تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۱۶
بازدید: ۳۱۶۷
کد خبر: ۱۴۶۹۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
برای اولین بار در کشور انجام شد؛

ساخت دستگاه کاتد کنی توسط متخصصین مجتمع مس سرچشمه

می متالز - رییس تکنولوژی و ساخت امور خدمات فنی و مهندسی مجمتع مس سرچشمه با بیان اینکه سابقه ساخت دستگاه کاتد کنی در داخل کشور وجود نداشت، افزود: طراحی و ساخت این دستگاه بدست توانمند نیروهای متخصص صنعت مس سرچشمه برای نخستین بار در کشور انجام و بزودی در مجتمع مس میدوک نصب خواهد شد.
ساخت دستگاه کاتد کنی توسط متخصصین مجتمع مس سرچشمه

به گزارش می متالز به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، علی اکبری افزود: پس از طراحی دستگاه و ارسال نقشه های ساخت به شرکت های داخلی جهت استعلام ساخت و نصب، استعلام های اخذ شده شرکت های داخلی نشان می داد، این شرکت ها توانایی ساخت نداشتند و قیمتهای بالایی را اعلام کرده بودند. لذا این کار به کارگاه ساخت مجتمع مس سرچشمه ارجاع و به صورت صفر تا صد در کارگاه ساخت مس سرچشمه ساخته شد.

وی ابراز داشت: تست دستی این دستگاه به صورت موفقیت آمیز انجام شده و منتظر قطعات ابزار دقیق و تابلوهای برق هستیم که تست کامل آن انجام و پس از رنگ آمیزی به میدوک ارسال و نصب آن در مجتمع مس میدوک انجام شود.

اکبری تصریح کرد: برای این کار تیمی 10 نفره متشکل از 3 نفر تراشکار و فرزکار ماهر، 3 نفر جوشکار حرفه ای و یک نفر بعنوان مجری پروژه همکاری داشتند و علاوه بر آن اداره طراحی، اداره برنامه ریزی و ابزار دقیق نیز 3 نفر از نیروهای متخصص خود را به ساخت این پروژه اختصاص دادند .

 

افزایش ایمنی ، سرعت وراندمان کار با ساخت دستگاه کاتد استریپینگ

 

سرپرست اسکلت فلزی مجتمع مس سرچشمه نیزاظهارکرد: باتوجه به اینکه امروزه صنعت وتکنولوژی به سمت اتوماسیون پیش می رود، با ساخت دستگاه کاتد استریپینگ برای نخستین بار در کشور، سیستم کاتدکنی لیچینگ میدوک نیز از دستی به اتومات ارتقاء می یابد.

محمود خاندانی بیان کرد: این دستگاه اولین نمونه کاملا" ایرانی وساخت داخل است که درراستای اقتصادمقاومتی وتوجه به تولید ملی، توسط متخصصین زحمت کش ومجرب این کارگاه ساخته شده است.

وی اضافه کرد: باتقویت دانش فنی پرسنل و با تکیه برتجربه قبلی (ساخت بخشی ازدستگاه کاتدکنی سرچشمه)، تمامی قطعات این دستگاه بومی سازی ودرکارگاه ساخته شد.

سرپرست اسکلت فلزی مجتمع مس سرچشمه به مزیت های این دستگاه اشاره و اظهارکرد: ازمهمترین ویژگی های این دستگاه ؛ بالابردن ایمنی فردی ، سرعت کار وراندمان کاری می باشد. همچنین درسیستم سنتی(دستی) به دلیل نحوه جدایش ورق مسی از بلانک (ورق اولیه)، احتمال دفرمه شدن کاتد و بلانک وجود دارد ولی با استفاده از این دستگاه، ضمن اینکه کیفیت ورق کاتد مطلوب می باشد به بلانکها هم آسیبی نمی رسد.

خاندانی با اشاره به ویژگی های طراحی وساخت دستگاه افزود: یکی دیگر از مزیت های مهم این دستگاه، ساده بودن مکانیزم آن و در نتیجه سهولت تعمیر ونگهداری آن است. این ویژگی و بسیاری ازخصوصیات دیگر سبب شده تا این دستگاه قابل رقابت با نمونه مشابه خارجی باشد وحتی بهتر ازآن.

وی همچنین بیان کرد: با توجه به کمبود نیرو درکارگاه وانجام دادن درخواست کارهای واحدهای مجتمع، ابتدا فکرنمی کردیم که با این حجم کار بتوانیم به سرعت پیش برویم. اما باتوجه به توانایی نیروهایمان یقین داشتیم که ازعهده کار برمی آییم.

