به گزارش می متالز، سعید پیرمرادی مدیر دفتر صنایع معدنی ایمیدرو با اعلام خبر فوق، افزود: بررسی پتانسیلهای معدنی فلزی، سیلیس و زغالسنگ؛ اولویتهای سرمایهگذاری این مناطق با رویکرد ایجاد رونق صنعتی و اقتصادی و نیز محرومیتزدایی، بوده است. به گفته پیرمرادی، این سازمان در اواخر سال گذشته، برای تحقق اهداف فوق، اقدام به انتخاب مشاور کرد.
وی با بیان اینکه مشاور با جمع آوری اطلاعات مربوط به ذخایر معدنی از پروانههای بهرهبرداری و همچنین گواهیهای کشف، اقدام به شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در این مناطق کرد، افزود: علاوه بر این، طرحهای متوقف شده صنایع معدنی در مناطق جغرافیایی مورد بررسی نیز به لیست فرصتهای سرمایهگذاری اضافه شدند تا در صورت برخورداری از اولویت بالا، نسبت به فعالسازی آنها اقدام شود. مدیر دفتر صنایع معدنی ایمیدرو اظهار کرد: اولویت بندی فرصت های شناسایی شده؛ اقدام بعدی برای بهره گیری از فرصت های موجود بوده است.
وی با اعلام اینکه برای اولویت بندی، فهرستی جامع از شاخصهای تاثیرگذار با دریافت نظرات خبرگان صنایع معدنی انجام شد، اظهار داشت: این فهرست شامل 48 زیرشاخص بود که در هشت دسته شاخص اصلی همخوانی استراتژیک، هزینهای، بازاری، اقتصادی و سودآوری، فنی و اجرایی، مرتبط با ریسک، مسوولیت اجتماعی و سهولت تامین مالی دستهبندی شدند. وی گفت: در نهایت فرایند اولویتبندی، با هدف شناسایی فرصتهای برتر شهرستانهای محروم 12 استان مورد بررسی، با استفاده از مدل "تاپسیس تعمیم یافته" صورت گرفت.
وی درباره نتایج مطالعات انجام شده گفت: برخی از شهرستان ها که به دلیل کمبود ذخایر معدنی فلزی و یا عدم تکمیل اکتشافات، فاقد فرصت مناسب سرمایهگذاری تشخیص داده شدند، پروژههای اکتشافی در آن ها تعریف و اجرایی می شود. پیرمرادی تاکید کرد: علاوه بر این قرار است مطالعات تکمیلی بر روی فرصت های سرمایهگذاری شناسایی شده، صورت گیرد و اقدامات لازم به منظور اجرایی شدن این طرحها، انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: توسعه مطالعات انجام شده به شهرستانهای غیرمحروم این استان ها و نیز بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در سایر استانهای کشور، یکی دیگر از رویکردهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.
مدیر صنایع معدنی ایمیدرو یادآور شد: اقدامات فوق در چارچوب طرحهای جامع معدن و صنایع معدنی نظیر طرح جامع فولاد (به روز آوری)، طلا، مس، سرب و روی که در حال تدوین هستند، انجام می شود. پیرمرادی تاکید کرد: این رویکرد، ضمن تامین بخشی دیگر از مواد معدنی مورد نیاز صنایع داخلی، زمینهساز موج وسیعی از اشتغال و محرومیتزدایی در مناطق کمتر برخوردار کشور خواهد شد.