تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۲۶
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۱۴۱۷۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
واردات محصولات نورد آلومینیومی خاورمیانه

سهم خاورمیانه از تجارت جهانی محصولات نورد آلومینیوم 8.5 درصد است

می متالز - بخش اعظمی از کل تجارت محصولات نورد آلومینیوم را ورق تشکیل می‌دهد و نزدیک به 8.5 درصد کل تجارت جهان از محصولات نورد آلومینیوم، به واردات این محصولات در کشورهای منطقه خاورمیانه اختصاص دارد. به‌طوری که بزرگ‌ترین واردکنندگان این محصولات کشورهای عربستان، ترکیه و امارات متحده عربی بودند.
سهم خاورمیانه از تجارت جهانی محصولات نورد آلومینیوم 8.5 درصد است

به گزارش می متالز، محصولات نورد آلومینیوم، یکی از مهم‌ترین انواع نیمه‌ساخته‌های صنعت آلومینیوم را تشکیل می‌دهد. این محصولات را می‌توان به 2 دسته کلی با ضخامت کمتر از 0.2 میلی‌متر (تحت عنوان فویل) و ضخامت‌هایی بیش از 0.2 میلی‌متر (تحت عنوان ورق و تسمه) تقسیم‌بندی کرد. بخش اعظمی از کل تجارت محصولات نورد آلومینیوم را ورق تشکیل می‌دهد. با این حال، سهم فویل که ارزش افزوده بیشتری نسبت به ورق برخوردار دارد، در بازار صادراتی برخی از کشورهای مطرح صادرکننده محصولات نورد آلومینیومی شاهد رشد قابل توجهی بوده است.

نزدیک به 8.5 درصد کل تجارت جهان از محصولات نورد آلومینیوم، به واردات این محصولات در کشورهای منطقه خاورمیانه اختصاص دارد. در نمودار 1، حجم واردات محصولات نورد آلومینیومی خاورمیانه طی 5 سال گذشته نشان داده شده است. همان‌طور که در این نمودار مشاهده می‌شود، مجموع کشورهای خاورمیانه، به‌طور میانگین در هر سال بیش از 900 هزار تن واردات محصولات نورد آلومینیوم داشتند. با این حال سهم فویل در واردات کشورهای خاورمیانه، کمی بیشتر از میانگین جهانی بود و این امر را می‌توان به روند توسعه صنعت خودروسازی در این منطقه منوط دانست. در حالی که صنعت خودروسازی باعث رونق تجارت ورق در جهان شده است، در خاورمیانه به‌دلیل عدم توسعه‌یافتگی مطلوب این صنعت، از رونق کمتری برخوردار بوده است.

در نمودار 2، سهم بزرگ‌ترین واردکنندگان محصولات نورد آلومینیومی خاورمیانه در سال 2016 نشان داده شده است. همان‌طور که در این نمودار مشاهده می‌شود، بزرگترین واردکنندگان محصولات نورد آلومینیومی در خاورمیانه در سال 2016 عربستان، ترکیه و امارات متحده عربی بودند. این 3 کشور، بیش از 65 درصد کل واردات خاورمیانه را در سال 2016 به خود اختصاص دادند. در بین کلیه واردکنندگان محصولات نورد آلومینیومی خاورمیانه، فویل در بازار وارداتی محصولات نورد آلومینیومی ترکیه پس از اردن، دارای کمترین سهم بود؛ سهم فویل از این بازار برای ترکیه در سال 2016 حدود 22 درصد و برای اردن حدود 17 درصد بود. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، ترکیه در سال‌های گذشته تولیدات و صادرات فویل آلومینیومی را افزایش داده است. از این رو میزان تقاضای وارداتی آن نسبت به این محصول کاهش یافته تا جایی که کمترین سهم از این محصول، در ترکیب وارداتی محصولات نورد به این کشور پس از اردن اختصاص یافت.

سهم کشورهای امارات و عربستان، طی سال‌های گذشته با کاهش حجم واردات آن‌ها، کاهش داشت. در عین حال، واردات ترکیه از محصولات نورد آلومینیومی طی سال‌های گذشته روندی صعودی داشت. در خصوص عربستان، حجم واردات آن از 255 هزار تن در سال 2012 به حدود 208 هزار تن در سال 2016 کاهش داشت. این رقم برای امارات متحده عربی، از 223 هزار تن به 180 هزار تن کاهش یافت. اما در عین حال، حجم واردات ترکیه از محصولات نورد آلومینیوم از 120 هزار تن در سال 2012 به 178 هزار تن رسید. به غیر از سال 2014، بزرگترین واردکننده محصولات نورد آلومینیومی خاورمیانه، عربستان بوده است. گفتنی است که در سال 2014 که حجم واردات محصولات نورد امارات از سایر کشورهای منطقه پیشی گرفت و رشد تولید ناخالص داخلی این کشور نسبت به ترکیه و عربستان افزایش داشت.

عناوین برگزیده