تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۵۰
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۱۴۱۸۴۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
محسنی اژه‌ای در مراسم معارفه حاکم شرع دیوان محاسبات:

مدیران در اجرای قانون گرایش خاص و شخصی را دخالت ندهند/ مدیران با جسارت و در چارچوب قانون عمل کنند

می متالز - معاون اول قوه قضائیه گفت: برخی می گویند نباید جسارت یک مدیر را گرفت اما یک مدیر می تواند در چارچوب قانون اقدام کرده و اینگونه ترسی هم از داشتن جسارت در اجرا نداشته باشد.
مدیران در اجرای قانون گرایش خاص و شخصی را دخالت ندهند/ مدیران با جسارت و در چارچوب قانون عمل کنند

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای

به گزارش می متالز، غلامحسین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه در مراسم معارفه امروز صبح حاکم شرع دیوان محاسبات کشور، ضمن تاکید بر اهمیت نقش دیوان محاسبات بر اداره کشور و رسیدگی به بودجه سالانه، گفت: هرسال بودجه توسط دولت و با صرف وقت و زحمات بسیار تقدیم مجلس می شود و نمایندگان هم به صورت شبانه روزی و بررسی موشکافانه بودجه را برای اداره یک سال کشور تصویب می کنند.

وی ادامه داد: باید پرسید چرا بودجه ای که با صرف این همه زمان بررسی و تدوین می شود به موقع اجرا نمی شود و یا اصلا اجرایی نمی شود؟ با این رویه زحمات مسوولان در هر سه قوه از بین می رود زیرا تمامی تلاش ها برای اجرایی شدن بودجه و پیشرفت کشور است.

محسنی اژه ای تاکید کرد: اگر بودجه براساس اهداف تعیین شده خود در کشور اجرایی نشود، ما به اهداف خود و پیشرفت کشور نمی رسیم و حتی این موضوع اثر منفی را بر سایر امور هم خواهد گذاشت.

معاون اول قوه قضائیه با تاکید بر اینکه قانون گریزی در کشور از همین عدم اجرای بودجه در کشور آغاز می شود، اظهار کرد: وقتی از بالا عادت کردیم به قانون گریزی دیگر کم کم به سطوح مختلف تسری پیدا می کند و برای جلوگیری از این موضوع در قانون اساسی ساز و کاری در اصول 54 و 55 پیش بینی شده است.

وی تصریح کرد: دستگاه انحصاری در نظام ما و حتی بسیاری از نظامات دنیا البته با تفاوت هایی پیش بینی شده تا از بروز تخلف پیشگیری شود و در صورت بروز، ضمن اقدام به موقع از تکرار آن جلوگیری شود.

محسنی اژه ای بیان کرد: اگر یک دهه مشکلاتی در بحث اجرایی کشور وجود داشته و در دهه دیگر تکرار می شود باید بررسی و پژوهش شود که چرا این ایراد همچنان ادامه دارد، باید مشخص شود مجری، قانون و یا جای دیگری مشکلی وجود دارد.

معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: دیوان محاسبات یک دستگاه و سازمان انحصاری برای نظارت و سایر ماموریت های مشخص شده در قانون برای کنترل، اصلاح و نظارت است و هر دستگاه نظارتی از جمله دیوان محاسبات برای موفقیت ابتدا باید ساختاری سالم و صالح داشته باشد و در قدم دوم تخصص های لازم را در اختیار داشته باشد.

وی افزود: بحث تخصص بسیار مهم است و نباید هرکسی را از جایی به دیوان محاسبات بیاوریم و باید در مسائل از افراد متخصص در آن زمینه استفاده کرد یا به افراد آموزش های لازم داده شود تا موضوع و حکم را به خوبی درک کرده و در تشخیص احکام و در انطباق با موضوع پرونده ها و مسائل رسیدگی شود.

محسنی اژه ای تاکید کرد: من همیشه در دستگاه قضایی می گویم که مستقل بودن یک قاضی به معنای عدم دریافت مشورت و مشاوره نیست و ایرادی ندارد افراد برای فهم موضوع، حکم و نحوه انطباق با صاحبنظران مشورت کرده و در نهایت در ارائه حکم مستقل باشند.

