تاریخ: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۷
بازدید: ۲۲۱
کد خبر: ۱۴۲۹۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بیت‌کوین جایگاه طلا و دلار را تهدید می‌کند؟

جهش بیت‌کوین به سوی قله تاریخی

می متالز - بیت‌کوین مهم‌ترین رمزارز جهان در ماه اکتبر و ماه جاری یعنی نوامبر مجددا روند صعودی قیمت خود را از سر گرفته به نحوی که ارزش این پول مجازی در هفته گذشته تا مرز قیمتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ دلاری نیز افزایش یافت.
جهش بیت‌کوین به سوی قله تاریخی

به گزارش می متالز، مرز قیمتی که به نوعی رکورد سه ساله قیمتی این رمزارز پیشرو در بازارهای جهانی بود. در حالی که نیمی از ماه نوامبر تاکنون گذشته است بیت‌کوین از ابتدای این ماه حدود ۱۶ درصد افزایش قیمت داشته است؛ در حقیقت افزایش ارزش بیت‌کوین در ماه نوامبر ادامه رالی صعودی این رمزارز در ماه اکتبر بود که بیت‌کوین طی یک ماه بیش از ۲۸ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند. با اینکه بیت‌کوین پس از این رالی قیمتی در چند روز گذشته دست به اصلاح قیمتی زده اما تحلیلگران بر این باورند که این رمزارز در روزهای آتی می‌تواند حتی تا مرز ۱۸ هزار دلاری نیز افزایش یابد.

در حقیقت اکنون تحلیلگران حوزه رمزارزها بازه قیمتی ۱۵ هزار دلار تا ۱۸ هزار و ۲۰۰ دلاری را برای نوسانات قیمتی متصور هستند. در صورتی که بیت‌کوین وارد سناریوی صعودی خود شود بعید نیست که بتواند این مرتبه سقف تاریخی خود یعنی مرز ۱۹ هزار و ۸۰۰ دلاری را نیز پشت سر بگذارد. اما چرا مجددا بیت‌کوین به روند صعودی خود بازگشته است؟

 

دلایل صعود بیت‌کوین

تحلیلگران دلیل صعود قیمتی این رمزارز را شرایط بهینه متغیرهای بنیادی برای صعود بیت‌کوین می‌دانند.  تحلیلگران بانک آمریکایی جی‌پی مورگان با این استدلال که اکنون برخی از سرمایه‌گذاران بیت‌کوین را به‌عنوان یک آلترناتیو برای طلا در نظر می‌گیرند، موضعی صعودی نسبت به قیمت بیت‌کوین دارند. از سوی دیگر افزایش مقبولیت رمزارزها در شرکت‌های بزرگ و همچنین بانک‌های مرکزی سبب شده تا سرمایه‌گذاران بزرگ جهانی شروع به خرید این رمزارز پیشرو بکنند.

به‌عنوان مثال استنلی دراکنمیلر که مدیر شناخته شده‌ای محسوب می‌شود در مصاحبه اخیر خود با شبکه CNBC از پیوستن به خریداران این رمزارز خبر داد. در حقیقت هر چه بیت‌کوین توسط دولت‌ها و بانک‌های مرکزی مختلف در سطح جهان به رسمیت شناخته شود، تقاضاهای جانبی این رمزارزها از شرکت‌ها گرفته تا سرمایه‌گذاران بزرگ افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین این رمزارز با سرعت بیشتری در حال ورود به مبادلات روزانه مردم و کسب‌وکارها در شرکت‌های مختلف است. اخیرا شرکت آمریکایی پی‌پل (PayPal) اعلام کرده که از خرید و فروش رمزارزها پشتیبانی می‌کند و همچنین به زودی کاربرد این رمزارز در پرداخت‌ها را نیز به مجموعه امکانات خود اضافه خواهد کرد. علاوه بر این با توجه به عملکرد بیت‌کوین در سال‌های گذشته می‌توان این رمزارز را یکی از ذخایر حفظ ارزش دارایی سرمایه‌گذاران نیز محسوب کرد.

 

بیت‌کوین تهدید دلار و طلا

اکنون علاوه بر اینکه از بیت‌کوین به‌عنوان وسیله‌ای برای داد و ستد استفاده می‌شود، بازدهی‌های اخیر این رمزارز سبب شده تا از بیت‌کوین به‌عنوان مقصدی برای دارایی‌ سرمایه‌گذاران نیز نام برده شود.

