به گزارش می متالز، حمیدرضا جانباز صبح امروز در یک نشست خبری با عنوان طرح ملی آب امید که با حضور کارگروه ملی اطلاع رسانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار شد اظهار کرد: در این طرح پیش بینی شده حدود ۱۵ درصد از مشترکین (بالغ بر حدود ۳٫۹۰۰، ۰۰۰ مشترک) که مصرف ماهانه آنها تا یک سوم الگوی مصرف است مشمول معافیت از پرداخت آب بها شوند در این طرح در کنار بسته معافیت های پیشنهادی، با ارائه راهکارهای مناسب آموزشی به مشترکین خانگی و همچنین توسعه فرهنگ استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب، فرهنگ استفاده بهینه از آب نیز نهادینه شده و موجب کاهش سرانه مصرف خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف اصلی این طرح فرهنگسازی، تغییرنگرش و باور مصرف کنندگان آب خانگی به نحوه استفاده از منابع ارزشمند و محدود آب آشامیدنی است.
جانباز اضافه کرد: راهکارهای تشویقی و بازدارنده ای که در این طرح پیش بینی شده کمک خواهد کرد که این فرهنگسازی تحقق یابد، در این طرح مشترکان خانکی آب به سه دسته خوش مصرف،پرمصرف و بد مصرف تقسیم می شوند.
این مقام مسوول همچنین تاکید کرد: مشترکین بد مصرف یک میلیون و پانصدهزار نفرهستندکه ۱۸ درصد آب کشور را مصرف می کنند که برای آنها باید طرح های بازدارنده تدارک دیده شود.
وی همچنین گفت: خوشبختانه سرانه مصرف دارد کاهش پیدا می کند و این در حالی است که امسال سال سختی بود و به دلیل شیوع ویروس کرونا در بعضی از کلانشهرها تا ۴۵ درصد افزایش مصرف داشتیم.
وی افزود: به رغم اینکه ۱۶ میلیون مشترک کم مصرف در کشور داریم اما میزان مصرف آب این تعداد ۳۰ درصد آب کشور است. از سوی دیگر، مشترکین بدمصرف که دو برابر الگو مصرف دارند و یک و نیم میلیون مشترک را شامل میشوند ۱۸ درصد آب کشور را مصرف میکنند که بیشتر به مصرف استخر و آبیاری فضای سبز میرسد.
جانباز در ادامه با بیان اینکه اصلی ترین شیوه مبارزه با کرونا و رعایت مسائل بهداشتی شستشوی مداوم دست و لوازم است که باعث شد در ابتدای فراگیری، میزان مصرف آب ۴۵ درصد افزایش یابد افزود: البته بعد از مدتی میزان افزایش مصرف به ۱۳ درصد متوسط کشور رسید.
وی یادآور شد: با هماهنگی وزارت بهداشت به رغم شیوع کرونا هیچ بیماریای ناشی از آلوده بودن آب نداشتیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه چهار میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول طرح آب امید خواهند بود درباره تعیین آب بهای مشترکین ساکن در آپارتمانها با کنتور مشترک گفت: در ساختوسازهای قدیمی در تعدادی از کلانشهرها از جمله تهران ۱۱ درصد مشترکین کنتور مجزا ندارند. اکنون با اقدام سازمان مهندسی ساختمان بنا بر این است که در اکثر آپارتمانها انشعاب مجزا تعبیه شود و سیاست وزارت نیرو نیز تفکیک انشعابات است تا عدالت رعایت شود و این حرکت به طور جدی دنبال میشود. البته برای اجرای طرح امید فعلا مشترک طرف حساب است و از طریق بعد خانوار ورود نمیکنیم.
وی با اعلام اینکه بر اساس تبصره ۱۸ استفاده از ابزارآلات کاهنده برای مدیریت مصرف مدنظر قرار گرفته است گفت: طرح آب امید معطوف به اصلاح مصرف در بخش خانگی است که ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک را شامل میشود که ۴.۷ میلیارد متر مکعب آب مصرف میکنند.
جانباز در پاسخ به پرسشی درباره اجرای طرح آب امید و کاهش درآمدهای حذف تعرفه آب بهای تعدادی از مشترکین گفت: قرار بر این است که تا شش ماه آینده گزارش کار داده شود. طبق برآورد کنونی چهار میلیون مشترک مشمول این طرح هستند هر چند روح حاکم بر این مصوبه، افزایش قیمت نیست اما نسبت به ترغیب مشترکین برای کاهش مصرف اقدام خواهد شد.
جانباز گفت: با ارایه تخفیف به مشترکان کممصرف، ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد ما حذف خواهد شد اما در مقابل بهره ما در جایی است که میزان مصرف مدیریت شود و هزینه چندهزار میلیاردی برای تامین آب نداشته باشیم تا مجبور شویم تاسیسات را اضافه کنیم.