیشنهادها و نظرهای خود را درحوزه استانی ومنطقه‌ای ارائه دهند و ما هم سعی می‌کنیم که این نظرات درنهایت مورد توجه قرار گیرد.
اتاق‌های بازرگانی در تدوین برنامه هفتم توسعه اثرگذار باشند

رئیس اتاق ایران در نشست هیئت رئیسه اتاق ایران با هیئت نمایندگان اتاق کرمان گفت: اتاق‌های بازرگانی سعی کنند در مراحل تدوین برنامه هفتم توسعه اثرگذار باشند، پیشنهادها و نظرهای خود را درحوزه استانی ومنطقه‌ای ارائه دهند و ما هم سعی می‌کنیم که این نظرات درنهایت مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش می متالز، نشست رئیس و هیات رئیسه اتاق ایران، دبیرکل و معاونت امور استان‌ها و تشکل‌های اتاق ایران با رئیس و هیات نمایندگان اتاق کرمان به‌صورت آنلاین برگزار شد.

در ابتدای این نشست سیدمهدی طبیب‌زاده، رئیس اتاق کرمان با اشاره به استراتژی این اتاق در دوره جدید، گفت؛ قرار است این استراتژی ارتقا دهنده جایگاه و اثرگذاری اتاق کرمان نسبت به قبل باشد. برای اثرگذاری باید حرف‌ها و سخن‌ها متکی بر گفته و تحقیق کارشناسی باشد. برای همین در اتاق کرمان سعی بر این بوده که اندیشکده‌های راه‌اندازی شود و هیچ موضوعی در اتاق کرمان مطرح نمی‌شود مگر اینکه نظر کارشناسی درباره آن اخذشده باشد.

طبیب زاده افزود: تقویت تشکل‌های بخش خصوصی، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، حضور در کمیته‌ها و جلسه‌های تخصصی به پشتوانه کارشناسی نیاز دارد و اتاق  کرمان برای حضور در این نشست‌ها حتماً از این امکان استفاده می‌کند.

او تأکید کرد: که اقتصاد ایران و اقتصاد بخش خصوصی در گردنه سختی گرفتار شده و باید با کمک هم از این مسیر عبور کنیم؛ البته برخی می‌خواهند جایگاه اتاق‌های بازرگانی را تضعیف کنند و باید برای جلوگیری از این وضعیت تدبیر شود.

طبیب‌زاده به پنجره واحد الکترونیکی اشاره کرد که در اتاق کرمان راه‌اندازی شده و می‌تواند الگوی خوبی در سراسر کشور باشد.

طبیب‌زاده همچنین به مسوولیت‌های اجتماعی اتاق کرمان از مدرسه‌سازی تا کمک به مردم و بیمارستان‌ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت اتاق کرمان گام‌های خوبی در این زمینه برداشته است.

جلیل کاربخش دومین نفری بود که از مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه قوانین مالیاتی گفت. با حضور در جلسه‌های متعدد کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره قانون مالیات مستقیم و مالیات بر عایدی سرمایه پیشنهاد اصلاحی داشته‌ایم که موردتوجه قرار نگرفته است. البته نظر کمیسیون کار، مالیات و تأمین اجتماعی نظر خود را به مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه داده است و تعامل در این حوزه خوب بوده ولی درنهایت این نظر و پیشنهاد موردتوجه نبوده است.

عباس جمالبارزی، عضو هیات رئیسه اتاق کرمان در ادامه نشست از ماده 2 و 3 قانون بهبود محیط مستمر کسب‌وکار گفت که باید در عمل مورد توجه قرار گیرد. موضوع توجه به مسوولیت اجتماعی تأکید بعدی او بود و اینکه باید خلأ مشاورهای تخصصی در حوزه کسب‌وکار، موضوعات جاری بنگاه‌ها، تأمین اجتماعی، مالیات، قوانین کار، در معاونت کسب‌وکار موردتوجه قرار گیرد تا بتوان در شرایط دشوار به بنگاه‌های اقتصادی کمک کند. البته ما در اتاق کرمان به‌صورت آنلاین در این موضوع‌ها مشاوره‌هایی ارائه می‌دهیم.

بعد از آن علی نقوی دیگر عضو اتاق کرمان از طرح اتاق کرمان برای توسعه سواحل مکران گفت و اینکه در این طرح به‌ضرورت ایجاد انبار با توجه به محدودیت بندر شهید رجایی تأکید شده است. برای تقویت حضور بخش خصوصی در این حوزه سند جامع توسعه راهبردی منطقه چابهار تهیه‌شده است و امیدواریم به کمک هم بتوانیم در این حوزه حضور جدی داشته باشم.

بعد از آن آرش علوی و محسن ضرابی دو عضو اتاق کرمان از مسائل و مشکلات حوزه بخش خصوصی گفتند و ابراهیم علوی از استمهال وام‌های بنگاه‌های گفت.

در ادامه این نشست حسین سلاح ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران از کارهای و تلاش‌های اتاق کرمان تقدیر کرد و گفت برخی از بندهای پیشنهادی ده‌گانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به وزارت صنعت، معدن و تجارت نتیجه تلاش و پژوهش‌های اتاق کرمان بوده است.

او ادامه داده: پشتیبانی از دولت الکترونیک در ایران کار ارزشمندی است که اتاق کرمان در دستور کار دارد و در برخی جاها این می‌تواند مور الگوبرداری قرار گیرد. در حوزه مکران و توسعه چابهار اتاق ایران هم آمده همراهی و همکاری است.

محمدرضا رمضانی، دبیرکل اتاق ایران طرح پنجره واحد الکترونیکی اتاق کرمان را کار ارزشمندی دانسته و گفت که ما می توانیم از این طرح‌ها در سطح کشور الگوبرداری کنیم.

بعد از آن غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به تأثیرگذاری در صحنه اقتصادی کشور و نوع تعامل اتاق کرمان در سطوح متعدد تصمیم‌گیری اشاره کرد و گفت کرمان درمجموع مسائل مملکت به‌طور تاریخی اثرگذار است. اگر قرار باشد که ارزیابی انجام شود دو مشخصه قابل‌توجه در کرمان وجود دارد و آن نجابت و صداقت است؛ این دو صفت مربوط به امروز و دیروز هم نیست. این دو مشخصه هرجایی وجود داشته باشد روند حرکت به‌سوی تعالی برقرار است و کرمان چنین است.

شافعی با اشاره به وجهه تمایز اتاق کرمان و برخی از اتاق‌های بازرگانی، گفت: سطح هیات نمایندگان اتاق کرمان سطح همواری است. اختلاف سطح در میان اعضای اتاق کرمان کمتر است. ما در برخی از استان‌ها شاهد هستیم که برخی از اعضای اتاق‌ها تفاوت جدی در حوزه کسب‌وکار، دانش و سواد اقتصادی باهم دارند. این افراد به‌راحتی نمی‌توانند کار در کنار هم کنند ولی در کرمان وضعیت متعادل و خوب است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی به حضور و تأثیرگذاری اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان در سطوح ملی در کمیته ارزی، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، اتاق مشترک بازرگانی اشاره کرد و از مسوولیت اجتماعی اتاق کرمان گفت. بازار کرمان و بازاری‌های قدیمی کرمان را از مشکلات دردناک در طول مسیر تاریخ دور داشته‌اند و این‌یک نقطه افتخار تاریخی است.

شافعی ادامه داد: برای اتاق ایران گزارش‌های متعدد اقتصادی ارسال می‌شود که برخی از این گزارش‌های وضعیت مطلوبی ندارد؛ اما برخی از این گزارش‌ها پژوهشی و جدی هستند و ما متوجه سطح کارهای پژوهشی اتاق کرمان نسبت به برخی از اتاق‌ها هستیم.

شافعی تصریح کرد: برخی راجع به کارهایی که وزیر جدید صنعت در حوزه بخش خصوصی انجام‌داده، نکاتی مطرح می‌کنند یا مخالفت‌هایی را انجام می‌دهند، ما باید از وزیر صنعت، معدن و تجارت حمایت کنیم و اگر زمانی انتقادهایی داشتیم حتماً مطرح کنیم؛ حتماً او هم قبول خواهد کرد. ما در طول این مدت مشکلات زیادی در حوزه ارز داشتیم ولی امیدواریم بعد از این راه هموار شود و ما همان 10 خواسته‌ را داریم که در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مورد تأکید بوده است. ما این 10 مورد را پیگیری می‌کنیم و وزیر صنعت، معدن و تجارت هم قول همکاری داده است.

او با تاکید بر لزوم تعامل با دستگاه‌های نظارتی و قوه قضاییه در مباحث اقتصادی اخیر، گفت از طرفی این نهادها اصرار دارند که تولید نباید تعطیل شود ولی از طرفی اگر مدیر بر اساس شرایط روز بخواهد تصمیم بگیرد، و قانون قابل تفسیر باشد، جسارت تصمیم‌گیری را ندارد؛ ما سعی می‌کنیم به تعامل با این نهادها ادامه دهیم و امیدواریم که نتیجه مثبتی بگیریم.

شافعی از نحوه تعامل مجلس و دولت با بخش خصوصی انتقاد کرد که گاهی جلسه‌هایی که برگزار می‌شود گاهی چند ساعت قبل به بخش خصوصی اطلاع می‌دهند و امیدواریم این موضوع اصلاح شود و به نظر و نگاه بخش خصوصی توجه شود.

او درباره استمهال بدهی‌ها گفت که این موضوع را باید در جلسه شورای پول و اعتبار مطرح کنیم و اتاق کرمان هم کمک کند که این موضوع و ماده 28 قانون فضای کسب‌وکار اجرایی شود.

شافعی همچنین اظهار کرد: اعضای اتاق کرمان می‌توانند در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تهران حضور داشته باشند و این حضورها برای اتاق ایران و بخش خصوصی غنیمتی خواهد بود.

او به جایگاه اتاق مشترک ایران و عمان هم اشاره کرد که این اتاق جایگاه خوبی در اقتصاد کشور دارد و گفت که ما بدون توجه به مسائل بیرونی و ملی نمی‌توانیم در استان‌های خود توسعه یابیم و یا اقتصاد پررونقی داشته باشیم و اگر قرار باشد عمیق نگاه کنیم مسائل ملی بر مسائل منطقه‌ای و استانی اثرگذار است. ما خواسته‌ای که از همه اتاق‌های بازرگانی داریم این است که باید سعی کنند در مراحل تدوین برنامه هفتم توسعه اثرگذار باشند، پیشنهادها و نظرهای خود را ارائه دهند و ما هم سعی می‌کنیم که این نظرات درنهایت مورد توجه قرار گیرد.

عناوین برگزیده