به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام این خبر در مراسم معارفه «رضا شریفی» مدیر جدید منطقه مس آذربایجان و با اشاره به وجود همدلی و همزبانی بینظیری که در مجموعه مس سونگون حاکم است گفت: با وجود این ویژگیها مجموعه مس سونگون در دوماهه نخست سال جاری رکوردهای بسیار خوبی در زمینه تولید کنسانتره به دست آورد.
وی با تأکید بر اینکه هماکنون در مجتمع مس سونگون تولید به ازای هر نفر 22 تن است که نزدیک به 25 تن استاندارد جهانی تولید مس در دنیا است گفت: قطعاً با وجود این انرژی میتوانیم در 1400 یک مجموعه بالنده و سرزنده با یک زنجیره کامل تولید مس را در سونگون داشته باشیم.
بنیاسدی راد با بیان اینکه شرکت مس برای احداث واحد ذوب و تولید سالانه 100 هزار تن مس کاتد باید حدود یک هزار میلیارد تومان هزینه کند گفت: برای احداث واحد ذوب مس در طول 3 سال، سالانه 300 میلیارد تومان هزینه میشود.
به گفته او، سالانه 300 هزار تن کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون تولید میشود و باید برای تأمین خوراک واحد ذوب، این میزان تا سال 1400 به 400 هزار تن افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مس در ادامه با اشاره به اینکه ما از ابتدای سال جاری با یک هجمه سنگین استکبار جهانی روبهرو شدهایم که از جنس اقتصادی است اظهار داشت: قطعاً با پشتوانه مقام معظم رهبری که از دل بحرانها همیشه فرصت خلق کردهاند و همچنین با در پیش گرفتن رویکرد توسعه و ایجاد رونق در اقتصاد و اشتغال آفرینی میتوانیم از این هجمهها عبور کنیم.
بنیاسدیراد با تاکید بر اینکه مدیر جدید منطقه مس آذربایجان یک فرمانده عملیاتی برای پیشبرد طرحهای توسعهای صنعت مس در آذربایجان است گفت: خواهش من این است که تمام مسئولان شهرستان از مدیریت جدید مجتمع مس سونگون حمایت کنند تا ایشان با شدت و حدت بحث ایجاد تکمیل زنجیره تولید را در این مجتمع به اتمام برسانند.
وی افزود: با توجه به اینکه رویکرد امسال حمایت از کالای ایرانی است مسئولان مجتمع باید تا حد امکان از تجهیزات داخلی برای ایجاد کارخانه ذوب استفاده کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت مس رفع مشکلات مربوط به اصلاح پیت معدن، تغییر جهت رودخانه و اصلاح یال شرقی معدن سونگون از دیگر محورهای مهم است که باید مدیریت جدید مجتمع مس سونگون به آن توجه کند تا این معدن توان تولید کنسانتره کافی را برای سال 1400 و راهاندازی کارخانه ذوب داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه برای داشتن هوای پاک و محیط زیستی سالم کارخانه اسید هم راهاندازی خواهد شد گفت: با توجه به اینکه پس از راهاندازی کارخانه ذوب ما 400 هزار تن اسید سولفوریک تولیدی خواهیم داشت باید از هماکنون به دنبال جذب سرمایهگذار برای تبدیل اسید به کود شیمیایی داشته باشیم تا مجتمع مس سونگون همچون نگینی در استان آذربایجان شرقی بدرخشد.
«رضا علیزاده»، نماینده مردم ورزقان با بیان اینکه اشخاصی مثل مهندس بنیاسدیراد از ذخایره نظام و کشور هستند گفت: انجام طرحهای توسعه برای این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و خوشحال هستیم که شما در راس مجموعه مس هستید تا زنجیره تولید در این مجتمع تکمیل شود.
وی با تاکید بر اینکه حضور مهندس بنیاسدی راد فرصت مغتنمی برای پیشبرد طرحهای توسعهای صنعت مس در آذربایجان است گفت: باید مجموعه مس سونگون به دور از فضای سیاسی اداره شود تا این بنگاه اقتصادی هر چه بیشتر در تحقق برنامهها و ماموریتهایش موفق شد.
علیزاده با تشکر از حمایتهای شرکت مس در انجام امور مسئولیتهای اجتماعی و محرومیت زدایی از شهرستان ورزقان گفت: تا کنون پیشبرد و تکیل بزرگراه خواجه ورقان به خوبی پیش رفته است و لی اخیرا در خصوص تملک اراضی در مسیر این بزرگراه مشکلاتی به وجود امده است که امید است توجه ویژهای برای رفع این مسئله شود.
حجتالاسلام مسعود مهدوی امامجمعه شهرستان ورزقان در این مراسم با بیان اینکه آقای شریفی مدیر جدید مجتمع مس سونگون از مهندسان شناختهشده استان هستند، گفت: امیدواریم با حضور ایشان بحث توسعه معدن و ایجاد کارخانه ذوب و پالایش در مجتمع مس سونگون با پیگیریهای ایشان محقق شود.
وی شهرستان ورزقان را یکی جزو شهرستانهای محروم کشور دانست و افزود: امیدواریم شرکت مس آذربایجان در شهرستان ورزقان در جهت اشتغال و ایجاد واحدهای صنعتی و تولید ثروت گامی مؤثر برداشته و با برنامهریزی صحیح برای رفع بیکاری که یک مشکل بزرگ در منطقه است، موجب رونق چشمگیر شهرستان و استان شود.
رضا شریفی مدیر جدید منطقه مس آذربایجان نیز ضمن تشکر از اعتماد مدیرعامل شرکت مس و سایر مسئولان شهرستان گفت: امیدوارم صمیمیت و همدلی بین تمام اعضای مجتمع و ادارهها و شرکت صنایع ملی مس وجود داشته باشد که با حمایت آنها بتوانیم برنامههایی که در اختیار ما قرار دادهشده را زودتر و بهتر در جهت توسعه منطقه و ایجاد اشتغال مولد انجام دهیم.
وی افزود: ما تمام توان خود را خواهیم گذاشت اما این امر مستلزم همکاری و همیاری همه مسئولان هست و با روحیهای که آقای مهندس بنی اسدی در بحثهای توسعه دارند قطعاً به سرانجام خواهد رسید.
شریفی با تاکید بر اینکه در ابتدای کار باید معدن را از جهات مختلف فنی، تکمیل اکتشافات و ازنظر جغرافیایی توسعه دهیم تا بتوانیم فازهای بعدی توسعه را هم جوابگو باشیم گفت: هماکنون در فاز یک و دو کارخانه تغلیظ مشکل خاصی وجود ندارد بهجز اینکه ما هر روز بهرهوری را بالا ببریم و ارزشافزوده بیشتری را با قیمت کمتر تولید بکنیم.
مدیر مس منطقه آذربایجان با تاکید بر اینکه در حال حاضر بحث ایجاد اشتغال مولد مهمترین مسئله و دغدغه دولت و کشور است گفت: این موضوع 80 درصد وظیفه امروز ما است تا بتوانیم طرحهای توسعه را هرچه زودتر با بهترین نحو و در کمترین زمان محقق کنیم تا هم رونق اقتصادی و هم ثروت افزوده در منطقه و در کشور ایجاد بکنیم تا دغدغه اصلی جوانان که اشتغالزایی است را برطرف بکنیم.