به‌عنوان مثال در حالی که طلا در سال‌جاری عملکرد خوبی داشته و از ابتدای سال‌جاری میلادی و در حالی که سوار بر موج کرونا و اقدامات انبساطی بانک‌های مرکزی روندهای صعودی زیادی را تجربه کرده  و ۲۳ درصد افزایش ارزش داشته است، قیمت بیت‌کوین از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۲ برابر شده است. به همین دلیل اکنون بسیاری از سرمایه‌گذاران بیت‌کوین را سرمایه‌گذاری جذاب‌تری نسبت به طلا می‌دانند.

از سوی دیگر بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد در افق زمانی بلندمدت دلار هژمونی خود و سیطره بر اقتصاد جهان را از دست خواهد داد.

همزمان شدن افزایش نفوذ بیت‌کوین و دیگر رمزارزها و کاهش قدرت دلار در اقتصاد جهانی می‌تواند فرصتی مناسب برای رمزارزها به‌ویژه بیت‌کوین برای قدرت گرفتن در تجارت و اقتصاد باشد.

 

رکوردهای بیت‌کوین

به گزارش ارز دیجیتال، ، بیت‌کوین در هفته اخیر روندی صعودی را تجربه کرد و از ۱۵هزار دلار در روز یکشنبه، به بیش از ۱۶هزار دلار در روز پنج‌شنبه رسید. در روزهای اخیر بیت‌کوین توانست قیمت ۱۶هزار و ۴۸۰ دلاری را ثبت کند که بیشترین قیمت ثبت‌شده از سال ۲۰۱۸ است. طبق اطلاعات وب‌سایت مساری (Messari)، بیت‌کوین در تاریخ خود فقط ۱۲ روز در بالاتر از این قیمت معامله شده است.

اما روز گذشته، قیمت بیت‌کوین دوباره به کانال ۱۵هزار دلار برگشت و این نگرانی را ایجاد کرد که روند گاوی بیت‌کوین به اتمام رسیده باشد. عده‌ای نیز معتقدند که بازار بیت‌کوین به‌سمت اتفاقی مشابه با اواخر ۲۰۱۷ می‌رود، زمانی که قیمت بیت‌کوین به ۲۰هزار دلار رسید و بلافاصله در ژانویه ۲۰۱۸ (دی ۱۳۹۶) سقوط کرد. عده‌ای نیز معتقدند که بیت‌کوین همین حالا در اوج قیمتی خود قرار دارد. اما واقعیت کدام است؟ کسی نمی‌داند!

همزمان با بی‌تحرکی قیمت بیت‌کوین در اواخر هفته، وال‌استریت صعود چشمگیری را تجربه کرد. به‌دنبال موفقیت‌های اخیر در روند ساخت واکسن بیماری کووید-۱۹، بازار سهام این هفته را با رشد بالایی به پایان رساند.

هر چند تعداد مبتلایان به کرونا، به‌ویژه در ایالات متحده، در حال افزایش است اما این پیش‌بینی که واکسن تولیدشده می‌تواند به پایان همه‌گیری منجر شود، خوش‌بینی‌ به آینده نزدیک را افزایش داده است.

اما تنها دلیل رکوردزنی بازار سهام، تولید واکسن نبوده است. پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری (با وجود اینکه ممکن است ترامپ آن را باور نکند)، به نفع سرمایه‌گذاران است. همه این خبرهای خوب باعث شده‌ تا بازار سهام به بالاترین رکورد خود از ماه ژوئن (خرداد) برسد.

در این میان، با احتمال کاهش شتاب رشد اقتصاد جهانی در ماه‌های پیش رو، معامله‌گران با احتیاط بیشتری در حال معامله هستند و منتظرند تا بانک‌های مرکزی و مقامات اقتصادی کشورهای جهان موضع‌گیری مشخص‌تری را برای هفته‌ها و ماه‌های آینده اعلام کنند. در برخی از نقاط شاهد بازگشت قرنطینه‌ها بوده‌ایم.

وزیر بهداشت آلمان گفته است نمی‌توان تاریخ دقیقی برای پایان محدودیت‌ها اعلام کرد و در فرانسه نیز نخست‌وزیر این کشور خبر از تداوم محدودیت‌های کنونی داده است.

وادار شدن دولت‌ها به حمایت از کسب و کارها و افراد بیکار شده خود را به شکل افزایش کسری بودجه و تشدید بحران بدهی در شماری از کشورها نشان داده و این مساله خود ریسک مضاعفی برای رشد اقتصادی ماه‌های آینده محسوب می‌شود.

رشد اقتصادی در نقاط مختلف جهان مجددا از سر گرفته شده اما نرخ تورم پایین بیانگر این وضعیت است که بانک‌های مرکزی کار سختی را برای تداوم حمایت از بازارهای مالی و تقویت رشد اقتصادی خواهند داشت.

عناوین برگزیده