به گزارش می متالز، یحیی آل اسحاق با بیان این مطلب تصریح کرد: حجم نقدینگی که به اقتصاد وارد شده و آهنگ رشد بالایی دارد و اگر این نقدینگی در جای درستی جذب نشود با ورود به بازارهای فرعی موجب بروز مشکلاتی برای کشور میشود.
وی افزود: از منظر بسیاری از مسوولان راهکارهای جذب نقدینگیها تنها به سیستم بانکی ختم میشود و با صعودی شدن نرخ سپردهها، مکانی بدون ریسک برای سرمایهگذاری ایجاد میشود و افرادی که طی چند ماه گذشته از نوسان و ریسک متضرر شدند، به بانک و سپردهگذاری متوصل میشوند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اگر نقدینگی وارد بانکها شود، میتواند بهسوی تولید هدایت شود، گفت: البته به شرطی این موضوع امکانپذیر است که نقدینگی جمعآوری شده توسط بانک به بخش تولید هدایت شود و نهاد نظارتی بر این امر ورود کند تا مسیر نقدینگی به تولید همچون گذشته، تجربههای تلخ تعطیلی به خاطر بهرههای بالای بانکی را به اقتصادمان تحمیل نکند.
آل اسحاق با اشاره به ایراد افزایش نرخ سپرده، بیان کرد: طبیعتا با افزایش نرخ سپرده نرخ تسهیلات نیز بالا خواهد رفت و این موضوع موجب میشود هزینه بخش تولید زیاد شده و این شرایط را بدتر خواهد کرد.
وی یادآوری کرد: نرخ سود در همه بخشها و تعاملات اقتصادی نقش جدی دارد بنابراین افزایش آن همه روابط اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد.