تاریخ: ۰۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۵۷
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۱۵۰۸۶۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:

عبور از وضعیت قرمز و نارنجی و رسیدن به ایستگاه زرد در مبارزه با کرونا؛ اکنون باید برای رسیدن به وضعیت پایدار تلاش کنیم/ از سال 97 تا حالا روزانه، ساعتی و لحظه‌ای در حال بی اثر کردن تحریم های دشمنان هستیم / دستور به مسوولان ذیربط برای افزایش مراقبت ها در ورودی های کشور برای جلوگیری از ویروس جهش یافته اروپایی / برای عبور از ایام سخت مقابله با کرونا، تقویت کادر درمان و فعالیت اقتصادی به عنوان دو اصل و موضوع مهم باید مورد نظر همگان باشد/ موج سواری رسانه های ضد ایرانی از واکسن؛ تمام این تبلیغاتی که می‌شود نادرست و نارواست ما هم واکسن تولید می کنیم و هم می خریم/ اگر واکسنی مورد اعتماد وزارت بهداشت باشد حتماً آن را خریداری می کنیم اما حاضر نیستیم که مردم ما دوره آزمایشی یک واکسن غیرمعتبر را بگذرانند/ تاکید بر ضرورت پرهیز از تجمعات بویژه در ایام شهادت صدیقه کبری(ع)

می متالز - رئیس جمهور تاکید کرد که با رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم، امروز مناطق قرمز و تا حدودی نارنجی در کشور نداریم و عمده مناطق کشور در تقسیم بندی کرونایی جزو مناطق زرد هستند اکنون همه تلاش ها باید در حفظ این شرایط مطلوب و رسیدن به وضعیت پایدار در روند مبارزه با کرونا متمرکز شود.
عبور از وضعیت قرمز و نارنجی و رسیدن به ایستگاه زرد در مبارزه با کرونا؛ اکنون باید برای رسیدن به وضعیت پایدار تلاش کنیم/ از سال 97 تا حالا روزانه، ساعتی و لحظه‌ای در حال بی اثر کردن تحریم های دشمنان هستیم / دستور به مسوولان ذیربط برای افزایش مراقبت ها در ورودی های کشور برای جلوگیری از ویروس جهش یافته اروپایی / برای عبور از ایام سخت مقابله با کرونا، تقویت کادر درمان و فعالیت اقتصادی به عنوان دو اصل و موضوع مهم باید مورد نظر همگان باشد/ موج سواری رسانه های ضد ایرانی از واکسن؛ تمام این تبلیغاتی که می‌شود نادرست و نارواست ما هم واکسن تولید می کنیم و هم می خریم/ اگر واکسنی مورد اعتماد وزارت بهداشت باشد حتماً آن را خریداری می کنیم اما حاضر نیستیم که مردم ما دوره آزمایشی یک واکسن غیرمعتبر را بگذرانند/ تاکید بر ضرورت پرهیز از تجمعات بویژه در ایام شهادت صدیقه کبری(ع)

به گزارش می متالز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در پنجاهمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به شیوع ویروس جهش یافته در برخی کشورهای اروپایی بویژه انگلستان از مسوولان ذیربط خواست برای جلوگیری از ورود این ویروس به کشور، مراقبت ها را بویژه در خصوص مسافرانی که از مناطق آلوده وارد کشور می شوند، افزایش دهند.

رئیس جمهور اظهارداشت: در برخی کشورها، پروازها قطع و مراقبت‌ها بیشتر شده است. ورودی‌ها را خیلی باید مراقب باشیم تا به این ترتیب این ویروس جهش یافته دو مرتبه مردم و جامعه را گرفتار نکند.

روحانی همچنین به مساله ضرورت پرهیز از تجمعات به عنوان یکی از عوامل شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: الحمدالله در زمینه ماسک، تقریباً به صورت یک کار معروف در کشور، همه به آن عمل می کنند  و موضوع رعایت فاصله گذاری های اجتماعی و پرهیز از شب نشینی ها را هم تا حدی مراعات می شود.

