تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۶:۱۳
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۱۵۰۷۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

عرضه افزودنی‌هایی که موجب افزایش مقاومت بتن در برابر خوردگی و سایش می‌شود

می متالز - محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی علاوه بر عرضه افزودنی‌هایی که موجب افزایش استقامت بتن در برابر شرایط محیطی و باران‌های اسیدی می‌شود، موفق به تولید انبوه سیمان حفاری شدند.
عرضه افزودنی‌هایی که موجب افزایش مقاومت بتن در برابر خوردگی و سایش می‌شود

به گزارش می متالز، دکتر محمدرضا رستمی، مجری این طرح با بیان اینکه از چند سال قبل مطالعات ما بر زمینه‌های افزودنی‌ها در بتن‌های پیشرفته متمرکز شده است، گفت: با استفاده از این افزودنی‌ها امکان تولید بتن‌های ویژه برای سدها، پل‌ها و یا سازه‌های مربوط به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی که در مواجهه با شرایط خاص هستند، فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه این افزودنی‌ها خواص ویژه‌ای به بتن‌ها می‌دهد، خاطر نشان کرد: در این مطالعات به دانش فنی افزودنی‌های پلیمری و تولید انبوه آنها دست یافتیم.

رستمی با اشاره به مزایای افزودنی‌های بتن تولید شده، اظهار کرد: این افزودنی‌ها باعث می‌شود که بتن‌ها فشرده شود، ضمن آنکه موجب افزایش استحکام بتن‌ نیز خواهد شد.

مجری طرح افزایش چندین برابر مقاومت بتن در برابر ضربه و فشار را از دیگر مزایای این افزودنی‌ها نام برد و افزود: علاوه بر آن این افزودنی‌ها بتن را در برابر سایش، رطوبت، باران‌های اسیدی و آب دریا و یا شرایط محیطی که موجب تخریب بتن می‌شود، مانند گرما،‌ سرما و یخ‌زدگی مقاوم می‌کند.

این محقق با بیان اینکه این افزودنی‌ها هم در درون بتن به کار برده می‌شود و هم به صورت لایه‌نشانی بر روی بتن‌ها قابل استفاده است، تاکید کرد: در هر نوع استفاده، این افزودنی‌ها قادر به افزایش مقاومت بتن هستند.

وی با بیان اینکه این مزایا از طریق کاربرد اپوکسی نیز فراهم می‌شود، خاطر نشان کرد: هر ماده در شرایط خاصی قابل استفاده است و افزودنی‌های تولید شده می‌تواند بتنی را ایجاد کند که در صورتی که کارفرما بخواهد از اپوکسی استفاده کند، این ماده می‌تواند شرایط اعمال لایه‌های اپوکسی بر روی سطح بتن را فراهم کند.

رستمی با تاکید بر اینکه افزودنی‌هایی که برای داخل و یا برای لایه‌نشانی تولید شده، دارای فرمولاسیون‌های متفاوتی است، یادآور شد: افزودنی‌های داخل بتن علاوه بر آنکه در استفامت بتن اثر گذار است، در استراکچر، هیدراسیون و استحکام سیمان نیز اثرگذار است.

این عضو هیات علمی گروه پلیمریزاسیون پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی سیمان حفاری برای استفاده در حفاری چاه‌های نفت و گاز را از دیگر دستاوردهای این مطالعات عنوان کرد و گفت: در حالت معمول برای حفر زمین با موادی چون گل، خاک و سنگ مواجه می‌شویم و زمانی که مته حفاری بخواهد به لایه‌های پایینی برسد، نیاز به سیالی است تا مته بتواند به بخش‌های پایینی برسد.

وی با بیان اینکه این سیالات باید به راحتی به درون چاه پمپ شود، افزود: بر این اساس نیاز به سیالی است که به طور دائمی به چاه تزریق شود که برای این منظور نیاز به سیمان حفاری است.

رستمی، سیمان حفاری تولید شده را استفاده از ده‌ها ماده پلیمری دانست و ادامه داد: این محصولات به فاز تولید صنعتی رسیده است و به دنبال جذب مشتری هستیم.

مجری طرح با بیان اینکه این محصول به تایید آزمایشگاه جامع پژوهشگاه صنعت نفت رسیده است، اظهار کرد: این افزودنی‌ها وارداتی هستند و ما در این طرح تلاش کردیم این محصولات جایگزین نمونه‌ خارجی شوند.

عناوین برگزیده