به گزارش می متالز، عباس یعقوبی، مدیر عملیات بازار بورس کالای ایران در پاسخ به ادعاهای مطرحشده از سوی رییس هیات مدیره انجمن نوردکاران گفت: بورس کالا همواره اعلام نموده که عرضه باید منطقی و متناسب با نیاز بازار باشد و در این مسیر چه در خصوص عرضه شمش و چه سایر محصولات تلاش کرده است.
وی با تاکید بر این که در ماههای گذشته کف عرضه اعلامی وزارت صمت توسط برخی نوردکاران رعایت نشده است، تصریح کرد: متاسفانه ما در هفتههای متوالی برای افزایش عرضه با نوردکاران مذاکره میکردیم، اما نهتنها کف عرضه اعلامی وزارت صمت توسط برخی از شرکتها رعایت نمیشد، بلکه این شرکتها پس از مذاکرات متعدد، بسیار کمتر از کف عرضه تکلیفی برای بورس ارسال و با بهانههای مختلف در راستای عدم عرضه محصولاتشان تلاش میکردند.
یعقوبی با طرح این سوال که چرا در زمانی که بازار به مقاطع فولادی نیاز داشت و تقاضا برای خرید مقاطع وجود داشت، برخی شرکتها از عرضه محصولاتشان در بورس کالا خودداری میکردند، عنوان کرد: چرا برخی واحدهای نوردی، اکنون یعنی در زمانی که میدانند محصولاتشان به فروش نمیرود، عرضههای خود را افزایش میدهند؟ ما امیدواریم که این عرضههای گسترده در زمان رونق بازار نیز انجام شود.
مدیر عملیات بازار بورس کالا ادامه داد: آیا چنین رفتارهایی از سوی عرضهکنندگان مصداق مدیریت عرضه و اخلال در بازار نیست؟ البته مهم نیست که چه بخشی از زنجیره این رفتار را انجام میدهد، بلکه مهم این است که با این رفتار برخورد شود. امیدواریم دادستانی به این موضوع ورود کند؛ چراکه آمار عرضه شرکتها و میزان تقاضا در ماههای گذشته به صورت شفاف وجود دارد و عملکرد شرکتها در این خصوص نیز قابل بررسی است.
وی به صحبتهای رضوی نیک مبنی بر این که بورس کالا از عرضه واحدهای کوچک نوردی جلوگیری میکند و اجازه عرضه ۱۱۰ تنی برخی شرکتها را در بورس نمیدهد، پاسخ داد و گفت: اگر بورس کالا از عرضه شرکتها جلوگیری میکند، پس این عرضههای ثبتشده که بدون مشتری مانده از کجا آمده است؟ متاسفانه برخی نوردکاران اطلاعات غلطی را به فعالان بازار منتقل میکنند. در خصوص شرکتی که قصد عرضه ۱۱۰ تنی داشته است نیز باید توجه داشت که کف عرضه تعیینشده برای این شرکت ماهانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن است و این مجموعه در طول هشت ماه گذشته از سال به هیچ یک از تعهدات عرضه خود عمل نکرده است.
یعقوبی تصریح کرد: شرکت مورد نظر در طول مدت هشت ماه اخیر، فقط ۱۰۰ تن شمش از بورس کالا خریده است؛ بنابراین میتوان اینطور برداشت کرد که این شرکت شمش خود را از خارج از بورس خریداری کرده که در این صورت تخلف کرده است و اگر هم تولیدات خود را در خارج از بورس به فروش رسانده باشد، در این بخش نیز باز هم تخلف کرده است. در این شرایط، آیا ما باید بپذیریم شرکتی که از ابتدای سال به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده است، در روزی که میداند محصولش فروش نخواهد رفت، ۱۱۰ تن میلگرد طول کوتاه به بورس کالا عرضه کند؟ آیا واقعا مصرفکننده نهایی از این عرضه منتفع میشود؟
مدیر عملیات بازار بورس کالا تاکید کرد: بورس کالا به صورت منظم طبق مصوبات موجود، نسبت به ارائه گزارش کف عرضه محصولات صنعتی اقدام نموده است، اما وظیفه برخورد و پیگیری آن با وزارت صمت است که امیدواریم در دوره جدید مدیریت این وزارتخانه این امر تحقق یابد.
وی در خصوص صحبتهای رئیس هیات مدیره انجمن نوردکاران درباره این که شمشهای خریداریشده به نوردکاران تحویل داده نشده است اظهار داشت: مکانیزم بورس درباره عدم تحویل شمش مشخص است و اگر شرکتی نسبت به تحویل اقدام نکرده، خریداران میتوانند شکایت تاخیر در تحویل را ارائه کنند؛ البته به نظر میرسد که ایشان اطلاعات کافی نسبت به مکانیزمهای بورس ندارند و نمیدانند طبق دستورالعمل معاملات بورس کالا، عرضهکننده میتواند قیمت خود را در مرحله مظنهیابی کاهش دهد؛ اصولا در بورس کالا کسی جلوی کاهش قیمت عرضهکننده در تالار را نگرفته است. به عزیزان توصیه میکنیم بهجای انجام اقدامات بیهوده و جنجالی، نسبت به اجرای قوانین و مقررات اقدام کنند.