به گزارش می متالز، نصرالله پژمانفر در توضیح دیدگاه کمیسیون اصل 90 مجلس به لایحه بودجه 1400 که گزارش آن امروز در صحن علنی قرائت شد، گفت: از آنجا که "ماموریت کمیسیون اصل 90 بررسی و رسیدگی به طرز کار در رابطه با تنظیم لایحه بودجه است" لذا ما طرز کار سازمان برنامه و بودجه را کاملا غلط دیده و به همین دلیل لایحه بودجه را فاقد وجاهت قانونی دانسته و مطابق بررسیهای کارشناسی انجام شده در حوزه "طرز کار" این لایحه قابلیت اجرا ندارد و از نظر کمیسیون رد است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به دلایل، مخالفت کمیسیون متبوعش با لایحه بودجه 1400 اشاره کرد، افزود: ابتدا اینکه لایحه بودجه هیچ تناسبی با سیاستهای ابلاغی مرتبط با موضوع اصلاح ساختار بودجه ندارد و با بندهای 6 و 7 و 8، کاملا مغایرت دارد. دوم مغایرت این لایحه با برنامه ششم توسعه است چراکه در تنظیم لایحه بودجه به سیاستهای برنامه توسعه توجهی نشده است، سوم پیشبینی درآمدهای غیرواقعی و مصارف مازاد است چراکه افزایش مصارف تا این حد نسبت به سال گذشته، هیچ توجیهی ندارد. چهارم عدم پیشبینی درآمدهایی است که میتوانست بخشی از بودجه را تامین کند و... لذا این موارد ازجمله علل مخالفت کمیسیون اصل 90 با لایحه بودجه 1400 به شمار میروند که ما بهصورت تفصیلی این دلایل را تشریح کرده لذا این بودجه را غیراجرایی و غیر عملیاتی میدانیم.
از آنجا که "ماموریت کمیسیون اصل 90 بررسی و رسیدگی به طرز کار در رابطه با تنظیم لایحه بودجه است" لذا ما طرز کار سازمان برنامه و بودجه را کاملا غلط دیده و به همین دلیل لایحه بودجه را فاقد وجاهت قانونی دانسته و مطابق بررسیهای کارشناسی انجام شده در حوزه "طرز کار" این لایحه قابلیت اجرا ندارد و از نظر کمیسیون رد است
به گفته وی کمیسیون اصل 90 به اجماع رسیده است که لایحه بودجه سال 1400قابلیت اجرا ندارد لذا کلیات بودجه را از لحاظ "بررسی طرز کار" رد کرد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون پیشنهاد انجام اصلاحاتی را در لایحه داده است، اظهار کرد: برخی از نمایندگان معتقدند؛ بهتر است این اصلاحات را مجلس انجام دهد اما نمایندگان کمیسیون اصل 90 میگویند؛ این اصلاحات را باید دولت انجام دهد چراکه اصلاحات مجلس جزئی خواهد بود اما لایحه به اصلاحات اساسی نیاز دارد بنابراین طبق قانونی اساسی این اصلاحات باید ازسوی دولت انجام و به صورت لایحه به مجلس مجددا ارجاع شود لذا نظر کمیسیون این است که کلیات لایحه بودجه در صحن علنی رد شود تا دولت اصلاحات لازم را برروی آن انجام دهد تا کشور کمتر با تلاطم مواجه شود.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حالی دولت فروش 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت را در لایحه پیشبینی کرده است که نمیتواند بر روی فروش بیش از یک میلیون بشکه نفت حساب باز کند بنابراین آنچه دولت بر روی آن حساب باز کرده یک درآمد کاذب، غیرواقعی و غیرقابل تحقق است و اگر هم تحقق پیدا کند مطابق وظایف قانونی باید آن را در اختیار صندوق قرار دهد و دولت اجازه استفاده از آن فروش مازاد را ندارد.