به گزارش می متالز، کاهش در میزان عرضه ی محصولات فولادی این ترس را چندین برابر کرده تا جایی که این ترس از سمت و سوی بازار های جهانی هم قابل مشاهده می باشد . این ترس در بازار میلگرد باعث شده تا تورم در همه ی بازار های کشور به وجود آید و ما شاهد تقاضای مطلوبی برای محصول خود نداشته باشیم . کاهش تقاضا برای محصولات فولادی با توجه به شروع فصل سرما باعث می شود تا هم میزان تقاضا از سمت خریدار پایین بیاید و هم میزان تولید از سمت عرضه کننده پایین تر از حد ممکن برود . پس در این جا ما با وضعیت آشفته در بازار آهن آلات مواجه هستیم . افزایش سرسام آور نرخ ملک باعث شده تا نرخ محصولات فولادی به خصوص میلگرد با ترس از کاهش قیمتی مواجه شود ؛ در این صورت اگر دولت نتواند قیمت ممکن را کنترل کند به طبع بازار آهن آلات هم با دگرگونی مواجه خواهد شد همچنین در این جریان سرمایه گذاری های ایجاد شده در بازار آهن آلات ممکن است با کمبود سرمایه گذاری مواجه شوند . یعنی به دلایل نبود سرمایه های در حال حرکت میزان خرید با کاستی مواجه می شود و بازار میلگرد با توهمی از آشفتگی مسیر خود را در پی خواهد گرفت. در این میان مسائل به وجود آمده میزان تقاضای میلگرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد . این مسائل باعث می شود تا تورم به صورتی غیرقابل معقول پیش رود. تورم در بازار محصولات فولادی انگیزه را برای خریداران و همچنین سرمایه گذاران می تواند اوضاع جوی را با تهدید هایی مواجه کند ، اما شرایط پیش رو کنترل قیمت محصولات فولادی در بازار می تواند این قیمت های افسار گسیخته را تغییر دهد و در نهایت به مطلوب ترین حالت ممکن برساند ، در این صورت دولت با کنترل کردن جریانات نقدی در بازار و بازار خرید محصولات برای به دست آوردن سود بیشتر را قابل بررسی و نظارت انجام خواهد داد . باز آفرینی و باز سازی زیر ساخت های تغییر قیمت بازار میلگرد بر دیگر محصولات فولادی هم اثر خواهد گذاشت . اگر دولت نتواند این تغییر قیمتی را کنترل کند تقاضا در بازار انجماد پیدا خواهد کرد یعنی به طور کامل بازار با انجمادی نمادین ازنوع تغییر قیمت رو به رو است. این شرایط جوی در بازار توسط سودجویان می تواند کاری کند تا این انجماد همچنان باقی بماند ، از آنجایی که قیمت محصولات فولادی به یکدیگر مرتبط اند به طور مثال با تغییر قیمت شمش فولادی، قیمت میلگرد هم تغییر می کند زیرا کالای اساسی و اولیه برای تولید میلگرد شمش فولادی می باشد . همانطور که بالا رفتن نرخ ملک می تواند بر قیمت محصولات تاثیر بگذارد این تغییر قیمتی زنجیره ای وابسته به هم می باشد که هرگز قطع نخواهد شد .
وضعیت صادرات فولاد در کشور به گونه ای است که اگر برنامه ریزی برای این اوضاع انجام نگیرد و پیگیری های لازم برای آن صورت نگیرد ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم به طور مثال، افزایش عرضه ی اولیه ی محصولات فولادی می تواند آشفتگی را در بازار به وجود آورد. این آشفتگی در بازار محصولات فولادی عرضه و تقاضای محصولات را بر هم خواهد زد و در این صورت ما برای میزان عرضه و تقاضای محصولات فولادی شاهد نموداری خواهیم بود که نوسانات بسیاری را به چشم خود می بیند. این اوضاع ممکن است میزان خرید را با مشکل مواجه کند. یعنی به طور مثال با عرضه ی مطلوب از کارخانه ی مورد نظر ما شاهد این روند خواهیم بود که سرمایه گذاران به دلیل مناسب بودن قیمت محصول کارخانه ی مورد نظر تقاضا را برای خرید بالا می برند اما از سویی دیگر کارخانه با توجه به میزان تقاضا باید ظرفیت تولید خود را بالاتر ببرد که در این صورت با توجه به افزایش ظرفیت تولید، شاهد افزایش قیمت نیز خواهیم بود. بنابراین به این نتیجه خواهیم رسید که باید بر میزان تولید کارخانه ها نظارت خاص خود را داشت زیرا در غیر این صورت وضعیت بازار با نوسان قیمتی و همچنین آشفتگی از لحاظ تولید روبرو خواهد شد و توانی برای ظرفیت صادراتی خود نخواهد داشت. تنش های به وجود آمده در بازار فولاد و بخصوص بازار میلگرد تا جایی ادامه خواهد داشت که میزان عرضه با تقاضا برابری پیدا کند و اگر ما روند قابل ثباتی در این میان داشته باشیم می توانیم این ناهماهنگی در بازار را کنترل کنیم. همچنین دستورالعمل های اجرایی که از سمت و سوی بازار فولاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد می شود می تواند تا حدودی این ثبات نداشتن را کنترل کند. معاملات انجام شده در سمت و سوی بازارهای فولادی تاکنون توانسته میزان نرخ محصولات فولادی را مورد بررسی قرار دهد. یعنی بازارهای فولادی با توجه به اینکه معاملاتی را از سمت خود به ثبات می رسانند می توانند این میزان را قابل بررسی قرار دهند و اما صادرات محصولات فولادی تا کنون چگونه بوده است و چه طور می توانیم روند صادرات را افزایش داده و بالاتر ببریم؟
در اولین بازخورد باید به سراغ قیمت پیشنهادی محصولات فولادی از سمت سوی صادرات مراجعه کنیم تا بفهمیم آیا نرخ تعیین شده ی محصولات از سمت خریداران قابل قبول می باشد یا خیر؟
به طبع عامل قیمتی از مهم ترین فاکتورها در کنار مطلوب بودن کیفیت دارد. از آن جایی که صادرات از دیگر کشورها اهمیت بسزایی را می تواند بر این میزان بگذارد بنابراین توسعه در زمینه ی صادرات می تواند بهترین گزینه از لحاظ سود دهی برای تولید کننده داشته باشد.
