به گزارش می متالز، درحالیکه مقررات قرنطینه بهمنظور مقابله با شیوع ویروس کرونا سبب فلج شدن فعالیتهای اقتصادی و کاهش تقاضای جهانی برای نفت شده است، قیمت نفت در بازارهای جهانی روز پنجشنبه شاهد اندکی افزایش بود اما سال ۲۰۲۰ را با بیش از بیست درصد افت به پایان برد.
این در حالی است که به دلیل کاهش تولید توسط تولیدکنندگان بزرگ، قیمت نفت برنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا نسبت به رقمهای ثبتشده در ماه آوریل دو برابر شده است.
خبرها در مورد توزیع واکسن کرونا نیز به ترمیم قیمت نفت در سهماهه پایانی سال کمک کرد و موجب شد تا قیمت نفت به بالاترین رقم در طی حدود ۱۰ ماه گذشته برسد.
در پایان آخرین روز معاملات سال ۲۰۲۰، قیمت نفت برنت با ۱۷ سنت افزایش به ۵۱ دلار و ۸۰ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز در پایان معاملات روز گذشته با ۱۲ سنت رشد به ۴۸ دلار و ۵۲ سنت رسید. قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا در سال گذشته میلادی به ترتیب شاهد ۲۱.۵ و ۲۰.۵ درصد کاهش بود.
پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در سال گذشته و وقوع جنگ قیمت بین عربستان و روسیه قیمت نفت در ماه آوریل به کف خود رسید. در این سال همچنین برای اولین بار قیمت نفت خام آمریکا به منفی ۴۰ دلار و ۳۲ سنت رسید و نفت برنت رقم ۱۵ دلار و ۹۸ سنت را تجربه کرد که از سال ۱۹۹۹ میلادی تاکنون بیسابقه بود.
اما از ماه آوریل به بعد قیمتها شروع به ترمیم کرد و با اعلام تولید واکسن کرونا رشد قیمت شتاب بیشتری به خود گرفت.
جان کیلداف، تحلیلگر بازار نفت در موسسه اگین کپیتال گفت: «نیمه نخست سال به دلیل کاهش شدید قیمتها و سپسترمیم قابلتوجهی که داشت قابلتوجه و بیسابقه بود.»
هرچند قیمتها در طی دو ماه گذشته روندی رو به رشد داشته، اما برقراری مقررات جدید قرنطینه و کشف نوع جدید ویروس کرونا سبب شده تا بار دیگر چشماندازترمیم تقاضای جهانی نفت آسیب جدی ببیند. نظرسنجی جدید رویترز نشان میدهد که به اعتقاد تحلیلگران قیمت نفت در سال ۲۰۲۱ رشد چندان زیادی نخواهد داشت.