تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۳۳
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۱۴۵۰۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی:

تعیین سقف اعتباری برای صادرکنندگان چک

می متالز - مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی از تعیین سقف اعتباری برای صادرکنندگان چک خبر داد و گفت:‌ طبق قانون جدید، اعتبار صادرکننده چک از زمان صدور چک کنترل می‌شود.
تعیین سقف اعتباری برای صادرکنندگان چک

به گزارش می متالز، داود محمد بیگی با اعلام این خبر گفت: در شرایط فعلی هنگامی‌که چک صادر می‌شود و در اختیار دریافت‌کننده یا ذی‌نفع قرار می‌گیرد، تا زمانی که ذی‌نفع چک را به بانک نبرد، از امکان نقدشوندگی چک مطلع نمی‌شود.

وی افزود: در قانون جدید چک، اعتبار صادرکننده چک از زمان صدور چک کنترل می‌شود. یعنی در قانون برای صادرکنندگان چک، سقف اعتباری در نظر گرفته شده که با صدور هر برگ چک از میزان سقف اعتبار کاسته می‌شود و با پاس شدن چک مجدداً به سقف اعتبار افزوده می‌شود.

قانون جدید سامانه محور است

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: به دلیل اینکه قانون جدید سامانه محور است، در زمان صدور چک این امکان وجود دارد که اگر صادرکننده چک، دارای چک برگشتی باشد، سامانه امکان ثبت اطلاعات را به صادرکننده ندهد و این امر موجب می‌شود، ذی‌نفع از وضعیت اعتباری صادرکننده چک اطلاع یابد. این در حالی است که در شرایط فعلی، ذی‌نفع تا زمانی که به بانک مراجعه نکند، چندان نمی‌تواند از وضعیت اعتباری صادرکننده چک مطلع شود.

محمدبیگی تصریح کرد: قانون‌گذار در قانون جدید چک، کلیاتی را درباره سقف اعتباری تعیین کرده اما جزئیات مرتبط با آن بر اساس دستورالعملی تعیین می‌شود که بانک مرکزی آن را تهیه می‌کند. همچنین اعتبارسنجی بر اساس گردش مالی و اعتباری مشتری در سامانه‌های اعتبارسنجی که توسط شرکت‌های رتبه‌بندی و اعتبارسنجی مشتری تعیین می‌شود، صورت می‌گیرد.

وی افزود: تقریباً به تدریج این سقف اعتباری برای مشتریان در شبکه بانکی شکل خواهد گرفت و با استقرار کامل این سیستم، اعتبار به چرخه چک بازمی‌گردد و هدف قانون‌گذار که نگاهی پیشگیرانه نسبت به افزایش چک‌های برگشتی داشته است، عملاً محقق می‌شود.

ذکر این نکته ضروری است که سقف اعتباری که در قانون به آن اشاره شده است، امری نیست که به یک باره در شبکه بانکی محقق شود، طبیعتاً با توجه به شرایط اقتصادی، ‌نرخ تورم و …، تحقق این امر مدت زمانی به طول خواهد انجامید تا اینگونه هدف قانون‌گذار محقق شود و از سمت دیگر مشکلی در تعاملات تجاری مردم ایجاد نکند.

در قانون جدید و در بحث اعتبارسنجی، این ظرفیت وجود دارد که با توجه به سیستمی و سامانه محور بودن، اعتبارسنجی مشتریان به صورت دقیق‌تر انجام شود. مردم نگران نباشند، اجرای قانون جدید چک به شکلی پیش می‌رود که خللی در کسب‌وکارها ایجاد نکند.

بانک مرکزی نیز روز گذشته، صراحتاً در اطلاعیه خود اعلام کرد که چک‌ها کماکان کارسازی خواهند شد و این بانک در شرایط فعلی به دنبال اختلال وضعیت تجاری کشور نیست. چک‌های جدیدی نیز که بر اساس قانون جدید و الحاقیه آن صادر می‌شوند، حائز ویژگی‌هایی هستند که متعاقباً به اطلاع عموم خواهد رسید.

عناوین برگزیده