به گزارش می متالز، از امروز صدور برگ چکهای جدید در وجه حامل ممنوع بوده و لازم است همه صادرکنندگان، چکهای جدید را صرفاً در وجه گیرنده مشخص صادر کننده و گیرندگان چک نیز از پذیرش چکهای مذکور در وجه حامل خودداری کنند.
بر این اساس و در راستای اجرای ماده (۲۱) مکرر قانون یاد شده، صدور برگه چکهای جدید در وجه حامل ممنوع بوده و لازم است همه صادرکنندگان چک، چکهای جدید را صرفاً در وجه گیرنده مشخص (شخص حقیقی/حقوقی) صادر کنند و گیرندگان چک نیز از پذیرش چکهای مذکور در وجه حامل خودداری کنند. همچنین صادرکننده چک مجاز به صدور چک به تاریخ بعد از تاریخ اعتبار چک (تاریخ قید شده در عبارت موصوف) نبوده و گیرندگان آن نیز ملزم به کنترل تاریخهای یادشده خواهند بود.
چکهای جدید که بر اساس ماده (۶) قانون مذکور صادر میشوند، قابلیت ثبت در سامانه صیاد را خواهند داشت و صادرکنندگان چک میتوانند از طریق درگاههای بانکی و یا برنامکهای موبایلی فعال در حوزه پرداخت کشور، اطلاعات ذینفع به انضمام مبلغ و تاریخ چک را در سامانه صیاد ثبت کنند. همچنین گیرندگان چکهای جدید نیز میتوانند به طرق موصوف با استعلام وضعیت چک ثبت شده برای ایشان، مراتب تایید دریافت چک را به سامانه صیاد اعلام کنند.
انتقال چکهای جدید نیز در سامانه صیاد میسر بوده، چنانچه گیرنده چک پس از تائید اطلاعات آن متمایل به انتقال چک به شخص دیگری (شخص ثالث) باشد، این امکان در سامانه یاد شده با ثبت مشخصات ذینفع جدید (ثبت شناسه/کد ملی وی) برای وی فراهم است. در صورت عدم ثبت انتقال چک در سامانه صیاد، لازم است اطلاعات مربوط به هویت گیرنده جدید (شامل نام و نام خانوادگی/نام شرکت و شماره/شناسه ملی) در ظهر چک پشتنویسی شود.
همچنین پیش از این، بانک مرکزی اعلام کرده بود: “به اطلاع هموطنان عزیز میرساند به استناد ماده (۶) قانون صدور چک مصوب مورخ ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی، دستهچکهای جدید حداکثر با مدت اعتبار ۳ سال از زمان دریافت چک و با درج شناسه یکتا در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت. بدیننحو که در متن هر برگه چک علاوه بر درج شناسه یکتا (۱۶ رقم)، عبارت «تاریخ صدور این برگه چک حداکثر تا تاریخ … معتبر است» نیز قید شده است. “