تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۱۴۲۳۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
در جست‌و‌جوی راهی برای تأمین امن و بلندمدت لیتیوم

بازار لیتیوم نیازمند سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری در دهه آینده است

می متالز - بررسی‌ها حاکی از آن است که صنعت لیتیوم برای پوشش افزایش تقاضای جهانی لیتیوم ناشی از خودروهای الکتریکی در 10 سال آینده به 10 تا 12 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز خواهد داشت. در این میان برخی شرکت‌های خودورسازی برای تأمین مالی بخشی از این نیاز اعلام آمادگی کرده‌اند.
بازار لیتیوم نیازمند سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری در دهه آینده است

به گزارش می متالز، شرکت صنعتی و معدنی SQM بزرگ‌ترین تولید‌کننده لیتیوم، روز چهارشنبه هفته گذشته (18 آوریل 2018) اعلام کرد برای تامین تقاضای افزایش یافته ناشی از اتومبیل‌های الکتریکی، حداقل به 10 تا 12 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت لیتیوم طی دهه آینده نیاز خواهد بود.

دانیل جیمنز، معاون ارشد شرکت بازرگانی SQM، در کنفرانسی خبری در شانگهای گفته است که تقاضا برای فلز لیتیوم در 10 سال آینده به بیش از 600 تا 800 هزار تن از کربنات لیتیوم افزایش خواهد یافت و تحقق تأمین این حجم از تقاضا، نیازمند سرمایه‌گذاری کلانی در این بخش از صنعت و معدن خواهد بود. بنابراین یافتن راهی برای جذب سرمایه‌ از چالش‌های بزرگ صنعت لیتیوم در آینده به‌شمار می‌ود. البته دیگر تحلیل‌گران بازار فلز لیتیوم و سرمایه‌گذاران نیز به نیاز حجم عظیم سرمایه‌گذاری در این صنعت اشاره کرده‌اند و برخی مسیرهای تأمین مالی این سرمایه‌گذاری را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

این در حالی است که برخی از تولیدکنندگان پایه‌ای صنایع، از جمله تولیدکنندگان باتری‌ها و نیز برخی از تولیدکنندگان خودرو، علاقه خود را برای مشارکت در پروژه‌های صنایع لیتیوم، تأمین مالی یا همکاری مالی در این بخش نشان داده‌اند. چنانکه در سال گذشته، یک شرکت صنعتی و معدنی لیتیوم در استرالیا به نام Pilbara Minerals  قرارداد بیع متقابل (Offtake) را با یک شرکت خودروسازی چینی به نام Great Wall Motor امضا کرد. در اوایل سال 2018 گروه تولیدی تویوتا نیز 15 درصد از سهام شرکت استرالیایی Orocobre از دیگر تولیدکنندگان لیتیوم خریداری کرد.

در همین حال، خودروسازانی مانند BMW و Volkswagen نیز به دنبال راه‌هایی برای تأمین امن و بلندمدت لیتیوم برای تولید برق خودروهای خود در آینده هستند. برخی تحلیل‌گران نیز به این موضوع اذعان داشته‌اند که صنعت لیتیوم با ضعف‌هایی در به ثمر رساندن به موقع پروژه‌های خود همراه بوده است. دلیل این موضوع نیز آن است که به نتیجه رساندن پروژهای لیتیوم در بازار همیشه آسان نبوده و مانند سایر معادن و صنایع معدنی، لیتیوم نیز به فرصتی چند ساله برای رسیدن به حداکثر ظرفیت بهره‌بردای و ظرفیت نیاز دارد.

در حال حاضر شرکت SQM ظرفیت تولید سالانه لیتیوم کربنات خود در شیلی را به 48 هزار تن رسانده است و انتظار می‌رود که ظرفیت این شرکت تا اواسط سال 2018 به بیش از 70 هزار تن افزایش یابد و در سال 2019 نیز به 100 هزار تن برسد. در ماه ژانویه سال میلادی جاری، شرکت SQM با سازمان توسعه شیلی، Corfo قراردادی امضا کرد که اجازه داده است تا حجم تولید لیتیوم کربنات تا 216 هزار تن در سال تا سال 2025 گسترش یابد. با این حال این شرکت هنوز به تصمیم قطعی برای این حجم از تولید نرسیده، هرچند اقدامات اولیه آن صورت گرفته است. پس از اطلاع‌رسانی این قرارداد تفاهم، ترس از عرضه مازاد لیتیوم به بازار ضربه زد و طی 3 ماهه اول صدمه زیادی را به سهام برخی شرکت‌های فعال در صنعت لیتیوم وارد کرد. هرچند در این میان ارزش سهام شرکت SQM روند صعودی خود را حفظ کرد. نمودار 1 ارزش سهام این شرکت را در ماه‌های سوم و چهارم سال 2018 نشان می‌دهد.

عناوین برگزیده