وی افزود: ولی باید مراقب تجمعات باشیم حال این تجمعات دینی، ملی و یا مسایل مهم در کشور باشد. ما در یک شرایط عادی نیستیم بلکه در یک شرایط کرونایی هستیم و باید مراقبت و مواظب باشیم مخصوصاً ایامی که پیش رو داریم مخصوصاً ایام شهادت صدیقه کبری(ع) که مردم نسبت به خاندان رسالت عشق می‌ورزند و حق آنهاست اما در عین حال مراعات پروتکل‌ها هم وظیفه شرعی و ملی ماست و این همانی است که آن بزرگوارها هم از ما همین را می‌خواهند و این را باید کاملاً مراعات کنیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جوسازی‌های اخیر انجام شده در خصوص موضوع واکسن کرونا، گفت: رسانه‌های ضدایرانی که اتفاقاً خیلی هم پررو هستند هر روز از یک موضوع و بهانه‌ای برای موج‌سواری استفاده می‌کنند که البته خیلی زود هم متوجه می‌شوند که اشتباه کرده‌اند. این روزها هم موضوع واکسن کرونا را بهانه کرده و مساله خرید واکسن خارجی انتقال پول و تولید واکسن در داخل ایران را بهانه قرار دادند.

روحانی افزود: از همان روزهای اولیه شیوع کرونا یکی از مسایل مهم مورد نظر، واکسن این بیماری بود و همه تلاش‌ها در کشور بر این مبنا بود که همزمان با تلاش برای تولید داخلی واکسن، فعالیت ها در زمینه خرید واکسن مطمئن خارجی هم متمرکز شود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه تمام این تبلیغات انجام شده در خصوص موضوع واکسن کرونا در ایران نادرست و نارواست، خاطر نشان کرد: ایران حتماً به دنبال واکسن داخلی است و همزمان برای خرید واکسن مطمئن خارجی نیز تلاش می‌کنیم.حتماً هم آمریکایی‌ها در این راه مانع ایجاد کردند نه تنها در رابطه با خرید واکسن، بلکه در مورد هر چیزی که بخواهیم بخریم و وارد کشور کنیم، آثار خباثت و رذالت آمریکا را در آن می‌بینیم.

روحانی با اشاره به اقدامات انجام شده برای خرید واکسن نهاد هماهنگ‌کننده تلاش‌های جهانی برای دسترسی کشورها به واکسن کووید ۱۹ (کواکس) گفت: پول لازم برای خرید را آماده کردیم، اما آنها گفتند برای پرداخت ابتدا باید اوفک موافقت کند به دنبال انتقال پول از یک کشور دیگر بودیم باز اعلام کردند که پول ابتدا باید به یک بانک آمریکایی منتقل شود وقتی شما به دزدی معروف هستید چگونه می‌توانیم به شما اعتماد کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه مردم فکر نکنند ما مشکل نداریم، اظهار داشت: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند تحریم را بی‌اثر کنید نه به صورت ساعتی بلکه لحظه به لحظه و در روند صادرات و خرید هر کالایی از خارج این کار را انجام می‌دهیم .

روحانی با تأکید بر اینکه با همه توان و تلاش اقدامات لازم برای تأمین اعتبار خرید واکسن و انتقال آن انجام شده است، گفت: هر جایی که واکسن مورد اعتماد وجود داشته باشد، حتماً تهیه خواهیم کرد و در این رابطه هم وسیله انتقال را داریم و هم وسیله نگهداری آن فراهم شده است.

رئیس جمهور در عین حال تأکید کرد: آماده نیستیم مردم کشورمان دوره آزمایشی یک واکسن غیرمعتبر را طی کنند و اگر یک شرکتی در نظر دارد مرحله تست واکسن خود را انجام دهد وزارت بهداشت ما چنین کاری را انجام نخواهد داد.

روحانی با تأکید بر اینکه تحریم برای واردات هر چیزی به کشور از جمله دارو و واکسن مشکل ایجاد کرده و ما در خرید مشکل داریم، گفت: حتماً از مشکل عبور خواهیم کرد و تحریم را بی‌اثر می‌کنیم.

