به گزارش می متالز، مجتبی بخشیپور با اشاره به موانع اجرای پروژه های عمرانی در کشور، گفت: واقعیتی که در طرح ها و پروژه های عمرانی کاملا ملموس و غیر قابل انکار بوده، عدم هم خوانی رشد شاخص های تعدیل با قیمت مصالح و دستمزد در بازار است.
نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه مسلم است قیمت ها در بازار به مراتب بسیار بالاتر از شاخص های تعدیل و گاها چند برابر بیشتر است، این درحالی است که متوسط رشد شاخص های قطعی در سال 1398 حدود 33 درصد بوده است.
وی گفت: پیشنهاد من در این خصوص بازنگری واقعی تر شاخص ها برای سال جاری است، زیرا در این سال تورم بیشتری را به مراتب نسبت به سال گذشته داشته ایم و همانگونه که اطلاع دارید قیمت ارز به نسبت سال گذشته رشد چشم گیری داشته و آثار آن مسقیما بر روی تمامی قیمت ها از جمله کارهای عمرانی و دستمزد تاثیر گذار بوده است.
بخشی پور ادامه داد: در سال های اخیر اکثر قراردادهای عمرانی در بخش دولتی فاقد نقدینگی بوده و پرداخت صورت وضعیت ها براساس سایر روش ها همانند اوراق و تهاتر صورت می پذیرد که این امر نیز با توجه به اینکه مجریان پروژه ها دستمزد عوامل اجرایی و خرید کالا و مصالح را نقدی انجام می دهند، باعث فروش اوراق مذکور با درصد تنزیل پایین تر از قیمت اسمی آن می شود.
وی گفت: بسیاری از شرکت ها تمایل چندانی برای شرکت در مناقصات نداشته که این امر باعث کاهش قدرت اقتصادی شرکت های مذکور شده و به تبع آن بیکاری پرسنل، افزایش نرخ بیکاری در سطح جامعه و از طرفی شکل گیری مشاغل فصلی و کاذب را به همراه دارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: نگاهی به تغییر قیمت مصالح پرکاربرد و افزایش چشم گیر آنها بخصوص در سال1399، اگر با یک نگاه دقیق و واقع بینانه از سوی دست اندرکاران تهیه بخشنامه تعدیل همراه نباشد، موجب آثار منفی و ورشکستگی بخشی از بدنه عمرانی کشور که بازوی اجرایی دولت در تمامی این سال ها بوده و هستند، می شود.
وی گفت: توقع من به عنوان کسی که سال های مدیدی در عرصه عمران و آبادانی این کشور خدمتگزار بوده ام، توجه و کمک به جامعه سازندگان کشور است، همواره شاهد بوده ایم در هر زمانی که صنعت ساخت و ساز پویا و امیدوارانه فعالیت داشته، رونق اقتصادی، کاهش بیکاری و ایجاد زیر ساخت و پروژه های عمرانی در کشور را به همراه داشته است.