معاون اول قوه قضائیه ضمن تاکید بر اینکه نظارت ها و دستگاه های اجرایی باید به روز باشد، گفت: اگر تخلفی انجام می شود و مدتی از آن می گذرد دیگر برخوردها اثر لازم را نخواهد داشت بنابراین باید نظارت ها و بررسی ها به‌روز باشد و اکنون با وجود فناوری‌های جدید این امکان کاملا فراهم شده است.

وی خطاب به مسوولان دیوان محاسبات بیان کرد: دقت کنید که تنها در بررسی ها، قانون مدنظر باشد و ملاحظه دیگری نداشته باشید و همچنین برای اجرای قانون گرایش خاص و شخصی خود را دخیل نکنید.

محسنی اژه ای افزود: من در موضوعات اقتصادی و سیاسی گرایش خود را دارم اما در مقام اجرای حکم و بررسی یک پرونده، قانون و تکلیف قانونی را مدنظر قرار می دهم.

معاون اول قوه قضائیه گفت: برای برداشت و امداد از قانون باید به یک محاسبه و تفاهم رسید، شاید ما در بررسی یک قانون به تفاهم نرسیم و جایی از قانون دچار ابهام باشد بنابراین می توان در این جا از مجلس شورای اسلامی تفسیر قانون را درخواست کرد تا کوتاهی ها کمتر شود.

وی بیان کرد: رمز موفقیت، اقدام در چارچوب قانون است در غیر این صورت دچار چالش خواهیم شد و حتی اینگونه می توان هرجایی که نیاز به پاسخگویی داشت، در چارچوب همان قانون پاسخگو بود.

محسنی اژه ای با اشاره به برخی اظهارات مسوولان درباره ترک فعل مدیران، گفت: باید روی این موضوع محاسبه و بررسی لازم انجام شود که این ترک فعل مدیر در کدام قسمت موجب خسارت به مردم و تضییع حقوق بیت المال شده است، اثر آن چه بوده و چرا اتفاق افتاده است.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: حرفی مبنی بر اینکه نباید جسارت از مدیران گرفته شود و باید مدیر جسارت داشته باشد بارها گفته شده، این کار درستی است اما به شرطی که مدیر در چارچوب قانون عمل کند تا اگر چنین کاری نکرد ما به عنوان دستگاه نظارتی در چارچوب قانون بتوانیم با آن برخورد کنیم و اینگونه دیگر جسارتی از مدیر گرفته نمی شود و کسی که براساس قانون عمل می کند دیگر ترسی ندارد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت نقش حاکم شرع در دیوان محاسبات کشور، گفت: حاکم شرع دیوان محاسبات یک قاضی عالیرتبه بوده که از سوی رئیس قوه قضائیه معرفی می شود تا اگر مسائلی از سوی مستشاران و دادستان دیوان مورد اعتراض قرار گرفت با مشورت در چارچوب قانون به آن رسیدگی شود.

محسنی اژه ای اظهار کرد: مجموعه دیوان محاسبات می توانند با رحیمی حاکم شرع دیوان برای فهم مسائل و مشکلات احتمالی گفت وگو کرده و به هم نزدیک شوند تا بعدا مشکلی پیش نیاید.

معاون اول قوه قضائیه ضمن تقدیر از خانواده مرحوم عبداللهی حاکم شرع قبلی دیوان محاسبات بیان کرد: در اقدامات و موفقیت یک مسوول، خانواده و همسر آن شخص تاثیرگذار است و در اجر یک مسوول هم همسر وی شریک است، بنابراین از خانواده مرحوم عبداللهی به دلیل تمامی زحمات چندین ساله آن مرحوم تشکر می کنم.

وی ضمن تقدیر از رحیمی حاکم شرع دیوان محاسبات کشور، گفت: وی قاضی دیوان عالی کشور است و به دلیل تکلیف مداری این مسوولیت را پذیرفته است و اکنون با توجه به سابقه خود می تواند در این سمت نیز به خوبی به دیوان محاسبات کمک کند.

عناوین برگزیده