رئیس جمهور در همین رابطه به لوایح چهارگانه دولت اشاره کرد و گفت: دولت 4 لایحه ارایه کرده که 2 لایحه تصویب و 2 لایحه هنوز تصویب نشده است دلمان می‌خواهد 2 لایحه باقیمانده هم تصویب شود.

البته مشکلات مانع از فعالیت و اقدامات ما نیست، ممکن است کار با کمی تأخیر انجام شود، اما از مشکل عبور خواهیم کرد.

روحانی در ادامه تأکید کرد: نکته مهم دیگر این است که بعد از خرید و وارد شدن واکسن خارجی به کشور، وزارت بهداشت با دقت گزارش دهد که چقدر واکسن وارد شده و به چه کسانی تزریق شده است که ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد. اولویت‌ها برای واکسیناسیون نیز مشخص است به طوری که سالمندان، بیماران زمینه‌ای و کادر درمان در اولویت واکسیناسیون هستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمنان ما هر روز به دنبال بهانه و سوء استفاده هستند، گفت: موضوعات مربوط به واکسن به صورت دقیق توسط وزارت بهداشت باید به مردم توضیح داده شود.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع افزایش آلودگی هوا و ذرات معلق در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: وضعیت آلودگی هوا و تأثیر آن در تشدید بیماری بسیار مهم و قابل توجه است.در مورد آلودگی هوا قانون مشخص داریم در جلسه امروز ستاد ملی کرونا هم تصمیمات لازم برای کاهش آلودگی هوا که موجب تشدید بیماری می‌شود، اتخاذ شد.

رئیس جمهور در ادامه افزود: پاندمی کرونا عادی و طبیعی نبوده و نیست و تمام ابعاد زندگی مردم در کشورهای مختلف دنیا اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، آموزشی، کسب و کار و صادرات و واردات اثرگذاشته است و برای اینکه تأثیر این بیماری را کاهش دهیم و آن را مهار و کنترل کنیم، نیاز به همکاری و هماهنگی همه جانبه داریم.

روحانی با قدردانی از همه کسانی که در راه مقابله با ویروس کرونا و مهار این بیماری تلاش کردند، گفت: تنها راه این هماهنگی، یکصدایی و هم‌افزایی است که ما را به نتیجه خواهد رساند.

رئیس جمهور تغییر سبک زندگی را یکی از آثار شیوع ویروس کرونا در جوامع عنوان کرد و گفت: حتی بعد از پایان این بیماری نیز بخش‌هایی از تغییر سبک زندگی از جمله توجه ویژه مردم به بهداشت، پایدار خواهد بود و همچنین رشد و توسعه فضای دیجیتال و دولت الکترونیک یکی از مزایای این دوره بوده که توجه به آن ادامه خواهد داشت.

روحانی در بخش پایانی سخنان خود، با بیان اینکه ویروس کرونا پس از گذشت یکسال از عمر آن در جهان متأسفانه هنوز ضعیف نشده و همچنان با جهش‌هایی همراه است، گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان باید با جدیت در دستور کار ما باشد و بهبود مقطعی شرایط منجر به عادی‌انگاری نشود.

رئیس جمهور با بیان اینکه امید ما به آینده باید تقویت شود، گفت: مردم را نباید مأیوس و ناامید کنیم به هر حال بشریت بر این ویروس با تهیه واکسن و داروی مطمئن غلبه خواهد کرد و همچنین تولید را باید با قدرت و سرعت ادامه دهیم و تقویت بهداشت و درمان  از نظر تجهیزات و تأمین نیروی انسانی مد نظر ما باشد تا از این ایام سخت به سلامت عبور کنیم.

