تاریخ: ۰۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۰
بازدید: ۳۶۹
کد خبر: ۱۵۰۷۷۵
سرویس خبر : زمین شناسی
مدیرکل اداره زمین‌‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی گیلان:

گیلان از مناطق پرخطر از نظر لرزه‌ای است

می متالز - مدیرکل اداره زمین‌‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی گیلان، این استان را از مناطق پرخطر از دیدگاه لرزه‌‌ای دانست و گفت: تکمیل پروژه‌‌های زمین‌‌شناسی منجر به توسعه پروژه‌‌های اقتصادی، معدنی و کشاورزی گیلان می‌شود.
گیلان از مناطق پرخطر از نظر لرزه‌ای است

مدیرکل اداره زمین‌‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان: گیلان از مناطق پرخطر از نظر لرزه‌ای است

به گزارش می متالز، پانته‌آ گیاهچی با اشاره به وجود گسل‌های مهم و لرزه زایی همچون رودبار، خزر، آستارا و لاهیجان در گیلان، اظهار کرد: با توجه به وجود گسل‌های مذکور و همچنین رخداد زمین لرزه‌های تاریخی و دستگاهی تأثیر گذار در طول تاریخ، استان گیلان در زمره مناطق پرخطر از دیدگاه لرزه‌ای در کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه نقشه‌های پهنه‌بندی خطر زمین لرزه ایران نیز گواه زلزله‌خیز بودن گیلان است بیان کرد: از جمله زمین لرزه‌های مهم استان می‌توان به زمین لرزه تاریخی لاهیجان با بزرگی ۶.۵ ریشتر و زمین لرزه دستگاهی ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ خورشیدی رودبار- منجیل با بزرگی ۷.۴ اشاره کرد.

مدیرکل اداره زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای آگاهی بخشی به جامعه جهت کاهش خطرات زلزله، گفت: اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان در مبحث آموزش و آشنایی عمومی با رخداد زمین‌لرزه با برگزاری سمینارها و کارگاه‌های و تورهای آموزشی سعی بر آگاهی دادن در خصوص این رخداد طبیعی کرده است.

گیاهچی با تاکید بر اهمیت شناسایی گسل‌ها در کاهش خطرات ناشی از زمین لرزه، ادامه داد: در راستای تحقق بخشیدن به اهداف سازمانی خود، با انجام پژوهش‌های گسترده در خصوص مخاطرات، اقدام به شناسایی گسل‌ها به‌عنوان سرچشمه‌های لرزه زا در کل استان گیلان کردیم.

وی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین مطالعات بر روی گسل‌های شناخته شده استان گیلان می‌توان به پارینه لرزه‌شناسی گسل آستارا و پارینه لرزه‌شناسی گسل خزر اشاره کرد.

مدیرکل اداره زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان به دیگر اقدامات این سازمان جهت ایجاد آمادگی برای مقابله با خطرات زمین لرزه اشاره و اضافه کرد: تهیه نقشه لرزه زمین ساخت استان گیلان از دیگر اقدامات این اداره‌کل است.

گیاهچی با اشاره به تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی مخاطرات زمین‌ساختی و لرزه‌خیزی در استان گیلان، گفت: پروژه‌های گزارش زمین لرزه مرداد ۹۱ بندرانزلی، بررسی زمین‌لرزه‌های رخدادهای سال ۹۴ و ۹۵ در استان و گزارش بازدید از رخداد زمین لغزش در روستای اشکور شهرستان رودسر در دست اجرا است.

وی تاکید کرد: تکمیل پروژه‌های این سازمان منجر به توسعه پروژه‌های اقتصادی، معدنی و کشاورزی استان گیلان می‌شود لذا اختصاص منابع ملی و استانی مکفی به کارشناسان امر از ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار است.

گیاهچی با بیان اینکه اگر این گسل‌ها و زمین لرزه‌ها رخ دهند خسارت بالایی بر روی سازه‌هایی که در مکان مناسب ساخته نشده یا در زمین‌های مستعد بنا نشده‌اند، تحمیل می‌شود، بیان کرد: این کار نوعی هدر رفت سرمایه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه جهت جلوگیری از خسارات ناشی از زلزله در استان باید دستگاه‌های متولی اعم از فرمانداری، شهرداری، و سایر نهادها از سازمان زمین شناسی در سطح ملی و استانی استعلام بگیرند، افزود: برای مقاوم سازی بافت فرسوده نیاز است که استعلامات لازم از سازمان زمین شناسی گرفته شود.

مدیرکل اداره زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان ادامه داد: با بهره‌گیری از دانش زمین‌شناسی، امکان مکان‌یابی درست برای روستاها فراهم می‌شود و با سازه‌های مقاوم می‌توان روستاهای ضد زمین لرزه و زمین لغزش احداث کرد.

گیاهچی با بیان اینکه داشتن آمار دقیق از بافت فرسوده استان ضروری است، عنوان کرد: مکان‌یابی دقیق باید در اکثر روستاهای گیلان انجام شود چرا که بافت آن فرسوده است البته این کار حتی در سطح ملی هم انجام نمی‌شود اما با توجه به مخاطراتی بودن استان، می‌توانیم استان الگو در این حوزه باشیم.

عناوین برگزیده