به گزارش می متالز، هفته پیش با انتقال حدود ۶۵۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی خاتمه یافت تا به این ترتیب در دومین هفته متوالی، شاهد فعال شدن بیشتر معامله گران حقیقی در جبهه خرید باشیم.
بررسی روند جابجایی ها در هفته ای که گذشت نشان می دهد که سهامداران حقیقی در بیشتر روزهای هفته در نقش خریدار ظاهر شده و تنها یک روز (معاملات روز سه شنبه) را به حقوقی ها واگذار کردند. به طوریکه نخستین روز کاری هفته با خالص خرید ۱۳۳میلیارد تومانی سهامداران خرد آغاز شد. روند مزبور در جریان معاملات روز یکشنبه با انتقال ۱۴۰ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معامله گران حقیقی ادامه یافت. در این روز بیشتر خرید سهامداران حقیقی در گروه فرآورده های نفتی بود که با انتقال حدود ۱۶۰ میلیارد تومان به سبد سهامداران خرد ختم شد.
روز دوشنبه نیز بازیگران حقیقی همچنان در نقش خریدار ظاهر شدند. در این روز خریدهای قابل توجهی از سوی این گروه از معامله گران شاهد بودیم که بیشترین میزان در مقیاس هفتگی بود. به این ترتیب بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابجا شد. در این روز گروه بانکی با اختصاص خالص خرید ۱۵۰ میلیارد تومانی و پالایشی ها با اختصاص خالص خرید ۱۰۰ میلیارد تومانی در فهرست صنایع مورد توجه سهامداران حقیقی قرار گرفتند.
جابجایی ها در جریان معاملات روز سه شنبه تغییر مسیر داد و به سمت زمین بازیگران عمده چرخید. به طوریکه در این روز خالص خرید بیش از ۳۳۰ میلیارد تومانی در کارنامه حقوقی ها ثبت شد. بخش عمده ای از این خریدها به حمایت از سهام گروه فلزی تعلق داشت. به طوریکه ۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده در گروه فولادی منتقل شد. در نهایت به دنبال مثبت شدن فضای بورس در آخرین روز کاری هفته، سهامداران حقیقی مجدد در جبهه خرید قرار گرفتند و با خریدهای پرحجم خود، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به سبد سهام خود منتقل کردند. با این کارنامه، سهامداران حقیقی در مجموع هفته منتهی به ۵ آذر ماه حدود ۶۵۰ میلیارد تومان نقدینگی را به پرتفوی سهام خود افزودند.
رصد صنایع مورد توجه بازیگران بازار سهام نشان می دهد که در هفته گذشته گروه فرآورده های نفتی، بیشترین توجه را از سوی معامله گران حقیقی کسب کرد. به طوریکه در مجموع حدود ۴۵۰ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور، به پرتفوی سهامداران خرد منتقل شد. در صدر این خریدها نیز جمع آوری سهام پالایش نفت اصفهان قرار داشت. به طوریکه خالص خرید حقیقی ها در نماد «شپنا» به بیش از ۳۳۰ میلیارد تومان رسید. پالایش نفت بندرعباس نیز با ثبت خالص خرید بیش از ۷۰ میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در این هفته بود. در همین راستا «شتران» نیز با انتقال ۵۷ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معامله گران حقیقی روبرو شد.
سهام گروه خودرویی نیز از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران خرد در هفته گذشته بود. بر این اساس بیش از ۲۱۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی در این گروه جابجا شد که سهام گروه بهمن با بیشترین ورود سرمایه حقیقی به میزان ۲۲۶ میلیارد تومان همراه شد. پس از آن سایپا بود که شاهد انتقال سهامی به ارزش ۹۴ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود.
این در حالی است که سهامداران عمده بیشترین خرید در گروه خودرویی را به جمع آوری سهام «خاهن» اختصاص دادند. به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در این نماد به ۵۷ میلیارد تومان رسید.
بررسی خریدهای سهامداران عمده در این هفته نیز نشان می دهد که بیشترین خرید و حمایت حقوقی ها از نماد بانک پاسارگاد بوده است. به طوریکه خالص خرید ۱۲۰ میلیارد تومانی در این نماد از سوی سهامداران حقوقی شکل گرفت.
در میان صنایع مورد توجه بازیگران عمده نیز بیشترین حمایت از گروه محصولات شیمایی صورت گرفت. بهطوریکه در مجموع این هفته سهامی به ارزش ۳۲۲ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقیها خارج و به پرتفوی حقوقیها افزوده شد. در این میان بخش عمده ای از خریدها به جمع آوری سهام دو شرکت «تاپیکو» و «پترول» اختصاص یافت. به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در هر کدام از این دو نماد به حدود ۵۰ میلیارد تومان رسید.
در ادامه این روند خرید سهام گروه فلزی قرار داشت، به طوریکه خالص خرید سهامداران عمده در این گروه به به بیش از ۱۳۶ میلیارد تومان رسید. در صدر این خریدها نیز حمایت از سهام فولاد خوزستان قرار داشت . به طوریکه بیش از ۸۰ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام «فخوز» به پرتفوی سهامداران عمده افزوده شد.