متن کامل سخنانروحانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با تبریک میلاد با سعادت حضرت عیسی بن مریم(س)، امروز پنجاهمین جلسه ستاد ملی کرونا بود و ما در این 10 ماهی که عبور کردیم و وارد ماه یازدهم شدیم به طور مرتب حداقل هفته‌ای یک جلسه ستاد و چند جلسه در زمینه کمیته‌های مختلف، هماهنگی کمیته‌ها، غیر از قرارگاه و خود وزارت که به طور مداوم شبانه‌روز فعال هستند، انجام گرفته است.

بسیار خوشحالیم که امروز شاهد آن هستیم، منطقه قرمز در کشور نداریم و منطقه نارنجی هم تقریباً نداریم، مناطقی که داریم،‌مناطق زرد است، باید تلاش شود، این شرایط را نگه داریم، تشکر فراوان می‌شود از مردم عزیز و بزرگواری که با همه وجود و توان کمک کردند و پروتکل‌ها را اجرا کردند، در شب یلدا که برای دیدارهای خانوادگی شبی مهم برای مردم بود، توجه فرمودند.

از نیروی انتظامی و صدا سیما تشکر می‌کنیم که ذهن‌ها را آماده کردند و شرایط را به گونه‌ای ساختند و الحمدالله امیدواریم شب یلدا در روندی که امروز در کشور شاهد آن هستیم تاثیری نگذاشته باشد، الان شرایط، شرایط نسبتاً مناسبی است با آنچه که قبلاً پیش‌بینی می‌شد که باید به سمت مطلوب حرکت کنیم، صد و سی و چند فوتی هم برای ما خیلی زیاد است ان‌شاء الله اگر زیر صد هم رفتیم، آن هم زیاد است. باید تلاش کنیم تا شاهد استان‌هایی باشیم که در طول هفته فوتی نداشته باشیم و یا حتی بستری نداشته باشیم به آن روز برسیم. ان‌شاء الله با کمک همگان امکان‌پذیر است.

اولین مساله، پایدار ماندن وضعیت کنترل شده است. از اول آذرماه تلاش شده، حتی اوایل آبان‌ماه، در 4 و 14 آبان شروع کردیم، بعد در آذر شدیدتر و هوشمندانه‌تر وارد عمل شدیم و امروز یک شرایط نسبتاً مطلوبی پیش‌روی ما است.

وقتی ایران را با کشورهای پیشرفته در اروپا و آمریکا مقایسه می کنیم، می‌بینیم الحمدالله کارکرد همه عوامل تأثیرگذار و در صدر آنها کادر درمان، بسیار حائز اهمیت بوده است. باید این شرایط را نگه داریم و پایدارش بکنیم. پایدار ماندن یکی از مسایل بسیار مهم ما است.

نکته دوم که تاکید می کنم، امروز شاهد جهش این ویروس در بعضی از کشورهای اروپایی هستیم، مخصوصاً در انگلیس، قاعدتاً از انگلیس هم به کشورهای دیگر اروپایی عبور کرده است. باید مراقبت بیشتری کنیم برای ورودی مسافرانی که از این مناطق وارد کشور می‌شوند.البته در برخی کشورها، پروازها قطع شده و مراقبت‌ها بیشتر شده است. ورودی‌ها را خیلی باید مراقب باشیم برای اینکه این ویروس جهش یافته دو مرتبه مردم و جامعه را گرفتار نکند.

مساله سوم که باید به آن خیلی توجه کنیم، مساله تجمع است. الحمدالله در زمینه ماسک، تقریباً به صورت یک کار معروف در کشور مورد عمل قرار می‌گیرد و فاصله‌ها تا حدی مراعات می‌شود. شب‌نشینی‌ها را مردم مراعات می‌کنند. ولی تجمعات به هر مناسبتی به مناسبت دینی، ملی و مسایل مهم که در کشور باشد، همیشه باید این را مراعات کنیم که در یک شرایط عادی نیستیم در یک شرایط کرونایی هستیم و باید مراقبت و مواظبت کنیم.

مخصوصاً ایامی که پیش رو داریم مخصوصاً ایام شهادت صدیقه کبری(ع) مردم نسبت به خاندان رسالت عشق می‌ورزند حق آنهاست اما در عین حال مراعات پروتکل‌ها هم وظیفه شرعی و ملی ماست و این همانی است که آن بزرگواران هم از ما همین را می‌خواهند این را باید کاملاً مراعات کنیم.