وی بیان کرد: این پروژه به ما آموخت که؛ با تکیه بر دانش وتجربه پرسنل و بها دادن به نیروهای جوان می توان گام های مهمی برای پیشرفت واعتلای صنعت مس برداشت.

خاندانی همچنین از واحدهای سفارشات و انبارها، تعمیرات مرکزی برق مهندسی، اداره ابزاردقیق مهندسی، اداره طراحی مهندسی، اداره برنامه ریزی مهندسی، تعمیرات مرکزی مکانیک که در این پرژه همکاری کردند، تشکر و قدردانی کرد.

 

این دستگاه برای پولینگ 180 کاتد در ساعت طراحی شده است

 

کارشناس ارشد بهینه سازی مصرف انرژی مجتمع مس سرچشمه که طراح این دستگاه می باشد، از پیشرفت 95 درصدی ساخت این دستگاه جهت بهره برداری در واحد لیچینگ مجتمع مس شهربابک خبر داد و گفت: این دستگاه با توجه به ظرفیت لیچینگ میدوک برای پولینگ 180 کاتد در ساعت طراحی شده است.

حسن آبادی افزود: مراحل طراحی و ساخت قطعات به پایان رسیده است و در حال حاضر در حال نصب وتست اولیه دستگاه در کارگاه ساخت سرچشمه هستیم، تمامی تست ها با موفقیت انجام گردیده  و تا دو ماه آینده این دستگاه در لیچینگ میدوک به بهره برداری کامل خواهد رسید.

وی اظهار داشت: این دستگاه براساس فن آوری بومی و تاکید به دانش فنی متخصصان مجتمع مس سرچشمه ساخته شده و با جایگزینی این دستگاه به جای شیوه سنتی ورق کنی، گامی مهمی در عرصه صنعت مس برداشته شده است.

وی ادامه داد:  با طراحی و  ساخت این دستگاه،  صنعت مس توانایی خود را در ساخت تجهیزات مورد نیاز خود و کشور را به اثبات رسانده است.

کارشناس ارشد بهینه سازی مصرف انرژی مجتمع مس سرچشمه بیان کرد: با راه اندازی و بهره برداری از این دستگاه، فرایند پولینگ مس (جدا سازی مس کاتدی از ورق استیل) بصورت اتوماتیک انجام خواهد شد و ضمن جلوگیری از آسیب به بلنکهای استیل، کیفیت مس تولیدی نیز افزایش خواهد یافت.

 حسن آبادی تاکید کرد: در روش کندن سنتی که تا امروز انجام می شد در اثر ضربات شدیدی که با دیلم به بلنکها و مس کاتدی وارد می شد و باعث دفرمه شدن بلنکها و همچنین ورق مس می گردید که استفاده مجدد از این بلنکها باعث ایجادمشکلاتی در فرایند لیچینگ مس می شود.

وی با اشاره به اینکه این دستگاه از لحاظ فن آوری و عملکرد قابل رقابت با نمونه خارجی آن می باشد افزود: از محاسن این طرح نسبت به نمونه های خارجی آن، حجم کم تعمیرات و نگهداری و همچنین سادگی در عملکرد می باشد که باعث کاهش توقفات آن می شود.

حسن آبادی ضمن تشکر و تقدیر از حمایت های مهندس جاودانی مدیریت امور طراحی و بهره روی انرژی ، گفت: مکانیزه کردن پولینگ مس در سال 91 توسط ایشان که در آن زمان مدیریت مهندسی را بر عهده داشتند مطرح شد و پس از طراحی و ساخت نمونه پایلوت آن در لیچینگ سرچشمه و موفقیت طرح در آن زمان نمونه صنعتی و کامل آن در حال حاضر برای میدوک شهربابک طراحی شده و در مراحل ساخت و مونتازمی باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به پتانسیل بالای فنی و علمی که در پرسنل شرکت صنایع مس ایران وجود دارد، در آینده  بتوانیم علاوه بر صادرات مس، دانش فنی و تکنولوژی ساخت تجهیزات صنعتی را نیز به دنیا صادر کنیم و در این زمینه نیز به یک برند در دنیا تبدیل شویم.  

کارشناس ارشد بهینه سازی مصرف انرژی مجتمع مس سرچشمه در پایان از مهندس شیخی معاونت مهندسی و مجموعه های طراحی مهندسی، کارگاه ساخت، سفارشات مهندسی، ابزار دقیق مهندسی و پرسنل امور لیچینگ تشکر وقدردانی کرد و افزود: انجام این پروژه ملی بدون همکاری آنها غیرممکن بود.

عناوین برگزیده