به گزارش می متالز، سعید عسکر زاده، دبیر کل انجمن سنگ آهن ایران در مورد روش قیمت فروش سنگ آهن داخلی به کارخانه های فولاد گفت: توسعه فولاد و توسعه آهن باهم آمیخته است. به عقیده من یکی از بزرگترین اشکالات تصمیم سازی یا قیمت گذاری برای زنجیره فولاد و مخصوصا سنگ آهن است زیرا این روش قیمت گذاری و قیمت فروش سنگ آهن به کارخانه های فولاد داخلی، بخش معدن را تضعیف می کند و این وضع نهایتاً به ضرر کارخانه های فولاد کشور که متکی به خرید سنگ آهن ارزان داخلی هستند تمام می شود.
دبیر کل انجمن سنگ آهن ایران به نتایج این تصمیم سازی پرداخت و گفت: اگر به منابع سنگ آهن توجه نکنیم، شاید در کوتاه مدت اتفاق خاصی نیفتد اما وقتی دیگر سنگ آهنی در داخل وجود نداشته باشید آن وقت تمام زنجیره ضرر می کند و این اتفاق دیر یا زود دارد اما سوخت و سوز خیر، لذا برای اینکه این اتفاق نیفتد باید قیمت به شکل عادلانه ای باشد که بخش خصوصی و مخصوصاً سرمایه گذار تمایل پیدا کند که در حوزه اکتشاف و استخراج سنگ آهن ورود پیدا کند.
عسکر زاده به صرفه نبودن سرمایه گذاری در بخش سنگ آهن را مهمترین عامل توسعه معادن در بخش اکتشاف و استخراج ارزیابی کرد و افزود: اگر صرفه اقتصادی برای سرمایه گذار در بخش خصوصی ایجاد شود و سنگ آهن بتواند چند مرحله جلوتر از بخش فولادی باشد این اتفاق مهمی برای کل زنجیره خواهد بود. اما وضعیت بگونه ای است که اگر همین الان اعلام کنند که در زنجیره فولاد ما می خواهیم سرمایه گذار جذب کنیم؛ یعنی در همه بخش ها از معدن، کنسانتره سازی، گندله سازی، آهن اسفنجی، آهن شمش و نورد و قرار است از سرمایه گذاران حمایت کنیم شما مشاهده خواهید کرد که فقط صف طویلی برای احداث فولاد سازی شکل می گیرد و این ایراد کار است زیرا آنقدر بخش فولاد را جذاب کرده اند که یک صف طولانی در بخش فولاد شکل می گیرد اما کسی در سمت سرمایه گذاری در سنگ آهن نمی رود. شک نکنید که اگر مجوز را آزاد کنند چندهزار نفر متقاضی تولید شمش وارد وزارتخانه خواهند شد ولی در بخش سنگ آهن این مجوز الان آزاد است ولی سرمایه گذاری پیدا نمی شود و از 434 پروانه بهره برداری در وزارتخانه فقط 80 پروانه فعال است. چرا این اتفاق می افتد؟ برای اینکه قیمت ها را در بخش سنگ آهن به حدی تنازل داده ایم که حتی تولید آن صرفه اقتصادی ندارد چه برسد به اینکه انتظار اکتشاف بیشتر و توسعه داشته باشیم.
وی در خاتمه در مورد افزایش قیمت سنگ آهن گفت: اگر قیمت سنگ آهن که الان زیر 50 درصد قیمت جهانی است را 70 یا 80 درصد قیمت جهانی بفروشیم؛ نه تولید کننده فولاد ضرر می کند نه مصرف کننده و از آن طرف 30 درصد به قیمت سنگ آهن اضافه می شود و این بسیار، بسیار به توسعه معادن کمک خواهد کرد. من به شما قول می دهم اگر این اتفاق بیفتد ذخایر عمیق کشور مثل گل گهر اقتصادی می شود و راه می افتند و این به معنای این است که ذخایر بزرگی به مجموعه ذخایر معدنی کشور اضافه می شود.