یک مساله‌ای که می‌خواهم عرض کنم نسبت به مساله واکسن است، معمولاً رسانه‌های ضدایرانی هر روزی یک بهانه‌ای پیدا می‌کنند خیلی هم پررو هستند، روی بهانه‌ای سوار می‌شوند و موج‌سواری می‌کنند و البته می‌فهمند که چه افتضاحی کردند و همه مردم می‌فهمند که اینها دروغ گفتند واقعیت‌ها را پشت و رو کردند و تحریف کردند اما پررویی ادامه دارد و دومرتبه موضوع دیگری را پیدا می‌کنند و روی آن موج سوار می‌شوند.

مدت‌ها شروع کردند که همه عالم و دنیا واکسن می‌زنند ایران چرا عقب است و چرا دنبال واکسن نیست و بررسی کردند که پول ندارد، یا دارد در بانک و منتقل نمی‌شود، نمی‌دانم منتقل می‌شود، اوفک اجازه نمی‌دهد و آمریکا اجازه می‌دهد. یک بساطی را به راه انداختند.

خواهش می‌کنم مردم عزیز توجه کنند، از همان روزها و ماه‌های اولیه یکی از مسایل مورد نظر ما واکسن بود. اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان از همان روزهای اول شروع کردند و تلاش می‌کنند، بر مبنای همین تأکید بود که خودمان باید به دنبال ساخت واکسن برویم و در عین حال همزمان به دنبال خرید برویم چون ممکن است 2 ماه زودتر و دیرتر به واکسن برسیم اگر واکسن مطمئنی در اختیار ما قرار گرفت به موقع خریداری و وارد کشور کنیم.

تمام این تبلیغاتی که می‌شود، تبلیغات نادرست و نارواست، اولاً ایران حتماً دنبال واکسن داخلی است و تأکید می‌کند چند شرکت دانش‌بنیان تلاش می‌کنند و ان‌شاء الله به مقصد می‌رسند اما همزمان برای خرید واکسن تلاش کرده ایم.

حتماً آمریکایی‌ها برای ما مشکل درست کردند، هیچ کس تردید نکند. نه تنها در واکسن و دارو و مواد غذایی، شما موردی پیدا نمی‌کنید که از خارج کشور خریداری کنیم و آنجا آثار خباثت و رذالت آمریکا را نبینیم، اصلاً مورد نمی‌بینیم.هر مورد خرید و صادرات، هر چه روی آن انگشت بگذارید، آنجا می‌بینید فعالیت خبیثانه و رذیلانه آمریکا آنجا است و نمی‌گذارند.

یعنی پول را آماده کردیم تا از بانکی بدهیم برای اینکه واکسن بخریم، پول آماده بود آنها گفتند نه، اول باید اوفک آمریکا اجازه رسمی بدهد تا او اجازه ندهد اصلاً پول قبول نمی‌کنیم. یعنی اینقدر اینها مردم را ترساندن حتی سازمان بهداشت جهانی و همه را.

از کشوری خواستیم که پول ما آنجاست، خواستیم پول را منتقل کنیم، آن کشور قبول کرده اوفک هم به ظاهر گفته اشکال ندارد اما بعد گفته حتماً باید بیاید در بانک آمریکایی و از بانک آمریکایی منتقل شود، چه کسی اعتماد می‌کند به شما آدم‌هایی که هیچ‌کجا نمی‌شود به شما اعتماد کرد، هر جا پول ما را پیدا کردید دزدیدید شما که در دزدی معروفید ما چه جور به دزد اعتماد کنیم. نگذاشتند.

