به گزارش می متالز، این دستورالعمل در سایت دولت روسیه منتشر شده است و براساس آن، بین ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا به مدت چهار سال منطقه آزاد تجاری ایجاد می شود.
مطابق با این تفاهمنامه، طرفین قادر به داد و ستد کالاهای مشخصی که پیشتر بر سر آن توافق شده است، خواهند بود.
در این گزارش همچنین به مصوباتی اشاره شده است که در مغایرت با قوانین فدراسیون روسیه بوده است.
پیشتر، مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه گفته بود: مذاکرات بر سر ایجاد منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا به مراحل پایانی خود نزدیک شده است؛ مذاکرات ایجاد منطقه آزاد تجاری در سال 2015 آغاز شد، اما زمان امضای تفاهمنامه چندین بار به تعویق افتاد. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه اعضای اتحادیه اقتصادی اورآسیا هستند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال 2015 کار خود را با عضویت روسیه، قزاقستان و بلاروس آغاز کرد؛ این اتحادیه با هدف تضمین حمل و نقل آزاد محصولات، خدمات، سرمایه و نیروی کار میان کشورهای عضو راه اندازی شده است.
ارمنستان و قرقیزستان نیز پس از مدت کوتاهی به این اتحادیه پیوستند و در سال 2016 ویتنام به نخستین کشور فرا منطقه ای تبدیل شد که عضو این اتحادیه شد.
بیش از 40 کشور و سازمان بین المللی از جمله چین، اندونزی، رژیم صهیونیستی و همچنین کشورهای آمریکای لاتین برای فعالیت در چارچوب این اتحادیه اعلام آمادگی کرده اند.
این اتحادیه همچنین با کره جنوبی، مصر و هند مذاکراتی برای عضویت و همکاری داشته است.
دسامبر پارسال (دی ماه 96)، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که صربستان هم می تواند به جمع اعضای این اتحادیه اقتصادی بپیوندد.
مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران زمستان 96 درخصوص این تفاهمنامه گفته بود: پیوستن به اتحادیه اقتصادی اورآسیا از این جهت برای ایران اهمیت دارد که می توانیم حداقل در پنج کشور عضو و چند کشور ناظر پایگاه های اقتصادی ایجاد کنیم.