تاریخ: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۶
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۱۴۲۲۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تعادل زیر تابلوی بورس /۹/

شفافیت "بورس"، باعث نزولی شدن آن شد

می متالز - دبیرکل انجمن اقتصاددانان تاکید کرد: بازارسرمایه، جزو بازارهای سرمایه‌گذاری شفاف در اقتصاد بوده و سقوط بورس نیز از این موضوع نشات گرفت، یعنی اقتصادی که تمام شرایط آن نزولی بود را نمی‌توانستند با آمارسازی‌ها، صعودی جلوه دهند.
شفافیت "بورس"، باعث نزولی شدن آن شد

به گزارش می متالز، پیمان مولوی دبیرکل انجمن اقتصاددانان در خصوص راهکار‌های بهبود وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: این روزها، در مورد راهکار‌های بهبود وضعیت بازار سرمایه بسیار صحبت می‌شود اما؛ نباید به راحتی از چند سوال گذشت.

وی اضافه کرد: سوال اینجاست که آیا اقتصادی که رشد اقتصادی ندارد و با مشکل تحریم مواجه است و شرکت‌های تولیدی با چالش نقل و انتقال پول و تامین مواد اولیه دست به گریبان هستند، بورس تا کجا رشد خواهد کرد و سهامداران تا کجا این ریسک‌ها را تحمل خواهند کرد.

مولوی تاکید کرد: اگر الگوی ما، رشد بورس بر اساس تورم بوده که این الگو نادرست است؛ اگر هم میخواهیم بورس رشد کند، بورس جزو اقتصاد واقعی کشور است و ما نیازمند بهبود در شاخص‌های واقعی اقتصاد کشور یعنی «توسعه صادرات»، دسترسی به درآمد‌های ارزی صادرات» و «رشد اقتصادی به ثبات و ممتد» و البته «وجود یک چشم انداز مثبت است»

دبیرکل انجمن اقتصاددانان با اشاره به اینکه آیا این موارد در اختیار سازمان بورس است تصریح کرد: این موارد، ریسک‌های ژئوپلیتیک خارج از بازار سرمایه بوده که به این بازار و سرمایه‌گذاران تحمیل شده است؛ این انتظار که ما کشوری داشته باشیم که اقتصاد آن رو به افول باشد، ولی بورس آن صعودی باشد، ناشی از یک رویکرد بسیار نادرست و عدم درک مکانیزم‌های اقتصادی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقی که در سال ۹۹ بر اثر ورود نقدینگی در بورس تهران رخ داد، بار دیگر هم قابل رخداد است؛ ولی این بورس، بازار پایداری نبوده و رشد پایداری نخواهد داشت و چشم انداز بلندمدتی برای سرمایه گذاران ایجاد نخواهد کرد.

عناوین برگزیده