تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۵۶
بازدید: ۵۰۱
کد خبر: ۱۴۵۰۴۳
سرویس خبر : انرژی

آیا یکصدوهشتادمین نشست اوپک چالشی خواهد بود؟

می متالز - بازار اخبار نفت در آستانه برگزاری یکصدوهشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که قرار است پنج روز دیگر یعنی ۳۰ نوامبر (دوشنبه، دهم آذرماه) از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شود، داغ‌ است.
آیا یکصدوهشتادمین نشست اوپک چالشی خواهد بود؟

به گزارش می متالز، تأسیسات نفتی عربستان سعودی بار دیگر هدف حمله حوثی‌ها قرار گرفته، عراق در سطح معاون نخست‌وزیر از لبریز شدن صبر این کشور برای پذیرش تصمیم‌های اوپک گفته است، امارات قصد خروج از این سازمان را دارد و کشف واکسن‌های تأثیرگذار فایزر و مدرنا برای مقابله با کرونا لبخند را به لب تولیدکنندگان نفت نشانده است. با هم برخی از این اخبار را مرور می‌کنیم.

۱- خبرگزاری پلاتس به نقل از علی علوی، معاون نخست‌وزیر عراق دیروز (چهارم آذرماه) اعلام کرد که آستانه تحمل عراق، دومین تولیدکننده بزرگ نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، برای پذیرش تصمیم‌های غیرقابل انعطاف این سازمان که بدون توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی اعضا گرفته می‌شود، به بالاترین حد رسیده است. وی در کنفرانس مجازی در عراق که از سوی مؤسسه چتم‌هاوس برگزار شده بود این موضوع را عنوان کرد. عراق به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک از اول ماه مه یعنی زمان اجرایی شدن توافق کاهش تولید ۲۰۲۰ تا پایان ماه اکتبر به‌طور میانگین ۹۱ درصد به این توافق پایبند بوده است.

۲- «امارات قصد خروج از اوپک را دارد». این خبر را نخستین بار بلومبرگ به نقل از مقام‌های رسمی این کشور اعلام و در بیان دلیل آن هم تنش بین دو کشور عربستان و امارات را عنوان کرد. سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی اما در واکنش به این خبر اعلام کرد که کشورش همیشه عضو متعهد در اوپک بوده و این تعهد را از طریق پایبندی به توافق کنونی کاهش تولید نفت اوپک پلاس نشان داده است. امارات از زمان اجرایی شدن توافق اوپک تا پایان ماه اکتبر به‌طور میانگین ۱۰۱ درصد متعهد به این توافق بوده است. خروج امارات اما موضوع مهمی برای بررسی در نشست پیش روی اوپک خواهد بود.

۳- تأسیسات نفتی عربستان بار دیگر از سوی حوثی‌های یمن هدف حمله قرار گرفت. طبق اعلام حوثی‌های یمن در ۲۲ نوامبر (دوم آذرماه) موشکی به سمت ایستگاه توزیع شرکت نفتی سعودی آرامکو در شهر جده در دریای سرخ عربستان سعودی شلیک شده است. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک هم در واکنش به این اقدام عنوان کرد اقدام‌های خرابکارانه‌ای از این دست برای امنیت تأمین انرژی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مضر است و می‌تواند منجر به نا اطمینانی و نوسان‌های زیادی شود. عربستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیکننده اوپک از ابتدای اجرای توافق تاکنون توانست ۱۰۸ درصد به تعهدهای خود پایبند بوده است.

۴- تولید نفت لیبی، طبق اعلام شرکت ملی نفت این کشور در ۱۸ نوامبر۲۰۲۰ (۲۸ آبان‌ماه) از مرز یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز گذشت تا زمزمه بازگشت این کشور به توافق کاهش تولید اوپک قوت گیرد. تولید نفت این کشور که در کنار ایران و ونزوئلا از توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف شده در آغاز اجرای این توافق طبق اعلام منابع ثانویه روزانه ۸۲ هزار بشکه ثبت شده اسن. مصطفی صنع‌الله، مدیرعامل این شرکت اما معتقد است لیبی تا تثبیت تولید نفت به نظام سهمیه‌بندی برای کاهش تولید اوپک ملحق نمی‌شود. اعضای اوپک بدون تردید در نشست پیش رو به موضوع لغو احتمالی معافیت لیبی هم خواهند پرداخت.

۵- اعلام خبر مثبت کشف واکسن‌های مؤثر برای مقابله با ویروس کرونا در یک ماه اخیر ازسوی شرکت‌های فایزر و مدرنا امید را به بازار نفت بازگردانده است. قیمت نفت با اعلام این خبر و امید به بهبود تقاضا، روند افزایشی در پیش گرفته است. قیمت نفت برنت امروز به ۴۸ دلار و ۳۱ سنت برای هر بشکه؛ بالاترین رقم از ماه مارس تاکنون رسید. حال با این حجم از اخبار شاید پرسیده شود آیا نشست پیش روی اوپک نشستی چالشی خواهد بود یا خیر؟ ساده‌ترین و بهترین پاسخ این است که تا پایان ۳۰ نوامبر یعنی دهم آذرماه باید صبر کرد. اوپک در سال‌های اخیر نشان داده که کمتر قابل پیش‌بینی است و نشست‌های که پیش‌بینی می‌شد ساده باشد با چالش همراه و به درازا کشیده شد، اما آنچه مشخص است اینکه دیامنتینو آزودو، وزیر معدن و نفت آنگولا بر مبنای حروف الفبا ریاست دوره‌ای نشست اوپک را در سال ۲۰۲۱ به‌عهده خواهد گرفت. عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر هم اکنون این عنوان را داراست.

عناوین برگزیده