به گزارش می متالز، جلسه شورای فنی استان سیستان و بلوچستان ظهر امروز به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و با حضور کیان پور معاون وزیر و مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک کشور و سایر اعضای این شورا با دستور کار بررسی چگونگی نحوه کنترل کیفیت پروژههای عمرانی استان در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.
منصور بیجار در این جلسه اظهار داشت: در چند سال اخیر با حمایتهای رهبر معظم انقلاب و تعریف دو کلید واژه "تنگه احد و گنج پنهان" به ترتیب برای "منطقه سیستان و سواحل مکران" و توجه دولت به سیستان و بلوچستان اتفاقات بسیار خوبی در استان رخ داد که ماحصل آن این است که در حال حاضر استان به یک کارگاه عمرانی در همه حوزهها تبدیل شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: مگاپروژه راهآهن چابهار- زاهدان و ادامه آن به «میلک» در هشت قطعه با 45 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست که بر اساس برنامهریزی انجام شده تا پایان سال ارتباط زاهدان به خاش برقرار خواهد شد و براساس برنامهریزیها تا پایان سال 1400 کل این پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: 350 کیلومتر پروژه در حوزه تکمیل بزرگراهها در قراردادهای مختلف، از چابهار تا میلک و از زاهدان به نهبندان و کریدورهای شرقی و غربی زاهدان به بم و همچنین چابهار تا جاسک در حال فعالیت است که امیدواریم تا پایان دولت حدود 100 کیلومتر آن را به بهرهبرداری برسانیم. در بحث پوشش راههای روستایی یک هزار و 500 کیلومتر راه روستایی اجرا شده و با برنامهریزیهای انجام شده، امیدواریم بتوانیم حدود یک هزار کیلومتر را تا پایان دولت تکمیل کنیم.
بیجار افزود: در بحث آبرسانی برای تکمیل شبکههای آبرسانی روستایی تنها بیش از یک هزار و 115 میلیارد تومان منابع از محل منابع استانی و منابع ملی و از طریق ماده 56 و همچنین کمک برخی از نهادها اختصاص داده شده است. در بحث تکمیل شبکه سدهای بزرگ استان و شبکههای پایین دست آنها پروژههای بزرگی در حال اجراست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در بحث گازرسانی، در پروژه شبکههای گازرسانی داخل شهری و خطوط بین شهری فعالیت بسیار خوبی انجام گرفته و گازرسانی به شهر زاهدان که در چند سال گذشته انجام شد در طی یک سال و نیم فعالیت در حوزه شبکه داخلی شهر زاهدان بیش از هفت هزار و 200 هکتار انجام شده که تا پایان سال کامل خواهد شد.
وی گفت: شبکه داخلی گازرسانی به شهرهای زابل، خاش، محمدان، بمپور و دلگان نیز در برنامهریزی انجام شده تا پایان سال به اتمام خواهند رسید. بیش از 170 پروژه در حوزه بهداشت و درمان به بهرهبرداری رسید و همچنان پروژههای بزرگی در حال اجراست که از جمله آن پروژهها میتوان به بیمارستان 320 تختخوابی زاهدان و 220 تختخوابی سراوان اشاره کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود: ساماندهی حاشیه نشینی نیز یکی از برنامههای بزرگ دیگر در حال اجراست که در چهار شهر چابهار، زاهدان، زابل و ایرانشهر به صورت ویژه در حال اجراست.
وی افزود: در حوزه مسکن نیر به خصوص در حوزه مسکن روستایی اتفاقات بسیار خوبی در یک سال اخیر در استان رخ داده و در حوزههای مختلف در مجموع 70 هزار مسکن روستایی در حال احداث است.
بیجار ادامه داد: علاوه بر اینها پروژه های بزرگ دیگری به بهرهبرداری رسیده که از جمله آن میتوان به افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی اشاره کرد که از دو و نیم میلیون تن به هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برای انجام این پروژه ها اعتبارات بسیار زیادی صرف شده و رشد اعتبارات در استان در حوزه های مختلف بسیار چشمگیر و محسوس و قابل دفاع بوده است که این نشان از توجه جدی دولت به استان در سطح ملی دارد.
وی تاکید کرد: برای بهره برداری از پروژههای در حال اجرا و همچنین جبران عقب ماندگیها باید ورود جدی داشته باشیم و ضمن تسریع در این پروژهها و بهره برداری هر چه زودتر از آن کیفیت اجرا را نیز مدنظر قرار دهیم چراکه پروژهها با سرمایه کشور و بیتالمال اجرا میشود و و تضمین کیفیت هر پروژه اصل مهم در اجرای آن است.
بیجار به نقش آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در کنترل کیفی پروژه های عمرانی اشاره کرد و تلاش های آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در استان را تقدیر کرد.