به گزارش می متالز، نائب رییس هیات مدیره سازمان بورس در برنامه تلویزیونی «عصر سهامداری» در خصوص ضرورت ورود آگاهانه به بازارسرمایه تصریح کرد: داشتن دانش و آگاهی لازمه سرمایهگذاری در انواع بازارهای مالی است و از آنجا که بازارسرمایه دارای پیچیدگیهای زیادی است، آموزش مفاهیم کلیدی این بازار و و نحوه حضور در آن، لازمه کسب بازده مناسب و ریسک کمتر است.
احمد جاویدی افزود: بازارسرمایه جزو بازارهایی است که سرمایهگذار مشارکت مستقیم در تولید و صنعت و پیشبرد طرحهای سرمایه ای کشور دارد که نتیجه آن مشارکت مستقیم هر سرمایهگذار در رشد اقتصادی کشور و در نهایت رفاه عمومی است، بنابراین سرمایه گذاری در این بازار از اهمیت و جایگاه بالاتری برخوردار است.
نائب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در بررسی وضعیت و جایگاه بازارسرمایه کشور در مقایسه با بازارهای کشورهای پیشرفته گفت: شاید به لحاظ تکنیکی با بازارهای مالی کشورهای پیشرفته فاصله زیادی داشته باشیم، زیرا این کشورها تجربه و ابزارهای بیشتری در این حوزه دارند، اما میتوان گفت که بازار ما از چند منظر، بازاری منحصر به فرد در دنیاست. از نظر میزان مشارکتکننده در این بازار کشور ما یکی از بینظیرترین کشورهای دنیاست؛ به طوریکه حدود ۲۱ میلیون نفر سهامدار به طور مستقیم در این بازار حضور دارند و فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: با آزادسازی سهام عدالت، از حدود ۴۸ میلیون نفر دارنده سهام عدالت تعداد ۲۰ میلیون نفر وارد بازار سرمایه شده و می توانند سهام خود را خرید و فروش کنند. جذابیت بازار در سال ۱۳۹۹، اتفاقی مهم است که اگر به طور هدفمند به سمت پروژههای تولیدی کشور هدایت شود قطعا نقش قابل توجهی در رشد و آبادانی کشور خواهد داشت.
جاویدی در بررسی میزان موفقیت ابزارهای مالی کشور بیان کرد: ابزارهایی که متکی بر عقود شرعی و منابع فقهی در کشور هستند متنوع تر از دیگر کشورهای اسلامی اند. البته در بعضی از ابزارها مانند ابزارهای مدیریت ریسک فاصله زیادی با بازارهای مالی پیشرفته داریم و هنوز به توسعه لازم در این ابزارها نرسیدیم، هرچند که ابزارهای کنونی پاسخگوی نیازهای کشور ما است. در مجموع می توان گفت بازار سرمایه کشور عملکرد مناسبی داشته است.
وی به سرمایهگذاران فعال در بازارسرمایه توصیه کرد: همانطور که اشاره کردم، سرمایه گذاران حتما با آگاهی کامل وارد این بازار شوند. در حال حاضر سایت ها و کانال های مراجع رسمی مانند سایت های شرکت بورس تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران، شرکت اطلاع رسانی بورس و اوراق بهادار برخی از این مجاری برای ارائه مطالب آموزشی هستند که سرمایه گذاران می توانند به آنها مراجعه کنند. ضروری است افراد از حضور و معامله بر اساس سیگنال های تلگرامی و فضای مجازی پرهیز کنند.