راه‌های مختلف داشت. خودم در نامه به بانک مرکزی 2، 3 راه معمولی گفتم. بانک مرکزی رفت نگذاشتند، مردم فکر نکنند مشکل نداریم، اینکه مقام معظم رهبری فرمودند تحریم را بی‌اثر کنید، لحظه به لحظه این کار را می‌کنیم نه ساعتی. هر لحظه جنسی از کشور صادر می‌شود یا وارد کشور می‌شود، پولی منتقل می‌شود، شما بدانید آنجا ساعت‌ها جنگیده شده و با تحریم مبارزه شده یعنی رفتیم تحریم را بی‌اثر کنیم و بی‌اثر کردیم تا اینکه آن جنس وارد شده یا آن جنس صادر شده است.

این کاری بوده که از سال 97 تا حالا روزانه، ساعتی و لحظه‌ای، انجام می‌دهیم. اما با همه توان و تلاش الحمدالله اقدامات لازم برای تأمین اعتبار و انتقال انجام گرفته، هر کجا غیر کواکس جای دیگری هم اگر واکسنی مورد اعتماد باشد و وزارت بهداشت و درمان به ما بگوید این واکسن مورد اعتماد است، حتماً خریداری می کنیم پولش را تهیه و منتقل می‌کنیم به هر شرایطی که باشد اما آماده نیستیم که مردم کشور ما دوره آزمایشی یک واکسن غیرمعتبر را بگذرانند.

شرکتی رفته واکسنی درست کرده و می‌خواهد تمرین کند و دوره تست‌اش را بگذراند می‌خواهد در بعضی از کشورها ببرد و بگوید این 10 هزار تا یک میلیون را تزریق کردیم و چه شد و تا او برود تصحیح کند، همچون کاری وزارت بهداشت و درمان ما انجام نمی‌دهد ولی هر کجا شرکت و واکسن معتبر باشد، هم وسیله حمل و نقل و هم وسیله نگهداری‌اش را داریم و آن واکسن مقرر باشد زیر 4 درجه و 80 درجه باشد، در نقل و انتقال و نگهداری مشکل نداریم در خرید مشکل داریم اما از مشکل عبور می‌کنیم.

گاهی وقت‌ها در بعضی از رسانه‌ها می‌گویند نفهمیدیم مسوولین چه می‌گویند خلاصه تحریم مشکل برای واکسن هست یا نیست، بله تحریم مشکل است نه برای واکسن برای هر دارو، نه برای هر دارو برای هر چه که می‌خواهیم وارد کنیم، ولی از این مشکل عبور می‌کنیم.

روزانه عبور می‌کنیم و کیس با کیس عبور می‌کنیم. از مشکل عبور می‌کنیم و تحریم را بی‌اثر می‌کنیم هم در واردات و صادرات. با بقیه‌اش کاری ندارم، می‌گویند FATF موثر است و نیست با آنها کاری ندارم وارد بحث FATF نمی‌شویم دولت 4 لایحه دارد، 2 لایحه‌اش تصویب شده است و 2 لایحه‌اش مانده است که هم دولت و مجلس تصویب کردند، در مسیر است و دلمان می‌خواهد هر چه سریع‌تر 2 لایحه تصویب شود و FATF مقوله دیگری است و سر جای خودش باید بحث شود.

مردم بدانند در همه اینها مشکلات داریم اما این مشکلات مانع از فعالیت ما نیست مانع از اقدامات ما نیست. ممکن است چیزی گرانتر در بیاید و با تأخیر انجام بگیرد اما حتماً این کار انجام خواهد شد.

نکته دیگر که البته الان زود است اما اشاره می‌کنم. وزارت بهداشت و درمان، خود نمکی مراقبت کنند. آن روزی که واکسنی را خریدیم و وارد کشور شد، آن روز خواهش می‌کنم به دقت به مردم گزارش داده شود، چند واکسن وارد شده و به چه افرادی تزریق شده است.

