به گزارش می متالز، مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری، دیروز با حضور رئیس اتاق ایران و معاونان دادگستری تهران افتتاح شد. خواستهای که مدتها رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و فعالان اقتصادی پیگیر تحقق آن بودند و عاقبت دیروز محقق شد.
امیررضا دهقانینیا، سرپرست مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری در حاشیه این مراسم گفت: یکی آسیبهای جدی اقتصاد در کشور روند طولانی رسیدگی به دعاوی اقتصادی و پروندههای تجاری در دادگاههای کشور است؛ این سبب میشود برخی امور مرتبط با دعوا در روند کار شرکتها اختلال ایجاد کند که آسیب مالی و انسانی جدی به همراه دارد.
دهقانینیا افزود: قبلا به دلیل معلوم نبودن نتیجه دعاوی در روند رسیدگی به پروندههای تجارت مشکل ایجاد میشد. یکی از مهمترین راهکارها این بود که با تشکیل مجتمع قاضیای تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری سرعت رسیدگی به این مشکلات بیشتر شود و از میزان مشکلات کاسته شود. یعنی زودتر دعاوی تجاری تعیین تکلیف شود تا امور مرتبط با تجارت درخصوص شرکتهای درگیر به روال عادی برگردد و آن اختلاف سبب نشود شرکتها در امور تجاری دچار اختلال شود.
او رکن دوم را در مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری دقت رسیدگی به پروندهها دانست و گفت: باید این پروندهها با دقت و شناخت از موضوع کارشناسی شده حل شوند تا حل دعوا اثر اساسی خود را در بهبود محیط کسبوکار داشته باشد. باید این آثار بهسرعت در کسبوکار خود را نشان دهد. همه تلاشها در مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری این است که سمت و سوی داوریها به بهبود محیط کسبوکار کمک کند. باید اعمال تجاری و رویهها مبتنی بر واقعیتهای اقتصادی باشد و در این مسیر باید یک مجتمع تخصصی با افراد متخصص به این موضوع بپردازند.
او درباره نحوه تعامل با کارآفرینها، فعالان اقتصادی بخش خصوصی و اتاق ایران تصریح کرد: بخشی از بدنه مجتمع تجاری متشکل از قضات متخصص است ولی بخش دیگر نیازمند همکاری با اتاق ایران خواهد بود. من این را خدمت رئیس اتاق ایران هم توضیح دادم؛ باید در این مجتمع قضایی تخصصی به صورت ویژه و مستمر نمانیده اتاق ایران حضور داشته باشند تا هم در کارشناسی امور و موضوعها به ما کمک کنند و هم اینکه بخش ارتباط ما با بدنه تجاری کشور چه شرکت های خارجی و چه شرکتهای داخلی را فراهم کنند تا اعتمادسازی و روان سازی برای بهبود کسبوکار ایجاد شود.
او تاکید کرد: ما در این مجتمع تلاش میکنیم از ظرفیتهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در حل دعوای تجاری بهره بگیریم.
دهقانینیا ادامه داد: الان پروندههای تجاری 550 روز است یعنی یک دعوا برای رسیدن در مراحل بدوی بیش زا یک ستال نیم طول میکشد و در مراحل نهایی هم از این بیشتر است راهی نیست جر این که با تشکیل نهاد تخصصی رسیدگی را سرعت دهیم تا به برخی از اهداف سند چشم انداز و جز تاکیدات اصلی رئیس قوه قضاییه است اهتمام داشته باشیم.
دهقانینیا درباره نحوه تعامل با کمیته داروی اتاق ایران هم تاکید نهاد تخصصی قضایی بدون حضور اتاق ایران کمیته دارو و مرکز پزوهش های اتاق ایران ممکن نیست. بیشتر از آنکه به سمت قضایی شدن پروندهها حرکت کنیم باید با داوری سازنده به حل و فصل امور کمک کنیم. یکی از بالهای نهاد دعوای نهادهای داوری است و یکی از بخشهای ساختمان در اختیار این نهادهای داوری قرار میگیرد تا حضور انها در مجتمع مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری پررنگ باشد.
دهقانینیا، سرپرست مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری درباره افتتاح این مجتمع هم گفت: ما در این مجتمع نهاد داوری را با حداکثر ظرفیت فعال خواهیم کرد و تلاش میکنیم از ظرفیتهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در حل دعوای تجاری بهره میگیریم.
او تصریح کرد: در مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری تلاش خواهیم کرد با استفاده از ظرفیت قانونی حقوق تجارت ضمن پایین آوردن زمان رسیدگی و افزایش دقت، همه جوانب مرتبط با موضوعات حقوقی و قضایی شرکتهای تجاری داخلی و شرکتهای خارجی فعال در کشور را مورد رسیدگی قرار دهیم.