تاریخ: ۱۳ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۵۶
بازدید: ۳۳۳
کد خبر: ۱۵۲۳۴۹
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

تاثیر منفی کرونا بر بازار خودروی فرانسه

می متالز - تعطیلی مراکز فروش و کارخانه‌ها در اولین قرنطینه در بهار امسال و نگرش انتظاری مصرف‌کننده در برابر بحران اقتصادی، باعث شد که بازار خودرو در فرانسه هیچ رونقی نداشته باشد.بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، اوضاع و شرایط اقتصادی و به پیروی از آن، بازار خودرو را آنچنان بی رونق کرده است که چنین پدیده‌ای در فرانسه از سال ۱۹۷۵ تاکنون سابقه نداشته است.
تاثیر منفی کرونا بر بازار خودروی فرانسه

به گزارش می متالز، بیماری همه گیر ویروس کرونا آنچنان بر بازار خودروی فرانسه اثر منفی گذاشته است که سال ۲۰۲۰ از نظر بی رونقی شبیه سالی بود که در این کشور رنو ۵ و پژو ۴۰۵ تولید می‌شد. در سال ۲۰۲۰ تنها یک میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه خودروی نو تولید شد.  تعطیلی مراکز فروش و کارخانه‌ها در اولین قرنطینه در بهار امسال و نگرش انتظاری مصرف‌کننده در برابر بحران اقتصادی باعث شد که بازار خودرو امسال در فرانسه هیچ رونقی نداشته باشد. بر اساس ارقام منتشر شده توسط انجمن شرکت‌های خودروسازی فرانسه که روز جمعه منتشر شد، ثبت پلاک خودرو‌های نو شخصی، فروش خودرو‌های نو شخصی، در سالی که رو به پایان است در مقیاس سالانه، یعنی ‌نسبت ‌به همین مدت زمان در ‌سال ‌گذشته، ۵/ ۲۵ درصد سقوط کرد.حال آنکه در همین خصوص حدود ۲/ ۲ میلیون خودروی جدید در سال ۲۰۱۹ در جاده‌ها قرار گرفتند. بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسه حتی در بحران‌های دهه ۱۹۹۰ یا ۲۰۰۰، میزان فروش خودرو به زیر ۷/ ۱ میلیون دستگاه نرسیده بود. قبل از بهبود نسبی اوضاع و شرایط در تابستان و اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای دوم برای مهار بیماری همه‌گیر ویروس کرونا در فرانسه تحویل خودرو به مشتریان در ماه مارس ۷۲ درصد و در آوریل ۸/ ۸۸ درصد سقوط کرد. در ماه دسامبر، تعداد ثبت پلاک خودرو‌های نو شخصی، فروش خودرو‌های نو شخصی، به ۱۸۶هزار دستگاه رسید که ۸/ ۱۱درصد کاهش نسبت به دسامبر ۲۰۱۹ نشان می‌دهد.در طول سال ۲۰۲۰، گروه خودروسازی پ. اس. آ،

«‌‌PSA Peugeot ‎‎Citroën‌‌»‌، تولید‌کننده برند‌های پژو، سیتروئن، دی‌اس و اوپل که بزرگ‌ترین شرکت خودروسازی فرانسه به حساب می‌آید و شرکت خودروسازی رنو بهتر توانستند در این سال در مقابل کسادی بازار مقاومت کنند. اما فروش این دو شرکت بزرگ خودروسازی نیز به ترتیب 1/ 25 و 9/ 24 درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش یافت.در گروه خودروسازی پ. اس. آ، برند‌های پژو 5/ 20 درصد و برند دی اس 4/ 17 درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش فروش داشته‌اند.  برند‌های سیتروئن و اوپل نیز در امسال نسبت به سال گذشته به ترتیب 8/ 30 درصد و 5/ 34 درصد کاهش فروش داشته‌اند. این کاهش فروش‌ها در قصد این گروه برای ادغام با شرکت فیات کرایسلر اثر منفی می‌گذارد. سال ۲۰۲۰ برای شرکت خودروسازی فیات-کرایسلر نیز بدبیاری داشته است، اما شرکت خودروسازی تویوتا ژاپن تا حدودی توانسته است در مقابل بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه‌گیر ویروس کرونا ، مقاومت کند. در شرکت خودروسازی رنو، برند لوزانژ طی امسال نسبت سال گذشته 7/ 22 درصد کاهش فروش داشته است. برند ارزان قیمت داچیا نیز طی امسال نسبت به سال گذشته 1/ 30 درصد کاهش فروش داشته است.برند اسپورت آلپین این شرکت حتی 1/ 77 درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش فروش داشته‌است.تولیدکنندگان خارجی نیز امسال از این نظر وضع خوبی نداشته‌اند  به‌طوری که می‌توان گفت این شرکت‌ها به‌طور میانگین در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود 1/ 26درصد کاهش فروش خودرو‌های نو شخصی داشته‌اند. گروه خودروسازی فیات کرایسلر که قرار است به زودی با گروه خودروسازی پ.‌اس.‌آ، یک گروه بزرگ‌تر خودروسازی با ‌‌سرمایه‌گذاری مشترک تشکیل ‌دهند طی امسال فروش‌اش 5/ 41 درصد کاهش داشته است. اگر این ادغام میان این دو شرکت انجام گیرد این گروه به چهارمین شرکت بزرگ خودروسازی بزرگ جهان تبدیل می‌شود.

عناوین برگزیده