چون آن وقت بازی دیگری شروع می‌شود که واکسن آوردند، به اینها تزریق کردند به آنها تزریق نکردند، آنها چه شد و اینها چه جوری شد، این واکسن چه شد از بازار آزاد سر درآورد و داستان‌ها شروع می‌شود، خواهش می‌کنم همانی که وزارت بهداشت و درمان کاملاً برنامه دارد که واکسن وارد شود، اولویت‌ها برای تزریق واکسن و واکسیناسیون مشخص است آنهایی که بیماری زمینه‌ای دارند و سنشان بالا است اینها اولویت‌های ما است و مشخص است، باید دقیق مشخص شود و روزانه به مردم کاملاً توضیح داده شود و واضح و روشن باشد چون دشمنان ما هر روز دنبال این هستند که بهانه پیدا کنند و از این مسایل سوء استفاده کنند.

در شرایطیی هستیم که در این شرایط یکی از مسایل مهم ما فصل زمستان است، از نظر بیماری، شرایطی که فصل دارد و از آن که بگذریم، وارونگی هواست و می‌تواند مؤثر باشد، ذرات معلق می‌تواند تأثیرگذار باشد در نقل و انتقال و هم می‌تواند در سیستم ایمنی بدن، تأثیر سوء بگذارد بنابراین برای ما مهم است نسبت به آلودگی هوا حساس باشیم، قانون و مقررات داریم و طبق قانون عمل می‌شود و استانداران مسوولیت دارند برخی از موارد هم مورد تأکید بوده که امروز در جلسه مورد تصویب و تأکید قرار گرفته که ان‌شاء الله در این ایام به طور دقیق مقررات ما اجرا و پیاده شود.

در اینجا می‌خواهم این نکته را تأکید کنم که همه ما می‌دانیم پاندمی کرونا یک بیماری عادی و معمولی نبود و نیست یک بیماری بود که در تمام ابعاد مختلف زندگی اجتماعی تأثیرگذاشت در مسایل فرهنگی و ورزشی، اقتصادی، علمی، آموزش و پرورش و دانشگاه، کسب و کار و صادرات و واردات همه جا اثرگذاشت در دنیا هم اینجور بود و بعضی کشورها شدت داشت و بعضی‌ها کمتر بود همه جا وجود داشت و بنابراین باید تأثیر این بیماری را کاهش دهیم و کنترل کنیم، نیاز به هماهنگی و همکاری همه جانبه دارد، امروز بسیار خوشحالیم که همه دست به دست هم دادند، یعنی نیروهای مسلح، بسیج و سپاه و هلال احمر و نیروی انتظامی و صدا و سیما و قوای سه‌گانه و در رأس همه کادر درمان، قرارگاه، همه دست به دست هم دادند و همه تلاش می‌کنند، از محله گرفته تا خیابان، از شب تا روز همه تلاش می‌کنند و تنها این هماهنگی و همکاری و یکصدایی است و هم‌افزایی است که ما را به نتیجه می‌رساند و الا این بیماری، بیماری خاصی است و مشکلات فراوانی را درست می‌کند.

الحمدالله بخش اقتصاد و بخش‌های دیگر هم همه تلاش می‌کنند که بتوانیم هم معیشت  و هم زندگی مردم و هم نیازمندی‌های ضروری مردم، هم شرکت های دانش‌بنیان برای نیازمندی‌های که در بخش بهداشت و درمان داریم که تلاش می‌کنند و هم در اینکه سبک زندگی تغییر کرده که بخشی از این تغییر دائمی خواهد بود.

بخشی از این تغییر از بین می‌رود و تغییر می‌کند، اساساً سبک زندگی در بهداشت، یک تأثیرگذاری دائمی است و این بیماری باعث شد که مردم یک توجه ویژه‌ای به بهداشت پیدا کردند، ان‌شاء الله پایدار است و باقی می‌ماند این بیماری باعث شد که ما به فضای دیجیتال بیشتر تکیه کنیم که این دائمی است برای همیشه باقی می‌ماند. باید دولت را الکترونیکی کنیم و اقتصاد، دیجیتالی باشد و برای اینکه بخواهیم خدمات‌مان را اخذ کنیم باید ارتباط چهره به چهره کم شود. باید بتوانیم خدمات را بدون اینکه خودمان حضور پیدا کنیم  دریافت کنیم. در خود بهداشت و درمان هم همین‌ کار انجام می‌شود و با پرونده الکترونیکی سلامت این کار انجام می‌گیرد.

