تاریخ: ۲۲ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۳۸
بازدید: ۴۸۸
کد خبر: ۱۴۲۹۰۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

مهندسان شهربابک موفق به ساخت دستگاه گل‌زن کوره الکتریکی شدند

می متالز - مهندسان بومی شهربابک با اعتماد مسوولان مجتمع مس این شهرستان، موفق به ساخت نخستین دستگاه گل‌زن کوره الکتریکی در ایران شدند.
مهندسان شهربابک موفق به ساخت دستگاه گل‌زن کوره الکتریکی شدند

به گزارش می متالز، مدیر امور ذوب کارخانه ذوب مس خاتون آباد شهربابک روز پنجشنبه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح توسعه و تغییر سیستم سرباره کوره الکتریکی مجبور به بستن مسیرهای سرباره با ماشین هستیم، افزود:  قطر این مجراها ۱۲ سانتی متر است، و به مرور زمان بیشتر شده و کار بستن آن به صورت دستی سخت می شود.

علی کریمی فر ادامه داد: بسته نشدن این مسیرها موجب سرریز شدن سرباره، خرابی لاندرها و دستگاه سرباره کش می ‌شد لذا پیشگیری از خرابی این دستگاه موجب طراحی و ساخت دستگاهی برای بستن مسیرهای سرباره شد تا از خسارت های احتمالی جلوگیری شود.

وی بیان داشت: بعد از صحبت با شرکت هایی خارج از شهرستان شهربابک و به تفاهم نرسیدن با آنها، با شرکت بامداد صنعت بابک در این شهرستان به توافق رسیدیم و ساخت و طراحی این دستگاه به طور مشترک انجام شد.

کریمی فر از عملکرد رضایت بخش دستگاه گل زن یاد کرد و اظهار داشت: ساخت این دستگاه می تواند نقطه عطفی برای اعتماد به نیروهای بومی شهرستان باشد.

وی تأکید کرد: با ایجاد روحیه همدلی، ‌تعامل و اعتمادسازی متقابل می توان کارهای بزرگی انجام داد که موجب ایجاد اشتغال پویا و رونق اقتصادی در سال جهش تولید در شهرستان شهربابک شود.

کارشناس دفتر فنی امور ذوب خاتون آباد نیز گفت: دستگاه بومی سازی شده گل زن که به همت مهندسان داخلی طراحی و ساخته شده به منظور بستن مجرای سرباره کوره الکتریکی استفاده می شود.

سعید خدایاری افزود: در راستای اجرای طرح توسعه و تغییر سیستم سرباره کوره الکتریکی مجبور به بستن مسیرهای سرباره بودیم و از آنجا که قطر این سوراخ ها ۱۲ سانتی متر است، و به مرور زمان بیشتر شده و کار بستن آن به صورت دستی سخت انجام می شد، بر این شدیم دستگاهی طراحی کنیم که این کار را انجام دهد.

وی تصریح کرد: با چند شرکت خارج از شهرستان صحبت هایی انجام شد ولی برای انجام این کار و طراحی  هزینه های گزافی درخواست داشتند.

خدایاری بیان داشت: با همکاری یکی از کارشناسان شرکت بامداد صنعت بابک به صورت مشترک موفق به طراحی و ساخت این دستگاه در شهرستان شهربابک شدیم.

وی با بیان اینکه این دستگاه در داخل ایران ساخته نشده است و نمونه مشابه خارجی آن در صورت وارد شدن قیمتی میلیاردی دارد، اظهار داشت: ما با هزینه ای بسیار اندک و استفاده از توان نیروی بومی شهرستان موفق به ساخت این دستگاه شدیم.

خدایاری افزود: حدود چهار ماه از زمان استفاده از این دستگاه می گذرد و عملکرد آن رضایت بخش بوده است.

 وی گفت : از سرپرست دفتر فنی و رئیس کنترل فرایند و همچنین مدیریت ذوب که این اعتماد و بستر فراهم را کردند و ما توانستیم طراحی و ساخت این دستگاه به خوبی انجام دهیم ‌و به مرحله بهره‌برداری برسانیم، قدر دانی می کنم.

مدیرعامل شرکت بامداد صنعت بابک نیز به ایرنا گفت: دستگاه گل زن با قیمتی بسیار پایین تر از موارد خارجی در شهربابک ساخته شد و این دستگاه نخستین نمونه ای بود که در ایران ساخته شده است.

علی محمد غضنفریان اظهار داشت: ساخت و طراحی دستگاه گل زن با هماهنگی و راهنمایی دفتر فنی ذوب خاتون آباد سه ماه به طول انجامید و چهار ماه است که از این دستگاه استفاده می شود و فعالیتش رضایت بخش است.

وی یادآور شد: بعد از افتتاح طرح های توسعه در ذوب مس خاتون آباد، ساخت دستگاه گل زن از الزامات به شمار می رفت.

غضنفریان از مدیران مجتمع مس شهربابک که به توانمندی نیروهای بومی اعتماد کردند قدردانی کرد.

صنعت مس از مهمترین مزیت‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود.

با توجه به بهره برداری از طرح‌های توسعه مس شهربابک شامل کارخانه اسید سولفوریک خاتون‌آباد، کارخانه اکسیژن خاتون‌آباد، انبار کنستانتره جدید با ارزش در مجموع چهار هزار میلیارد تومان، که اردیبهشت سال جاری با دستور رییس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانس، شهربابک را می توان یکی از قطب های تولید مس در ایران دانست.

مجتمع مس شهربابک امروز با تکیه بر توان داخلی و نیروهای بومی این شهرستان به تولید دستگاهی بی نظیر در ایران دست یافته است که علاوه بر صرفه جویی در هزینه واردات، بخشی از استعدادها و توانمندی های فرزندان شهربابک را به رخ کشیده است.

شهربابک در ۲۴۰ کیلومتری کرمان واقع است.

عناوین برگزیده