تاریخ: ۰۹ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۷
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۱۴۶۱۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فرماندار آران ‌و بیدگل خبر داد؛

فراهم بودن زمینه سرمایه‌گذاری در دریاچه نمک

می متالز - فرماندار آران و بیدگل با اشاره به ظرفیت و سهم این شهرستان از دریاچه نمک گفت: دریاچه نمک با وسعتی حدود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع یکی از معدن‌های بزرگ کشور به شمار می‌آید و زمینه سرمایه‌گذاری در آن فراهم است.
فراهم بودن زمینه سرمایه‌گذاری در دریاچه نمک

به گزارش می متالز، اسماعیل بایبوردی که به همراه بخشدار مرکزی شهرستان آران و بیدگل در نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در کاشان حضور یافته بود در گفت ‌و گوی تفصیلی با ایرنا افزود: کریدور گردشگری کویر – کوهستان می‌تواند به صورت مشترک اجرا شود در این راستا مذاکره‌هایی بین مدیران شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل و نطنز در جریان است.

وی بیان کرد: منطقه شمال استان اصفهان طبیعتی چهار فصل دارد و در صورت برنامه‌ریزی می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور مطرح و مقصد گردشگران داخلی و خارجی شود.

وی تصریح کرد: سالانه افزون بر سه و نیم میلیون نفر گردشگر از جاذبه‌های کاشان، آران و بیدگل و نطنز بازدید می‌کنند که برنامه‌ریزی برای مدیریت این تعداد گردشگر در شمال استان اصفهان تحول‌آفرین است و به توسعه بیش از پیش منطقه کمک می‌کند.

بایبوردی با اشاره به گردشگر پایه بودن آران و بیدگل تصریح کرد: این شهرستان با توجه گستره اکوسیستم‌های بیابانی و کویری و کریدورهای گردشگری، دریاچه نمک، خانه‌ها و ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی شناسایی شده و تعدد مراکز بوم‌گردی و کمپینگ می‌تواند با برنامه‌ریزی به قطب گردشگری کویری کشور تبدیل شود.

فرماندار آران ‌و بیدگل اضافه کرد: این شهرستان ۱۰۰ درصد کویری دارای آسمان صاف و شب‌های پرستاره است که ظرفیت خوبی برای شکوفایی اقتصاد شب منطقه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: آران و بیدگل با بیش از ۶ هزار کیلومتر وسعت بر روی زمین به همین میزان فضا ظرفیت نجوم دارد که می‌تواند پارک و دهکده نجوم یا رصدخانه‌ای را میزبانی کند.

 وی خاطر نشان کرد: هفت کریدور گردشگری در شهرستان آران‌ و بیدگل تعریف شده است و کریدور گردشگری کوهستان – کویر و دریاچه نمک در آینده نزدیک با همکاری دستگاه‌های اجرایی منطقه شمال اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد.

راه‌اندازی قطار گردشگری، ابزار تقویت مسیرها

فرماندار آران ‌و بیدگل با یادآوری پیشنهاد راه‌اندازی قطار گردشگری و فراهم شدن تجربه‌ای جدید برای سفر به دل کویرهای نقاط شمالی استان اصفهان اظهار داشت: این قطار در قالب تور گردشگری می‌تواند ابزاری برای تقویت سایر مسیرها و مقصدهای گردشگری کشور باشد.

وی بر لزوم برنامه‌ریزی برای رونق گردشگری مذهبی در آران ‌و بیدگل تاکید و خاطر نشان کرد: این شهرستان با برخورداری از ۴۲ بقعه متبرکه می‌تواند مقصد نخست مسلمانان و گردشگران خارجی علاقه‌مند باشد، چنان که در سال‌های گذشته نیز شاهد رشد ۱۰۰ درصدی بازدید از این اماکن بودیم.

بایبوردی تصریح کرد: آینده شهرستان آران ‌و بیدگل در گردشگری بسیار روشن است و می‌توان با ترویج گردشگری فاخر و بهره‌گیری از دیدگاه‌های متخصصان به جایگاهی ویژه در این حوزه رسید.

وی یادآور شد: شهرستان آران و بیدگل ظرفیت‌های بالایی در زمینه گردشگری، مذهبی، طبیعت گردی، نجوم، سافاری، ریگ درمانی و نمک درمانی دارد که البته بهره برداری مناسب نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

فرماندار آران و بیدگل با اشاره به ظرفیت و سهم این شهرستان از دریاچه نمک گفت: دریاچه نمک با وسعتی حدود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع یکی از معدن‌های بزرگ کشور به شمار می‌آید و زمینه سرمایه‌گذاری در آن فراهم است.

بایبوردی افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده، ارزش تخمینی ذخایر دریاچه نمک به بیش از ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد که ۴۱ درصد دریاچه نمک متعلق به شهرستان آران و بیدگل، ۲۸ درصد متعلق به استان قم و ۳۱ درصد در محدوده استان سمنان است.

وی با بیان اینکه دریاچه نمک ظرفیت ترویج و توسعه گردشگری طبیعی نیز دارد اظهار داشت: این دریاچه امکان جذب سالانه هزاران نفر طبیعت‌گرد داخلی و خارجی را دارد و می‌تواند با ایجاد اشتغال پایدار و تحقق توسعه همه‌جانبه در منطقه، رونق و جهش تولید را رقم بزند.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های دریاچه نمک باید در راستای تحقق جهش تولید شناسایی شود و با برنامه‌ریزی برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری، از ظرفیت‌های بالقوه آن بهره‌برداری‌های دانش‌بنیان، هوشمندانه و اثربخش به‌عمل آید.

این مسوول با اشاره به اثربخشی دریاچه نمک در تولید، اشتغال و کارآفرینی، بر فراهم‌سازی بستر بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی مواد کمیاب و راهبردی مورد نیاز در صنایع شیمیایی و غیرشیمیایی از این منبع تاکید کرد.

۹۰۰ میلیون دلار، ارزش صادرات آران و بیدگل

فرماندار آران و بیدگل گفت: حدود ۹۰۰ میلیون دلار کالای غیرنفتی با وزن تقریبی حدود ۸۰۰ میلیون کیلوگرم از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون به سایر کشورها صادر شده است که از جایگاه ویژه این شهرستان در اقتصاد کشور حکایت دارد.

بایبوردی با اشاره به شرایط خاص کرونایی در کشور و جهان گفت: شهرستان آران و بیدگل با این شرایط هم توانسته حدود ۷۶ میلیون و ۴۹۳ هزار دلار کالا در ۶ ماهه نخست سال‌جاری به مقصد چندین کشور جهان صادرات داشته باشد.

وی بیان کرد: وزن این مقدار کالا نزدیک به ۷۶ میلیون کیلوگرم بود که میلگرد و فرش ماشینی به ترتیب بیشترین سهم را از کالاهای صادراتی داشتند.
وی از کشورهای افغانستان، عراق و چین به عنوان بخشی از بازارهای هدف صادرات کالا از آران و بیدگل یاد کرد و افزود: نزدیک به ۶۰ میلیون مترمربع فرش ماشینی و گلیم سال گذشته در این شهرستان تولید شده بود.

این مسوول اجرایی با اشاره به لزوم حمایت جدی دولت از صنعت فرش ماشینی در حوزه‌های تامین ارز، واردات مواد اولیه و صادرات محصول اضافه کرد: برای گذر از اقتصاد تک محصولی در آران و بیدگل، توسعه گردشگری، راه‌اندازی و ایجاد طرح‌های زودبازده اقتصادی در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات ضروری است.

عناوین برگزیده