تاریخ: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۴۶
بازدید: ۴۳۹
کد خبر: ۱۴۵۳۵۲
سرویس خبر : انرژی
دبیر سندیکای تولیدکنندگان صنعت برق تاکید کرد:

نیروگاه‌ها، بچه سرراهی دولت

می متالز - مطالبات نیروگاه های برق از وزارت نیرو به حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده و این حجم طلب، مربوط به مطالبات انباشته شده تقریبا ۲ سال است.
نیروگاه‌ها، بچه سرراهی دولت

به گزارش می متالز، صنعت نیروگاهی جزو صنایعی است که در آن خبری از رشد سودآوری نیست. بررسی گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهد اکثر شرکت‌های این گروه با شروع فصل پاییز افت درآمد بیش از ۲۰ درصدی داشته‌اند.

با توجه به اینکه افزایش نرخ نیروگاه‌ها مستقیماً به وضعیت درآمدی دولت گره‌خورده، با شرایط فعلی و کسری بودجه دولت امیدی به افزایش تعرفه خرید برق نیروگاه‌ها نیست.

در این شرایط، سهم‌های این گروه هم حال‌وروز چندان مساعدی ندارند و برخی نمادهای نیروگاهی در صف فروش قفل‌شده‌اند. این در حالی است که این صنعت از مزایایی همچون دارا بودن بازار فروش تضمین‌شده و ارزش بالای دارایی‌ها برخوردار هستند.

لازم به ذکر است که تعرفه خرید برق از نیروگاه‌ها با تعرفه برق مشترکین خانگی متفاوت است. دولت برق را از نیروگاه‌ها با تعرفه‌ای تعیین‌شده خریداری می‌کند و سپس باقیمت پایین‌تر به مشترکین خانگی و... عرضه می‌کند و مابه‌التفاوت نرخ خرید برق از نیروگاه‌ها با تعرفه برق مشترکین از محل یارانه‌های دولتی پرداخت می‌شود.

نیروگاه ها، بچه سرراهی دولت

پرویز غیاث‌الدین دبیر سندیکای تولیدکنندگان صنعت برق در این خصوص بیان کرد: از سال ۹۳ تاکنون نرخ خرید برق از نیروگاه‌ها حدود ۵۰ درصد افزایش داشته و اگر این میزان افزایش نرخ با میزان رشد قیمت سایر کالاها و خدمات و همچنین نرخ ارز مقایسه شود، برای آنکه مشکل صنعت نیروگاهی کشور درک شود کافی است.

وی افزود: با این شرایط، درآمد نیروگاه‌ها جوابگوی هزینه‌های تولید نیست و کار به آنجا رسیده که اکثر نیروگاه‌ها زیان ده شده‌اند و برخی از نیروگاه‌ها نقدینگی کافی برای انجام تعمیرات دوره‌ای ندارند. سندیکای تولیدکنندگان برق بارها پیگیر اصلاح تعرفه خرید برق از نیروگاه‌ها بوده که تا این لحظه هیچ نتیجه‌ای نداشته است. این در حالی است که نیروگاه‌های برق در فصول غیر پیک مصرف برق، ظرفیت خالی هم دارند و اگر امکان صادرات برق مازاد توسط نیروگاه‌ها فراهم بود، شاید بخشی از مشکلات کمرنگ‌تر می‌شد. اختلاف مصرف در فصل کم‌مصرف با فصل پیک مصرف برق حدود ۲۵ هزار مگاوات است. البته این بدان معنا نیست که امکان صادرات ۲۵ هزار مگاوات برق راداریم؛ چراکه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌ها در فصل غیر پیک مصرف، به علت تعمیرات دوره‌ای از مدار تولید خارج می‌شود.

این کارشناس صنعت نیروگاهی در خاتمه تصریح کرد: مطالبات نیروگاه‌های برق از وزارت نیرو به حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده و این حجم طلب، مربوط به مطالبات انباشته‌شده تقریباً ۲ سال است. امیدواریم هم تعرفه خرید برق از نیروگاه‌ها متناسب با افزایش نرخ سایر کالاها و خدمات اصلاح گردد و هم مطالبات نیروگاه‌ها وصول شود. بخشی از هزینه‌های نیروگاه‌های برق، ارزی است و با افزایش نرخ ارز، هزینه‌های نیروگاه‌ها هم افزایش داشته؛ حال‌آنکه نیروگاه‌ها ناچار به فروش برق خود باقیمتی هستند که اصلاً با سایر متغیرهای اقتصادی همخوانی ندارد و جوابگوی هزینه‌های تولید نیست!

عناوین برگزیده