همچنین اگر میزان صادرات را بالاتر ببریم و بتوانیم بهره وری از طریق صادرات محصولات فولادی به خصوص صادارت میلگردهای فولادی داشته باشیم، تا حدودی می توانیم این سودآوری را به ثمر برساینم. از آن جایی که ظرفیت تولید نسبت به صادرات از اعداد و ارقام قابل توجهی می باشد و می توانیم بخشی از محصولات فولادی خود را صادر کنیم پس میزان عرضه و تقاضا در این میان عاملی است برای هماهنگی در بازار فولاد. تولیدکنندگان فولاد هر ساله با افزایش ظرفیت تولید خود این ثبات را در بازار فولاد ایران برقرار کرده و میزانی از تولید را مختص به صادرات محصولات فولادی قرار می دهند.
بازار میلگرد با توجه به مصرف مورد نیاز خریداران در چند ماهه ی اخیر با تورم مواجه شده است و ما می توانیم این تورم را در بازار محصولات فولادی به خصوص میلگرد مشاهده کنیم. حال به بررسی عوامل ایجاد تورم در بازار میلگرد می پردازیم تا به این نتیجه برسیم که چه عوامل کارکردی می تواند این تورم را شدت و یا کاهش دهد. عواملی همچون بالا و پایین رفتن نرخ ارز توانسته میزان تورم را در بازار به حداقل و حداکثر برساند؛ یعنی می توان گفت افزایش و یا کاهش نرخ ارز عامل مستقیمی را بر تورم در کشورها ایجاد کرده است. این تورم گاهی آنچنان سر به فلک می گذارد که میزان تقاضای میلگرد در پایین ترین نرخ می رسد و یا حتی این میزان ممکن است به صفر برسد. از آن جایی که قیمت میلگرد همانند دیگر محصولات به صورت لحظه ای تغییر پیدا خواهد کرد. پس تقاضای محصولات به کمترین حد خود می رسد در صورتی که قیمت ها با نوسان بسیار زیادی مواجه باشد و نمودار قیمتی به صورتی صعودی روند را ادامه دهد. با توجه به اینکه قیمت آهن آلات بر رشد قیمت مسکن تاثیر بسزایی دارد پس تورم در بازار میلگرد می تواند تورم را در بازار مسکن نیز ایجاد کند. میلگرد های فولادی به عنوان اساسی ترین کالا در میان دیگر محصولات فولادی هستند و می توان آن ها را جز پرطرفدار ترین مصالح به حساب آورد؛ زیرا این محصول استفاده ی گسترده ای در بازار مصالح ساختمانی دارد. اخیرا با توجه به اینکه قیمت تیرآهن اندکی بالا تر از محصول میلگرد است از میلگرد برای ساخت سقف های تیرچه ای استفاده خواهد شد. پس محصول میلگرد به عنوان جایگزینی از سمت و سوی تیرآهن می باشد و ما میتوانیم از آن در این جهت استفاده نماییم. در این صورت میزان تقاضای این محصول بیشتر از حد ممکن خواهد شد و ممکن است تورم در بازار میلگرد اتفاق بیفتد به طور مثال قیمت میلگرد A3 به جهت پرکاربرد بودنش با نوسانات بسیاری مواجه خواهد شد. اما سوال اینجاست که این کاهش تورم یا همان کم شدن تورم در چه زمانی اتفاق خواهد افتاد و تا چه موقع این تورم در ثبات خود باقی می ماند؟
منظور از ثبات تورم این است که آیا این بی ثباتی نرخ و بالا رفتن نرخ تغییر خواهد کرد یا همچنان در ماه های متوالی ادامه خواد داشت. از آن جایی که خریداران در این زمان تردید بسیاری دارند تا معاملات را از سر بگیرند پس قیمت محصولات فولادی نیز تغییر چندانی نخواهد کرد و آن هم بیشتر به دلیل عدم تقاضای موجود می باشد و این تفکر باعث می شود تا بازار بدون تقاضا باقی بماند و ما از آن سمت خریداری نداشته باشیم. میزان سرمایه های موجود در داخل بازار میلگرد میل به خرید را کاهش داده تا جایی که بازار برای کنترل قیمت خود تورم در میان بازار را کاهش داده است. در این میان ما شاهد این هستیم که تورم در بازار با توجه به افزایش قیمت ها کاهش یافته و می بینیم که محصولات فولادی به قیمت اولیه ی خود باز می گردند، هر چند که دقیقا مثل قیمت قبلی نمی باشند اما می بینیم که قیمت میلگرد و یا دیگر محصولات فولادی برای هماهنگ شدن و متعادل شدن بازار پایین خواهد آمد، پس کاهش تورم در بازار میلگرد دور از انتظار نیست.