به گزارش می متالز، شصتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اتاق کرمانشاه با بررسی دو موضوع مشکلات پرداخت تسهیلات بانکی به کسبوکارها و همچنین موانع پیش روی توسعه گلخانهها در استانداری کرمانشاه برگزار شد.
کیوان کاشفی رئیس اتاق کرمانشاه در این جلسه توسعه و پیشرفت اقتصادی استان را وابسته به حمایت بانکها دانست و گفت: بدون همکاری بانکها روند توسعه استان متوقف میشود.
او با بیان اینکه طرحهای اقتصادی استان به شدت به تامین مالی از بانکها وابسته است، افزود: در چنین شرایطی باید محدویتهای بانکها کمتر و سیاستهای کلی آنها با اسناد توسعه استان کرمانشاه هماهنگ شود.
کاشفی از سختگیری بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات به صاحبان کسب و کار انتقاد کرد و افزود: گاهی شاهد گرفتاریهای عجیب و غریبی برای دریافت تسهیلات هستیم.
رئیس اتاق کرمانشاه، 17 مشکل اصلی را در زمینه پرداخت تسهیلات بانکی عنوان و اظهار کرد: از این تعداد پنج مورد از جمله مسائل سیاستهای ارزی و مالی است که باید از طریق شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی ملی پیگیری شود، اما مابقی آن میتواند در استان حل و فصل شود.
کاشفی با بیان اینکه گاهی حتی رویهها و قوانین بانکها با هم متفاوت است، یادآور شد: تقاضا داریم حداقل هماهنگی و همسانسازی رویهها بین بانکهای استان با همکاری شورای هماهنگی بانکها صورت بگیرد.
رئیس اتاق کرمانشاه خاطرنشان کرد: این تفاوت رویهها حتی گاهی برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش یکساله هم بین بانکهای مختلف متفاوت است.
او همچنین به مشکلات مربوط به ارزیابی وثایق بانکی اشاره کرد و ادامه داد: بهتر است به جای آنکه هر بانک برای خود چند کارشناس در این زمینه داشته باشد از ظرفیت کانون کارشناسان دادگستری به عنوان ارزیاب استفاده شود.
رئیس اتاق کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود کر هدف از تشکیل جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی را پرداختن به مسائل و مشکلات کسب و کارها و فعالین اقتصادی دانست و عنوان کرد: مباحثی که در این شورا مطرح و پیگیری میشود عمدتا از طریق تشکلهای بخش خصوصی به ما اعلام و سپس کارهای کارشناسی آن انجام میشود.
او بخش دیگری از مباحث مطرح شده در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی را برآمده از دل نظرسنجیهای فضای کسبوکار دانست و تاکید کرد: بخش دیگری نیز از طریق دستگاههای اقتصادی به ما ارجاع میشود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه بخشی از این مشکلات از طریق شورای گفتوگوی ملی باید مرتفع شود، ادامه داد: تلاش میکنیم مابقی مشکلات را با همکاری دستگاههای استانی مرتفع کنیم.
در ادامه این نشست، استاندار کرمانشاه با اشاره به خسارت ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومانی کرونا به اقتصاد استان، از بانکها خواست برای کمک به این شرایط بحرانی پای کار بیایند.
هوشنگ بازوند با اشاره به گلایههایی که مردم، تولیدکنندگان و کارآفرینان از سیستم بانکی دارند، اظهار کرد: توقع داریم در این شرایط سخت اقتصادی بانکها همراهی بیشتری داشته باشند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه ویروس کرونا تا کنون نزدیک ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کرمانشاه خسارت وارد کرده، عنوان کرد: در این بحران اقتصادی حتما به همکاری بانکها نیاز داریم.
بازوند با اشاره به مشارکت خوب بانکها در پرداخت تسهیلات زلزله که این بحران را به فرصت طلایی تبدیل کرد، ادامه داد: از بانکها توقع داریم شرایط اقتصادی کنونی را نیز مانند بحران زلزله ببیند.
او در ادامه از وابستگی اقتصاد کشور و به تبع آن استان کرمانشاه به بانکها یاد کرد و با بیان اینکه ساختار اقتصاد ما به جای وابستگی به سایر منابع تأمین مالی از جمله بازار سرمایه و ... به بانک وابسته است، تاکید کرد: این یک حقیقت است که در استان کرمانشاه بدون بانکها نمیتوانیم حرکت اقتصادی جدی انجام دهیم.
استاندار کرمانشاه معتقد است: در چنین شرایطی بانکها باید سختگیری ها را کنار بگذارند و بیشتر حامی مردم باشند زیرا مردم در این شرایط سخت توقع دارند دولت و مسوولین به کمک آنها بیایند.