بنابراین برخی از این موارد دائمی است و ادامه پیدا می‌کند. برخی‌ها موقت است ولی این تغییر سبک زندگی را برای ماه‌های پیش رو باید حتماً با همین شدت و حدت ادامه دهیم.

نکته دوم این است که این ویروس که تقریباً از عمرش در دنیا از یکسال هم گذشته و در کشور ما هم از 10 ماه گذشته متأسفانه ضعیف نشده است که بگوییم این ویروس از بین می‌رود و تمام می‌شود این ویروس هست و گاهی هم جهش‌هایی پیدا کرده، پس ویروس وجود دارد.

باید تلاش کنیم مسیر ابتلاء و فوت نزولی شود که الحمدالله این کار می‌شود ولی نباید تبدیل به عادی‌انگاری شود و به محض اینکه شرایط مقداری آرام شود، ما هم احتیاط‌ها را کنار بگذاریم، پروتکل‌ها را کنار بگذاریم، 2 هفته بعد باز مبتلا می‌شویم و باز همین بساط پیش می‌آید باید ادامه دهیم و همان کاری که شروع کردیم برای همه پروتکل‌های بهداشتی که تا حالا دنبالش بودیم و اجرا کردیم.

نکته دیگری که می‌خواهم اضافه کنم اینکه در این روزها خیلی بحث می‌شود که در اروپا این ویروس جهش پیدا کرده و این وارد کشور شد، نشد، می‌شود یا نمی‌شود. از مردم خواهش می‌کنم ما باید تلاش کنیم که وارد نشود ولی فرض بگیریم وارد شود، راه درمان همانی است که تا حالا داشتیم. یعنی برای آن ویروس هم باز فاصله‌گذاری می‌خواهد. تمام پروتکل‌هایی که اجرا کردیم این پروتکل‌ها را دقیق‌تر، بیشتر و راه دیگری ندارد.

کار دیگری نمی‌توانیم بکنیم. اول باید پیشگیری کنیم ولی اگر یک وقت با این مشکل مواجه شدیم راهش این است که با ماسک و فاصله گذاری، عدم تجمع و برخورد با متخلفین راهی است که تا حالا انجام دادیم و باید ادامه دهیم.

2 نکته را می‌خواهم اضافه کنم و عرضم را تمام کنم. یکی اینکه امید ما به آینده باید تقویت شود، یعنی نباید مردم را مأیوس کنیم و ناامید کنیم. بشر بر این ویروس پیروز می‌شود و یک واکسن مطمئن می‌آید، از این شرایط عبور می‌کنیم. ممکن است 3 الی 6 ماه دیگر. پس امید به آینده باید مد نظر ما باشد و حتماً یک روزی به واکسن با کیفیت داخلی یا خارجی می‌رسیم و این ویروس مهار می‌شود.

نکته دوم افزایش فعالیت اقتصادی و کار و تولید است، حتی در بخش آموزش، تلاش در فضای مجازی می‌شود و فعلا چاره‌ای نداریم و ممکن است در آینده شرایط حضوری امکان‌پذیر باشد ولی فعلا‌ً ًبه صورت فضای مجازی است.

اما فعالیت اقتصادی ما کار و تولید باید به سرعت ادامه پیدا کند در کنارش حوزه بهداشت و درمان ما هم تقویت شود هم از لحاظ تجهیزات که بحمدالله آماده می‌شود و هم از لحاظ استخدام پرستار که این کار انجام می‌شود و هم از لحاظ اینکه بتوانیم مشکلات کادر درمان را حل کنیم که الحمدالله قدم به قدم مشکلات مرتفع می‌شود، تقویت کادر درمان و فعالیت اقتصادی باید به عنوان 2 اصل و 2 موضوع مهم مورد نظر ما باشد تا ان‌شاء الله از این ایام سخت به سلامت عبور کنیم، ان‌شاء الله.

عناوین برگزیده