تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۲:۰۲
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۱۵۳۵۰۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بررسی تکنیکال شاخص صنعت سیمان

نما به نما تا رشد قیمت

می متالز - شاخص صنعت سیمان، در چهار هفته گذشته با حدود ۴ درصد افزایش از محدوده ۹ هزار و ۶۰۰ واحد به محدوده ۱۰ هزار واحد رسید. اگرچه این صنعت از ۳۸ روز کاری قبل روند صعودی کوتاه‌مدت تشکیل داده بود ولی با ریزش‌های چند روز اخیر، این روند را به سمت پایین شکست تا سرمایه گذاران این صنعت را دچار ترس کند و معامله‌گرانی که به این صنعت اعتقاد چندانی نداشتند را به‌عنوان عرضه‌کننده وارد بازار کرد.
نما به نما تا رشد قیمت

به گزارش می متالز، با توجه به نزولی بودن روند میان‌مدت و همچنین شکسته شدن روند صعودی کوتاه‌مدت، انتظار می‌رود در هفته‌های آینده کاهش قیمت‌ها در قالب پرده اول از سناریوی کاهشی و با هدف ۸ هزار و ۳۰۰ واحد ادامه پیدا کند. البته با برخورد به این محدوده قیمتی یا حتی از محدوده‌های فعلی می‌توان امید به افزایش قیمت‌ها را داشت که این موضوع با محاسبات آماری از احتمال کمی برخوردار است. با توجه به شرایط بازار و عرضه‌های هیجانی، حرکت در مدار ریزش قیمت‌ها در قالب پرده دوم نیز دور از ذهن نیست. در مرحله دوم می‌توان انتظار داشت شاخص صنعت سیمان تا محدوده‌های ۶ هزار واحد که هدف پرده دوم از سناریوی کاهشی است، ریزش داشته باشد. در این پرد، ممکن است، محدوده‌های ۷ هزار و ۵۰۰ واحد و ۶ هزار و ۸۵۰ واحد، به‌عنوان حمایت نقش خوبی ایفا کنند. احتمال دارد با خبری غیرمنتظره یا تصمیم اقتصادی کلانی که به ضرر بازار سرمایه یا این صنعت باشد، پرده سوم که با فروش هیجانی بسیار زیادی همراه است، اتفاق بیفتد. در این مرحله شاخص صنعت سیمان ممکن است تا سطوح ۴ هزار و ۸۰۰ واحد نیز ریزش داشته باشد که محدوده حمایتی بسیار قدرتمند ۵ هزار و ۲۵۰ واحد، می‌تواند از رسیدن به این هدف جلوگیری کند. فعلا احتمال ریزش قیمت‌ها در قالب پرده سوم کم است. پرده چهارم از سناریوی کاهشی به سطوح کمتر از ۴ هزار و ۸۰۰ واحد برای شاخص می‌پردازد که در حال حاضر نمی‌توان در مورد آن اظهار نظر کرد.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن، احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

اگرچه نشانه‌های نزولی در نمودار شاخص صنعت سیمان بیشتر از نشانه‌های صعودی است ولی هنوز شاخص در صنعت سیمان ممکن است با برخورد به حمایت ۹ هزار و ۴۰۰ واحد یا بعد از مرحله اول از سناریوی کاهشی به مدار صعودی برگردد. به هر ترتیب افزایش قیمت‌ها می‌تواند در سه مرحله اتفاق بیفتد. در پرده اول از سناریوی افزایشی، شاخص صنعت سیمان با گذر از محدوده مقاومتی ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد به هدف ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحد می‌رسد. با گذر شاخص از این سطح می‌توان امیدوار بود صنعت سیمان به اعداد بالاتری برسد. با افزایش تقاضا، فاز دوم افزایش قیمت‌ها در صنعت سیمان شروع خواهد شد. در این پرده، شاخص صنعت سیمان به دنبال فتح قله قبلی و رسیدن به محدوده‌های ۱۴ هزار واحد بود. بسیاری از خریداران امروز بازار با رسیدن شاخص صنعت سیمان به این محدوده به دسته فروشندگان ملحق خواهند شد. منطقه ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد به‌عنوان مقاومتی قدرتمند می‌تواند مانع رسیدن شاخص به سقف قبلی شود. مسیر رسیدن به این محدوده بسیار دشوار است و در محاسبات آماری و با توجه به وضعیت نمودار، عبور از محدوده ۱۴ هزار واحد احتمال کمی دارد ولی در صورت افزایش تقاضا در این محدوده، پرده سوم از سناریوی افزایشی با هدف ۲۰ هزار واحد آغاز می‌شود. در این مسیر سطوح مقاومتی ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد و ۱۷ هزار و۵۰۰ واحد، می‌توانند مانع افزایش قیمت‌ها شوند. توجه داشته باشید که در صورت رسیدن شاخص صنعت سیمان به پرده سوم از سناریوی افزایشی، این مسیر برای اولین بار در تاریخ این صنعت طی می‌شود، بنابراین سطوح مقاومتی که تعریف می‌شود با محاسبات خاص تکنیکالی و آماری به دست می‌آیند و ممکن است قدرت لازم برای مقاومت در برابر افزایش قیمت‌ها را نداشته باشند. پرده چهارم به محدوده‌های بیش از ۲۰ هزار واحد اختصاص دارد که فعلا رسیدن به آن محدوده‌ها بعید به نظر می‌رسد.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی محدوده‌‌های مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

شکور علیشاهی / تحلیلگر بازار سرمایه

عناوین برگزیده