استاندار کرمانشاه خواستار برپایی جلسه شورای هماهنگی بانکهای استان با حضور روسای شعب بانکی شد تا برای همکاری بیشتر توجیه شوند و ادامه داد: باید بانکها نسبت به پرداخت تسهیلات علاقمند شوند که شاید این موضوع یک بعد فرهنگی هم داشته باشد.
بازوند از اینکه گاهی بانکها بخشی از تسهیلات پرداختی را تحت هر عنوانی مسدود میکنند نیز انتقاد کرد و این موضوع را یک تخلف محرز و گناه بزرگ دانست.
او در ادامه بر لزوم توسعه گلخانهها در استان تاکید و خاطرنشان کرد: باید از کشاورزی سنتی و معیشتی به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادی برویم که تنها راه آن کشت گلخانهای است.
به گفته استاندار کرمانشاه تمام دنیا و حتی استانهای دیگر کشور به این سمت حرکت کردند و ما نیز باید حرکت اجتنابناپذیر از کشاورزی سنتی به صنعتی را تسریع کنیم و سهم کشاورزی را در اقتصاد و اشتغال استان بالا ببریم.
او توسعه گلخانهها را کاری زمانبر و نیازمند هزینه و سرمایهگذاری فراوان خصوصا برای تامین تجهیزات دانست و عنوان کرد: خوشبختانه میزان گلخانههای استان از ۲۸ هکتار در چند سال قبل که به کرمانشاه آمدیم اکنون به حدود ۴۳ هکتار رسیده است.
استاندار کرمانشاه بر لزوم برخورد با فساد در زمینه گلخانهها و جلوگیری از انحراف آن نیز تاکید کرد و گفت: باید مانع فعالیت افرادی شویم که بهانه گلخانه قصد گرفتن آب، برق، تسهیلات و احداث خانه باغ را دارند زیرا این امر اصل موضوع را به شدت تحت تأثیر قرار داده و باعث ناراحتی افکار عمومی خواهد شد.
او سپس به مشکلات اقتصادی و بیکاری مردم استان در این روزها اشاره داشت و ادامه داد: این مشکلات در شرایطی وجود دارد که در استان کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است.
بازوند با اشاره به کاهش بیکاری استان از ۲۲.۶ درصد تا ۱۵ درصد طی چند سال اخیر، گفت: این کاهش در حالی رخ داد که درگیر بحرانهایی مانند سیل و زلزله بودیم.
استاندار کرمانشاه اظهار کرد: در برخی استانهای همجوار ما که درگیر سیل شدند روند صعودی بیکاری تشدید شد اما در کرمانشاه نه تنها سیر صعودی را مهار کردیم بلکه روند کاهشی هم داشتیم.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه گفت: ظرفیت کشت ۲۵۰۰ هکتار گلخانه در استان کرمانشاه وجود دارد.
رمضان رویینتن با اشاره به مزایای گلخانهها و لزوم توسعه این نوع کشت، افزود: اشتغالزایی بالا یکی از مهمترین این مزایا است زیرا هر هکتار گلخانه معادل هزار هکتار زمین دیم اشتغالزایی و معادل ۵۲۳ هکتار زمین دیم درآمدزایی دارد.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه صرفهجویی در مصرف آب، کاهش ضایعات که در کشاورزی معمولی ۱۵ تا ۲۵ درصد اما در کشت گلخانهای زیر دو درصد است را از دیگر مزایای این روش کشاورزی دانست.
رویین تن از وضعیت گلخانهها در جهان، ایران و کرمانشاه هم یاد کرد و افزود: سه میلیون هکتار گلخانه در جهان وجود دارد که سهم ایران از این میزان نزدیک به ۱۸ هزار هکتار با میزان تولید ۶.۲ میلیون تن است.
او خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه نیز هم اکنون حدود ۴۲.۵ هکتار گلخانه در دست بهرهبرداری داریم.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی استان کرمانشاه معتقد است کرمانشاه این پتانسیل را دارد که وسعت گلخانههای استان به ۲۵۰۰ هکتار برسد.
رویینتن از مهمترین موانع توسعه گلخانهها در استان هم یاد کرد و عدم همراهی بانکها در پرداخت تسهیلات، بالا بودن قیمت تجهیزات، سختگیری دستگاهها، عدم تخصیص آب و ... را از مهمترین این موارد برشمرد.
پس از آن، نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه تا ابتدای سال ۱۳۹۸ حدود ۲۸ هکتار گلخانه در استان داشتیم، گفت: اکنون میزان گلخانههای در حال بهرهبرداری در استان ۴۲.۵ هکتار است.
به گفته این مسوول به زودی ۴.۲ هکتار گلخانه دیگر در استان نیز زیر کشت میرود.
وی از در دست احداث بودن حدود ۳۲ هکتار گلخانه دیگر با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۵ درصد در استان خبر داد.