تاریخ: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۱۰
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۱۴۲۵۷۷
سرویس خبر : انرژی
سفیر سابق ایران در افغانستان:

نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است

می متالز - سفیر سابق ایران در افغانستان با تاکید بر اینکه نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است، گفت: ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد.
نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است

به گزارش می متالز، سفیر سابق ایران در افغانستان با تاکید بر اینکه نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است، گفت: ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد، توسعه افغانستان در واقع برای ما یک هدف راهبردی است و از این طریق می‌توانیم شرق کشور را فعال کنیم.

ابوالفضل ظهره‌وند درباره برنامه صادرات گاز به افغانستان اظهار داشت: درست است که افغانستان ذخایر گازی چشمگیری دارد اما فعلا قابل استحصال نیست، این کشور در حال حاضر بخش عمده نیازهای سوختی خود را از خارج وارد می‌کند، بنابراین نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است. 

وی درباره موضوع تامین امنیت خطوط لوله گاز در این کشور گفت: مساله امنیت قابل حل است، در گام اول  به سمت زرنج و هرات و از مرز دو قارون که از امنیت خوبی برخوردارند، می‌توان صادرات داشت. این مسیرها مبادی ورود و خروج کالا و ترانزیت و انجام تجارت هستند، استان هرات هم کشش خوبی دارد، بنابراین در فاز اول محدودیت و مانعی نیست و ما می‌توانیم گاز را برای مصرف مردم افغانستان ارسال کنیم و در گام‌های بعدی به سمت شرق و چین، تاجیکستان و حتی پاکستان برویم.

سفیر سابق ایران در افغانستان خاطرنشان کرد: ما مشکلی از نظر عرضه گاز نداریم، مساله ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی است که باید طرف افغان ایجاد کند. این کشور میزانی گاز به صورت مایع دریافت می‌کرد، شاید بتوانند در مرز کارخانجاتی راه بیندازند و گاز ایران را با کامیون حمل کنند، بخشی هم از مسیر خط لوله خواهد بود که نیاز به زیرساخت است. هر قدر آنها در این حوزه فعال‌تر بوده و سرمایه‌گذاری کنند امکان دریافت بیشتری را خواهند داشت.

وی با بیان اینکه استراتژی ایران تامین ثبات و امنیت پایدار در افغانستان است، خاطرنشان کرد: این گاز می‌تواند به مناطق شرقی چین هم کشیده شود، نکته دیگر اینکه این گاز از جنبه توسعه افغانستان برای ایران اهمیت دارد. هر قدر افغانستان توسعه یافته‌تر باشد، امنیت هم در منطقه پایدار و باثبات‌تر خواهد شد.

ظهره‌وند تاکید کرد: ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد، توسعه افغانستان در واقع برای ایران یک هدف راهبردی است و از این طریق می‌تواند شرق کشور را فعال کند، اگر کارخانجات مرزی و بازارچه‌های مشترک مرزی رونق گرفته و مردم بیشتری در این مناطق سکونت و حضور داشته و فعالیت‌های اقتصادی و تجاری افزایش یاید، برای ایران هم امنیت نوار شرقی را در پی خواهد داشت که بسیار اهمیت دارد، بنابراین ایران به صدور گاز به افغانستان از نگاه توسعه و امنیت نگاه می‌کند تا فروش گاز و بحث اقتصاد.

 در سفری که عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، در 28 مهرماه به ایران داشت، گفته بود: در کمیسیون مشترک اقتصادی و سفر مقامات دو کشور در خصوص واردات گاز از ایران بحث و تبادل نظر شده است. قبلا موضوع واردات گاز از ایران به عنوان یک ضرورت مطرح شده و آمادگی از سوی طرفین نیز وجود دارد.

در همین رابطه هیجدهم آبان‌ماه حسن منتظر تربتی مدیر عامل شرکت ملی گاز نیز، اعلام کرده بود: طرح اولیه صادرات گاز به افغانستان آماده و مکاتبات مربوط به آن انجام شده است. اکنون منتظریم که دیپلماسی کشور ورود کند تا تایید آنها را داشته باشیم.

به گفته معاون وزیر نفت مبنای صادرات به افغانستان بخش خصوصی است اما نیاز است که بخش خصوصی افغان مجوز لازم را از دولت این کشور داشته باشند، در هر حال ما زیرساخت‌های لازم را آماده کرده‌ایم.

عناوین برگزیده