تاریخ: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۱۷
بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۱۴۲۵۲۰
سرویس خبر : انرژی
دلخوش اباتری با اشاره به فضاسازی ها علیه طرح مجلس:

منتقدان قانون قیر خبر از مشکلات روستاییان ندارند/قیر رایگان در قانون جدید غیرقابل فروش است

می متالز - نماینده مجلس یازدهم گفت: در قانون قیر رایگان تأکید شده که قیر اختصاص یافته، غیرقابل فروش است و قطعا این مسئله راه را برای بروز فساد، رانت و قاچاق مسدود خواهد کرد.
منتقدان قانون قیر خبر از مشکلات روستاییان ندارند/قیر رایگان در قانون جدید غیرقابل فروش است

به گزارش می متالز، سید کاظم دلخوش اباتری در واکنش به انتقادات مطروحه از سوی برخی رسانه ها درباره تبعات و مشکلات اجرای طرح قیر رایگان، گفت: قطعا افراد یا گروه هایی که از این طرح مجلس انتقاد می کنند، هیچ آگاهی نسبت به وضعیت راه های روستایی و بسیاری از راه های شهری در شهرستان ها ندارد، چون خودشان بر روی راه های مسطح و استاندارد در کلانشهرها تردد می کنند. در وضعیت کنونی مردم مناطق روستایی و شهری به دلیل عدم تأمین قیر رایگان در ماه های اخیر با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

سید کاظم دلخوش اباتری

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی از ضایعات نفت سنگین، حدود 20 میلیون تن ( vb یا مواد اولیه تولید قیر) تولید شده که از این میزان حدود 15میلیون تن برای تولید نفت کوره و حدود 5 میلیون تن برای تولید قیر استفاده می شود. از طرفی تا سه سال گذشته قیر به دستگاه ها واگذار می شد و آن ها پروژه های عمرانی را اجرایی می کردند اما متأسفانه در این سال ها روند تغییر کرده و قیر را در اختیار پالایشگاه ها قرار گرفته و آن ها محصول نهایی را به قیمت آزاد می فروشند.

 

تخصیص اعتبار برای تأمین قیر فسادانگیز است

وی گفت: برخی معتقدند که برای تأمین قیر از بازار آزاد باید منابع اعتباری به دستگاه ها اختصاص یابد و قیر به صورت مستقیم نباید در اختیار دستگاه ها قرار گیرد، زیرا واگذاری مستقیم قیر به دستگاه ها غیرشفاف است، اما باید گفت که توزیع پول و منابع اعتباری نیز مشکلات بسیاری را به دنبال خواهد داشت، بنابراین چه پول توزیع شده و چه قیر توزیع شود، اگر نظارت دقیق و جامع نباشد، مشکل ساز خواهد بود.

 

سودجویان در روش تخصیص اعتبار برای تأمین قیر از حربه فاکتورسازی استفاده می کنند

دلخوش ادامه داد: مگر سودجویان در روش تخصیص اعتبار نمی توانند با استفاده از حربه فاکتورسازی فساد و رانت ایجاد کنند، بنابر این مهم ترین راه کار و اقدام برای جلوگیری از فساد، نظارت دقیق دستگاه های نظارتی و بازرسی است.

 

قیمت قیر در بورس در سال های اخیر از 500 هزار تومان به حدود 5 میلیون تومان رسیده است

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: تخصیص اعتبار برای تأمین قیر موجب می شد که دستگاه ها از طریق بازار بورس نسبت به تأمین نیازهایشان اقدام کنند، این در حالی است که یکی از مشکلات بازار بورس تلاطم قیمت ها و تأثیرگذاری بازارگردانان و سوداگران در این عرصه است، به طوری که شاهد هستیم که قیمت قیر در بازار بورس در سال های اخیر از 500 هزار تومان به حدود 5 میلیون تومان رسیده است.

 

منتقدان قانون قیر به جای انتقاد، وضعیت بازار بورس را اصلاح کنند

وی گفت: برخی اعلام می کنند که توزیع مستقیم قیر میان دستگاه ها رانت ایجاد می کند، اما کسی پاسخ نمی دهد که افزایش چندبرابری قیمت قیر در بورس، فساد و رانت محسوب نمی شود؟ حال مسئولان و مخالفان اگر می توانند نسبت به اصلاح و ساماندهی بازار بورس اقدام کنند تا قیمت یک محصول در مدت چند سال حدودا 10 برابر نشود.

دلخوش افزود: از طرفی در قانون قیر رایگان، دستگاه های مربوطه برای دریافت قیر و اجرای پروژه های عمرانی تعیین شده‌اند، به طوری که بر اساس قانون، از 2 میلیون تن قیر رایگان در نظر گرفته شده، حدود 50 درصد برای وزارت راه و شهرسازی،حدود 21 درصد برای بنیاد مسکن،حدود 17 درصد برای وزارت آموزش و پرورش، 4 درصد برای مالچ پاشی و 3 درصد نیز برای بازسازی پاسگاه ها و پایگاه های بسیج اختصاص می یابد، این مسئله نشان می دهد که برنامه ریزی دقیق و شفافی برای توزیع قیر صورت گرفته است.

 

قیر رایگان در قانون جدید غیرقابل فروش است/ این راه کار مانع از بروز فساد، رانت و قاچاق می کند

وی ادامه داد: همچنین در قانون قیر رایگان تأکید شده که قیر اختصاص یافته، غیرقابل فروش است، قطعا این مسئله راه را برای بروز فساد، رانت و قاچاق مسدود خواهد کرد.

وی درباره موضوعات مطرح شده مبنی بر کاهش اعتبارات هدفمندی یارانه ها با اجرای قانون قیر رایگان، گفت: هدف اصلی هدفمند کردن یارانه ها و صرفه جویی در مصرف سوخت، هزینه کرد درست اعتبارات و رفع مشکلات مردم بوده است، حال چه اشکالی دارد که بخش کوچکی از این درآمدها به صورت درست و هدفمند برای نوسازی جاده ها و تأمین قیر هزینه شود.

 

هربار که نمایندگان به دنبال حل مشکلات محروم هستند، برخی به آن برچسب پوپولیستی می زنند

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه داد: مردم در مناطق روستایی و شهری در 8 ماه اخیر منتظر توزیع قیر برای نوسازی و بازسازی جاده ها بودند، حال که مجلس یازدهم اقدام عملی برای رفع مشکلات روستاییان و مناطق محروم کرده، برخی افراد و رسانه ها، مجلس را به اقدامات پوپولیستی متهم می کنند، این در حالی است که هدف اصلی نمایندگان رفع مشکلات مردم است و نباید اینگونه باشد که هربار نمایندگان به دنبال رفع مشکلات بدیهی مردم هستند و برخی رسانه ها اقدامات مذکور را با برچسب پوپولیستی تخریب کنند.

عناوین برگزیده