تاریخ: ۲۳ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۰
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۱۵۴۵۶۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
ادامه اکتشافات در جنوب شرق کشور؛

معادن سیستان و بلوچستان؛ پیشران اقتصاد مقاومتی/ فرآوری مس، اشتغال زایی و جهش تولید را در پی دارد

می متالز - پس از کشف ذخیره‌گاه ۶۶۰ میلیون تنی مس در سیستان، برنامه‌ریزی‌ها باید به سمت استخراج و فرآوری آن در منطقه باشد تا از این حیث سبب اشتغال‌زایی و توسعه در سیستان و بلوچستان شود و جوانان بیکار جوانترین استان کشور هم بتوانند مشغول به کار شوند.
معادن سیستان و بلوچستان؛ پیشران اقتصاد مقاومتی/ فرآوری مس، اشتغال زایی و جهش تولید را در پی دارد

به گزارش می متالز، سیستان و بلوچستان را می توان سرزمین 100 گنج نام برد؛ از شمال تا جنوب آن دارای قابلیت‌هایی است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در کشور داشته باشد.

دریای عمان، بندر اقیانوسی چابهار و مرزهای زمینی، هوایی و دریایی، محصولات ارگانیک، بادهای سیستان از مهمترین قابلیت‌های این استان است.

معدن از دیگر قابلیت‌های این استان است. به طوریکه می توان این خطه از کشور را رنگین کمان معادن نام برد؛ پیش از این جنوب استان دارای قابلیت های ویژه ای در زمینه معدن بود و سرمایه گذاری هایی هم برای بهره برداری از معادن آن انجام شده است. اما به تازگی پهنه وسیعی از ذخیره‌گاه مس در سیستان کشف شده است که می تواند این استان را در زمینه تولید مس به یکی از قطب های کشور تبدیل کند.

اما آن چه ضرورت دارد این است که سرمایه‌گذاری‌ها برای بهره‌برداری از پهنه کشف شده در سیستان در راستای ایجاد اشتغال در استان و فرآوری مس استخراج شده باشد.

هم جواری سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه و دسترسی به آب‌های آزاد می‌تواند زمینه را برای صادرات محصولات تولیدی مس استان فراهم کند.

از دیگر سو علاوه بر اینکه این اقدام در اقتصاد مقاومتی و جهش تولید موثر است زمینه را برای اشتغال جوانان سیستان و بلوچستان فراهم می کند، خطه ای که سال هاست عنوان جوانترین استان کشور را یدک می کشد اما همچنان اشتغال زایی مهم ترین دغدغه نیروی انسانی آن است.


660 میلیون تن دخیره گاه مس در سیستان


محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان کرد: در حوزه شهرستان نیمروز ذخیره گاه بزرگ مس به مساحت90 کیلومتر مربع و با سطح اکتشاف 2 کیلومتر مربع کشف شده است.

وی تصریح کرد: این ذخیره گاه به اندازه 660 میلیون تن ذخیره دارد، صنعت مس در دنیا بسیار مورد استفاده است و استان هایی که در حوزه مس فعالیت کردند امروزه از استان های برخوردار کشور هستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیش بینی می شود با ورود نهاد مجلس، نمایندگان و مدیران استانی دارند بتوانیم از بین سرمایه گذارانی که اعلام آمادگی کردند طی فرآیند قانونی سرمایه گذار انتخاب و عملیات ساخت کارخانه از استخراج تا ذوب آغاز شود تا بتوانیم شمش مس را در سیستان تولید کنیم که به واسطه آن صنایع وابسته هم در استان ایجاد شود.
 

ظرفیت 3 هزار نفری برای اشتغال زایی  


سرگزی عنوان کرد: پیش بینی می شود بین 2 تا 3 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در صنعت مس سیستان و بلوچستان اشتغالزایی ایجاد و صنایع تبدیلی آن هم که ایجاد شود به همین میزان شغل به وجود می آید.

وی اظهار کرد: فعلا یک پنجاهم پهنه اصلی کشف شده است که در این مساحت 660 میلیون تن مس با عیار متوسط 0.5 که یک عیار اقتصادی است پیش بینی می شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تا الان 2 مجموعه شرکت ملی مس ایران و ستاد اجرایی فرمان امام در این زمینه اعلام آمادگی کردند که بیش از 3 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنند.

سرگزی گفت: از همان زمانی که مطلع شدیم ظرفیت مس در حوزه سیستان وجود دارد حوزه های مختلفی را دنبال کردیم و حساسیت های زیادی را در میان مسوولان کشوری به ویژه روسای قوه های مجلس و قضاییه و وزیر صمت نسبت به این موضوع انجامد دادند.

 

اکتشاف سیستماتیک 100 هزار کیلومتر مربع
 

داوود شهرکی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز گفت: سیستان و بلوچستان ۳۵۰ معدن دارد که مواد معدنی شاخص کشف شده در استان شامل آنتیموان، مس، طلا، منیزیت، سنگ آهن، کرومیت و سنگهای تزئینی است.

وی افزود: ظرفیت ها و امکانات خوبی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که در همین ارتباط سازمان های وابسته به وزارتخانه صمت در حال فعالیت و سرمایه گذاری در استان هستند.

شهرکی خاطرنشان کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت ملی مس ایران در بخش توسعه معادن و صنایع معدنی استان فعال و به دنبال توسعه فعالیت های خود در استان هستند.

وی تاکید کرد: تاکنون ۸۵ هزار کیلومتر مربع مطالعات اکتشافی ژئوفیزیک انجام شده است که در کنار آن، 100 هزار کیلومتر مربع اکتشاف سیستماتیک داشته این که میزان سرمایه گذاری انجام شده در این بخش در استان به رقم بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: شرکت صنایع ملی مس ایران به رغم سرمایه گذاری در معدن مس چهل کوره و ایجاد صنایع معدنی آن به دنبال سرمایه گذاری در دیگر نقاط استان است که ما کاملا استقبال و حمایت می کنیم.
 

برنامه ریزی برای استخراج و فرآوری از صفر  تا 100
 

عبدالناصر درخشان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه گفت: آخرین صحبتی که به همراه نمایندگان داشتیم با اعضای کمیسیون صنایع و معادن داشتیم بر اساس مصوبات سفر دکتر قالیباف به سیستان و بلوچستان بود.

وی بیان کرد: در این دیدار تاکید موکد بر روی مس سیستان شد و قرار بر این بود که سرمایه گذاری های کلان در آن منطقه انجام شود.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از ظرفیت مس سیستان باید به درستی استفاده کرد، به گونه ای که فقط استخراج صورت نگیرد و به صورت خام برای فرآوری به دیگر نقاط برود.

درخشان تصریح کرد: بلکه باید از صفر تا 100 کار در سیستان انجام و کارخانه ها هم در ناحیه پایین دست ایجاد شود تا منبع بزرگ اشغال در حوزه سیستان به وجود آید.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین