تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۰۶
بازدید: ۲۳۲
کد خبر: ۱۴۱۶۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عوامل نبود عرضه‌های اولیه چیست؟

فضای هیجانی حاکم بر بازار تا کامل نبودن اقدامات شرکت‌ها

می متالز - معاون امور ناشران شرکت بورس عوامل توقف عرضه‌های اولیه شرکت‌ها را توضیح داد.
فضای هیجانی حاکم بر بازار تا کامل نبودن اقدامات شرکت‌ها

به گزارش می متالز، مجید نوروزی در‌باره علت توقف عرضه‌های اولیه گفت: علت نبود عرضه اولیه سهام این شرکت‌ها، بخشی به دلیل نیاز به تکمیل برخی اقدامات از سوی شرکت‌ها و بخش دیگر ناشی از فضای هیجانی فعلی حاکم بر بازار سرمایه است.

وی افزود: از این رو عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در روزهایی که بازار در وضعیت نرمال و به دور از هیجان به سر ببرد با استقبال مناسب‌تری مواجه می‌شود.

این مقام مسوول در پاسخ به اینکه آیا درخواستی از سوی شرکت‌ها برای عرضه در بازار سهام ارسال شده یا نه بیان کرد: در حال حاضر ۶ شرکت در بازار دوم بورس تهران درج نماد شده و در مرحله عرضه اولیه قرار دارند.

نوروزی عنوان کرد: یکی از اقداماتی که همواره در راستای افزایش عمق بازار سرمایه سرلوحه اقدامات بورس تهران قرار دارد، پذیرش و عرضه سهام شرکت‌های جدید است. بازار اوراق بهادار نیازمند عرضه‌های اولیه است که به دلیل زمان‌بر بودن آماده‌سازی شرکت‌ها از طرف ناشر در فرآیند پذیرش و درج، باید در دوران نبود رونق بازار این اقدامات انجام شود تا در زمان درخواست شده آمادگی عرضه اولیه وجود داشته باشد.

وی افزود: در حال حاضر نیز فرآیند پذیرش و درج نماد شرکت‌های جدید متوقف نشده و از ۱۹ مردادماه ۱۳۹۹ تاکنون بالغ‌بر ۴۲ شرکت در بورس تهران پذیرفته شده و ۳۱ شرکت نیز درج نماد شده‌اند. علاوه بر این پرونده‌ بالغ‌بر ۶۰ شرکت نیز به منظور طرح در جلسه هیات پذیرش در حال تکمیل مدارک و بررسی است.

معاون امور ناشران شرکت بورس در ادامه یادآوری کرد: سهام شرکت‌ها پس از درج نماد در بورس تهران، با انجام مجموعه اقداماتی از قبیل اخذ توکن و بارگذاری صورت‌های مالی، اطلاعات فعالیت و… در تارنمای اطلاع‌رسانی ناشران اوراق بهادار (کدال)، ارائه گزارش ارزش‌گذاری، تعیین بازار گردان، سپرده کردن سهام و… آماده عرضه اولیه می‌شوند.

نوروزی در خصوص شرکت‌هایی که آماده عرضه در بازار سهام هستند بیان می‌کند: در حال حاضر سهام ۶ شرکت بزرگ و متوسط در بازار دوم بورس تهران درج شده و در مرحله عرضه اولیه هستند. این شرکت‌ها عبارت‌اند از: شرکت صنعت غذایی کوروش (سرمایه ۳.۰۰۰ میلیارد ریال)، شرکت تأمین سرمایه تمدن (سرمایه ۵.۵۰۰ میلیارد ریال)، شرکت سپید ماکیان (سرمایه ۱.۰۰۵ میلیارد ریال)، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس (سرمایه ۲۰.۰۰۰ میلیارد ریال)، شرکت سرمایه‌گذاری مدیریت سرمایه مدار (سرمایه ۲.۳۰۰ میلیارد ریال) و شرکت پتروشیمی بوعلی سینا (سرمایه ۳.۵۰۰ میلیارد ریال).

وی به زمان مناسب عرضه‌های اولیه اشاره کرد و گفت: عرضه اولیه به منزله بزرگ شدن بازار است و هر چه بازار بزرگ‌تر شود، در راستای تأمین مالی که کارکرد اصلی بازار است سوق پیدا کند. در همه زمان می‌توان عرضه اولیه انجام داد، به شرط آنکه عرضه جذابیت لازم را برای خریداران داشته باشد. تکمیل بودن مدارک و مستندات، به ویژه افشای اطلاعات روی تارنمای کدال و بدون ابهام بودن گزارش ارزش‌گذاری سهام شرکت از جمله شرایط لازم برای عرضه اولیه سهام شرکت‌ها است.

بورس نیازمند خون تازه

برآیند تحلیل کارشناسان از وضعیت بورس تهران نشان می‌دهد با آغاز اصلاح قیمت سهام، نقدینگی کمتری وارد بازار سرمایه شده است. با آنکه صفوف طولانی فروش از بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران و کاهش تقاضا برای ورود به این بازار خبر می‌دهد این در حالی است که به گفته غلامرضا کرد زنگنه، رئیس سابق خصوصی‌سازی عرضه اولیه سهام شرکت‌ها می‌تواند بورس را از بحران فعلی خارج کند.

زنگنه در این خصوص گفت: عرضه اولیه، مشتری‌های خاص خود را دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر سهام با کف قیمت عرضه می‌شود سهامداران زیادی در این شرایط برای خرید اعلام آمادگی می‌کنند.

رئیس سابق خصوصی‌سازی عنوان کرد: در حال حاضر نیاز است تا خون جدید به بازار تزریق شود. از این رو با عرضه‌های جدید انگیزه‌ فعالان بورسی برای انجام داد‌وستد‌های بیشتر بالا می‌رود.

وی با انتقاد از توقف عرضه‌های اولیه در بورس گفت: توقف عرضه‌های اولیه درحالی‌که می‌تواند منجر به رونق بازار سهام شود، سیاستی غیر‌منطقی است و بازار را به سایه می‌کشد. کرد زنگنه با بیان اینکه عرضه شرکت‌های معتبر و شناخته شده و شرکت‌هایی که پشتوانه مالی مستحکمی دارند در این مقطع سرعت جذب نقدینگی در بازار را بیشتر و روند فعلی معاملات را تغییر خواهد داد، تاکید کرد: تا زمانی که شرکت‌های جدید وارد بازار سرمایه می‌شوند بورس می‌تواند نفس بکشد.

عناوین برگزیده