تاریخ: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۴۲۰۳۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اطلاعیه انجمن صنایع پلیمر در خصوص شیوه برگشت سهمیه‌های مواد اولیه کاهش یافته

می متالز - مدتی است که در شرایط نا به سامان اقتصادی کشور، موضوع جدیدی نیز گریبان گیر صنعت گران حوزه پلیمر شده است. اصلاح سهمیه های مواد اولیه صنایع پایین دستی پتروشیمی که بر اساس آمار تولید سال های گذشته به جهت جلوگیری از تاثیرگذاری تقاضای کاذب در بازار مواد اولیه و همچنین توقف فعالیت سوداگران صورت گرفت، موجب شده است که مشکلاتی برای صنعتگران ایجاد شود.
اطلاعیه انجمن صنایع پلیمر در خصوص شیوه برگشت سهمیه‌های مواد اولیه کاهش یافته

به گزارش می متالز، یکی از مهم ترین چالش هایی که در این زمینه برای فعالان صنعت ایجاد شد این بود که زمان برگشت سهمیه ها به دلیل وجود روند قابل توجه بوروکراسی به طول می انجامد و این مساله باعث سوختن برخی از سهمیه ها شده است.

در نظرسنجی اخیری که اینپیا از فعالان این صنعت انجام داد، شاهد آن بودیم که گزینه های عدم همکاری کارمندان نهادهای دولتی و همچنین سوختن سهمیه ها بیش از دیگر مسائل برای صنعت گران مانع ایجاد کرده است.

از این رو با توجه به این که پروسه برگشت سهمیه و ارائه مستندات به سازمان های صمت استان ها محول شده است، صنعت گران باید به یاد داشته باشند که باید بندهای مندرج در تبصره بند ۴ ابلاغیه شماره  ۶۰/۱۱۰۲۸۷ معاون وقت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت را رعایت کنند.

این پنج بند عبارت اند از:

۱-    انطباق با صورت معاملات فصلی خرید مواد اولیه و فروش محصولات ارایه شده به دارایی

۲-    انطباق با صورت های مالی حسابرسی شده (لازم به ذکر است مقدار تولید در یادداشتهای صورتهای مالی بنگاه ها می بایست موجود باشد)

۳-     اطلاعات مالیات بر ارزش افزوده

۴-    میزان مصرف حامل های انرژی

۵-    لیست بیمه پرداختی

واحدهای تولیدی می توانند با ارائه مستندات مربوط با این بندها، درخواست برگشت سهمیه خود را به سازمان های صمت استان ها و یا تشکل هایی که در آن عضو هستند، خواستار شوند.

در این راستا کارگروهی از سوی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران ایجاد شده است و به صورت روزانه در کنار کارکنان وزارت صمت که در ماه های اخیر شاهد تلاش آنها برای خدمت رسانی بی وقفه به صنایع پایین دستی بوده ایم قرار گرفته و به پایش مستمر درخواست ها می پردازد.

وزارت صمت نیز اعلام کرده است که آمادگی کامل دارد تا اقدامات لازم را برای پیگیری و رفع مشکلات به وجود آمده برای واحدهایی که مدارک مورد نیاز در خصوص ۵ بند ذکر شده را در اختیار دارند، انجام دهد.

این در حالی است که بر اساس آمارهای موجود، اکنون حدود ۸۷ درصد واحدها تکالیف خود را ثبت کرده اند و تنها حدود ۱۳ درصد از آنها متاسفانه تا کنون موفق به ثبت اطلاعات نشده اند.

شایان ذکر است که تشکل ها، سازمان های صمت استانی و دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت نیز موظفند که در اسرع وقت درخواست ها را بررسی کنند و آنها را در صورت صحت اطلاعات به مرحله اجرا درآورند.

از این رو توصیه می شود، واحدهایی که مدارک مورد نیاز را در دسترس دارند، هر چه سریع تر برای رفع مشکلات به وجود آمده به انجمن ملی صنایع پلیمر و یا تشکل های مربوطه مراجعه کنند تا مشکل کاهش سهمیه این واحدها هر چه سریع تر برطرف شود.

عناوین برگزیده