به گزارش می متالز، مسوول آزمایشگاه شیمی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق با بیان اینکه آزمایشگاه شیمی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق از سال 1371 راهاندازی شده، گفت: این بخش در این بازه زمانی فراز و فرودهای فراوان داشته و طی سالهای فعالیت این آزمایشگاه شاهد تغییر امکانات و دستگاهها، روشها و کاربرد آنالیز نمونهها بودهایم اما آنچه در این سالها تقریبا ثابت مانده، سخت کوشی و مسوولیتپذیری نیروی انسانی آزمایشگاه است.
به گفته سحرناز تاجبخش، مشکلات مربوط به تامین تجهیزات و امکانات، تهیه مواد آزمایشگاهی و اطمینان به قابل قبول بودن آنها، توجه به صحت و دقت آنالیزها در حد امکان، بخشی از تلاش های فنی همکاران این مجموعه است، اما آنچه این تلاش را متمایز میکند همکاری، پشتیبانی و درک متقابل از شرایط یکدیگر در زمانهای پرکار و پردغدغه است.
وی با تاکید بر اینکه تعداد نیروهای این آزمایشگاه تنها سه نفر است، افزود: خوشبختانه این آزمایشگاه توانسته علیرغم نیروی انسانی کم اما متعهد، در سالهای متمادی خدمت خود نه تنها به خدمات درخواست شده پاسخ بدهد بلکه در کنار آن به آموزش و انجام فعالیتهای پژوهشی نیز اقدام کند.
مسوول آزمایشگاه شیمی ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق تصریح کرد: کارشناسان این بخش با برنامهریزی و هماهنگی قادر بودهاند کلیه امور مربوط به آزمایشگاه را شامل پذیرش نمونه و ارسال به نمونهکوبی، محلولسازی و آنالیز نمونه به روشهای گوناگون، تکرار آنالیز در صورت نیاز، تهیه محلولهای واکنشگر و استانداردها، محاسبات مرتبط و در نهایت تهیه گزارش هر درخواست و تحویل به درخواستکننده انجام دهند.
تاجبخش خاطرنشان کرد: افزایش نیروی کار جوان و کارآمد، در کنار استفاده از تجهیزات و دستگاههای به روز از مهمترین اقداماتی است که این آزمایشگاه در آینده به آن نیاز خواهد داشت.
شایان ذکر است؛ در نگاهی به فعالیت ده سال اخیر این آزمایشگاه (از 1389 تا 1399)، بالاترین آمار آنالیز نمونه مربوط به سالهای 96 و 97 است (به ترتیب 3908 و 3528 آنالیز بدون نمونههای تکراری) و در سال 1399نیز علیرغم تغییر شرایط کار در زمان گسترده شدن ویروس کرونا و محدودیتهای تردد و حضور افراد، فعالیتهای این آزمایشگاه به جای خود باقی مانده و آمار قابل قبول نمونهها تا دی ماه سال جاری حکایت از همین مطلب دارد (1897 آنالیز بدون نمونه های تکراری تا آخر آذر ماه). به نظر میرسد مجموعههایی با برنامهریزی و آینده نگری و همچنین حضور نیروی انسانی مسوولیتپذیر و متعهد، در شرایط بحرانی بهتر پاسخگو خواهند بود.