به گزارش می متالز، شاهین کُرد اظهار کرد: طرحهای پژوهشی میدانمحور در فاز اول ۹ میدان شرکت ملی نفت ایران در گستره عملیاتی شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب، نفت و گاز اروندان، نفت فلات قاره و نفت مناطق مرکزی اجرا شد که ۶ میدان مربوط به مناطق نفتخیز جنوب بوده است.
وی افزود: به این ترتیب مطالعات پژوهشی میادین اهواز و بیبیحکیمه به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان کرنج به دانشگاه آزاد اسلامی، میدان کوپال به دانشگاه صنعتی شریف، میدان منصوری به دانشگاه شیراز و میدان گچساران به دانشگاه صنعت نفت واگذار شد.
کُرد اظهار کرد: در مرحله دوم واگذاری طرحهای پژوهشی میدانمحور به دانشگاهها، در سال۹۹ تعداد ۱۳ قرارداد پژوهشی دیگر امضا شد که از بین آنها، میادین رگسفید، مسجدسلیمان، بینک و مارون (مخزن بنگستان) در گستره عملیاتی مناطق نفتخیز جنوب قرار دارد. وی ادامه داد: میدان رگسفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد و میدان مارون به دانشگاه صنعتی اصفهان واگذار شده است. کُرد با بیان اینکه حجم نفت درجای اولیه این ۱۰ میدان حدود ۶۰ درصد حجم کل نفت درجای اولیه میدانهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: افزایش تنها یک درصد ضریب بازیافت از این میادین، درآمدزایی قابلتوجهی برای کشور به همراه خواهد داشت.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب درباره اهداف اجرای این طرحها توضیح داد: واگذاری این طرحها به مراکز دانشگاهی/تحقیقاتی کشور با هدف انتقال و توسعه فناوری بخش بالادست شامل بهبود تولید و ازدیاد برداشت از میدان نفتی و گازی صورت پذیرفته و دانشگاهها و مراکز پژوهشی طرف قرارداد باید با اتخاذ رویکرد پژوهشی و مبتنی بر فناوریهای روز جهانی، فعالیتهای لازم برای افزایش ضریب برداشت و بهبود تولید از میادین مربوطه را در بازه زمانی ۱۰ ساله راهبری کنند.
کُرد گفت: هر کدام از قراردادها شامل ۵ بسته کاری است که تاکنون بسته کاری اول ۶ میدانی که در مرحله نخست واگذار شده اتمام یافته است و بسته کاری دوم آنها درحال انجام است. همچنین برنامهریزی برای انجام بستههای کاری دوم و سوم بهطور موازی درحال انجام است و در میدان کوپال نیز بسته کاری سوم شروع شده است.